Западните медии: България с Радев ще се сближи с Русия

Генералът е против санкциите срещу Кремъл, отбелязва Ройтерс
6 ное 2016 22:44,
68
Западните медии: България с Радев ще се сближи с Русия
Снимка: Reuters, архив

Кандидатът на социалистическата партия Румен Радев на президентските избори в България води пред кандидата на управляващата партия Цецка Цачева, предаде ДПА като се позовава на екзитпол-проучванията.

Бившият командир на Военновъздушните сили Румен Радев печели с малка разлика първия тур на днешните президентски избори, което очертава перспективи за политическа нестабилност в страната и стратегическа промяна към сближаване с Русия, отбелязва агенция Ройтерс, която също цитира анкети, направени на изхода на изборите секции.

Петдесет и три годишният Радев, стар съюзник на опозиционната Социалистическа партия, призова за отменяне на санкциите на Европейския съюз срещу Русия и каза, че България трябва да се подсигурява двойно, когато става въпрос за международни съюзи, посочва Ройтерс.

Българският премиер Бойко Борисов е на път да претърпи неприятен обрат на първия тур на президентските избори, тъй като две екзитпол проучвания отреждат втора позиция на неговия кандидат, председателката на парламента Цецка Цачева, предаде Франс прес. Сондажите предричат оспорван втори тур на 13 ноември, а изборите се разглеждат като тест за премиера Борисов в средата на мандата, допълва агенцията.

ТАСС цитира днешно изказване на българския премиер, че разглежда президентските избори като своеобразен вот на доверие за правителството. По-рано Борисов вече каза, че загуба на кандидата от управляващата партия ГЕРБ на първия тур ще се смята за провал на политиката, водена от правителството, а това ще значи, че единственият изход от положението ще е оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори. Ако ЦИК потвърди данните от екзитпол-проучванията, не е изключено България да я чака оставка на правителството и предсрочни избори, подчертава ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
57
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Познавам Румен от 20 години. Никога ... абсолютно никога не е бил близък до БСП. Съгласи се да е кандидат на БСП, защото това е мажоритарен избор и БСП е партията, която го предложи БЕЗ допълнителни условия.
5
12
 
8
 
! Отговори
Защо е стар съюзник преди 7 години
Ами такъв е бе - виж му биографията от преди 1989 г
4
6
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Петдесет и три годишният Радев, стар съюзник на опозиционната Социалистическа партия, призова за отменяне на санкциите на Европейския съюз срещу Русия и каза, че България трябва да се подсигурява двойно, когато става въпрос за международни съюзи, посочва Ройтерс."Ето тука лъсва как медиите на запад обработват обществото там. Как по дяволите Радев ще е стар съюзник на партията, след като до преди няколко месеца беше безпартиен ПО ЗАКОН и продължава да е такъв, тъй като не е член на партия.
3
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Западните медии: България с Радев ще се сближи с Русия"Западните медии са достигнали до "гениално" прозрение, особено след като Радев сам заяви още преди изборите, че ще се бори България да запази неутралност в този конфликт и че за него е най-важно да работим контруктивно и със Запада и с Русия, за да извлечем най-доброто за националния си интерес.
2
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужасен ужас. Той и Орбан е близък с Русия пък унгарците си живеят много добра с такъв политик.
1
3
 
65
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Всъщност най-доброто за България е да е близка с всички и да е приятел с всички като Швейцария например.