Победата на Радев: 42% от БСП, 15% от ГЕРБ, 9% от ДПС...

Цецка Цачева печели гласовете на ГЕРБ и на Реформаторския блок
14 ное 2016 15:30,
69
Победата на Радев: 42% от БСП, 15% от ГЕРБ, 9% от ДПС...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За победата на Румен Радев на президентските избори освен БСП солиден процент са дали и ГЕРБ, ДПС, ПФ, даже и РБ.

Това става ясно от демографските профили на гласувалите на балотажа, изработени от "Галъп интернешънъл", с които в нощта на вота работи Investor Media Group.

42% от вота за Радев е от привърженици на БСП. 15% от общия му вот е от такива, които твърдят, че на последните парламентарни избори са гласували за ГЕРБ.

Още по темата

Почти толкова са и онези, които твърдят, че не са гласували на последните парламентарни избори.

По около 9% идват от ДПС и от партиите на Обединените патриоти, сочи проучването.

Данните показват, че привържениците на БСП са почти 100% зад Радев.

23% от гласувалите за ГЕРБ на предишните парламентарни избори сега са предпочели Радев. Това са около 300 хиляди гласа, които са отишли при новия президент.

Около 200 хиляди гласа Радев е получил от Патриотите. Те са две трети от тези, които са гласували за Красимир Каракачанов на първи тур и са участвали и на балотажа.

Новият президент е взел и около 130 хиляди гласа от тези, които са гласували за Марешки.

Цецка Цачева пък е получила основна подкрепа от своята партия. 80% от гласовете за нея са от ГЕРБ.

Шефката на парламента е взела по-малко от една трета от гласовете на Патриотите (70 хиляди гласа ) и около една трета от тези, които на пръвия тур са гласували за Марешки (80 000 гласа).

Цачева печели вота на реформаторите – две трети от гласовете им са отишли при нея, а една трета – при Радев, пресмятат социолозите от "Галъп интернешънъл". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България един генерал яхна троянският кон и стана президент.
31
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и от герб имало нормални хора! Браво на тях, че не се подлъгаха от заплахите на вожда, и му натриха сурата! Безценно!
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън герберасите от парламента!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Симеонов-политологВикаш човека си изтегли кредитите и вика сега ако може някой друг да плати сметката.Тъжното е че никой го не вижда това.Пак ще дойде на бял кон ама тогава ще носи друга беля президенска република.
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то "***" са 80% от християнското население в страната!недоволните от Радев са предимно малцинства, арабели и други недоволни от това, че хранилката може свърши, предимно туркоезични и хаджи стефчовци - имало ги е и ще ги има...Господ да пази истинските българи и България!
27
10
 
3
 
! Отговори
д0 22 преди 7 години
всички трябва да се вдигнат на бунт и да свъшат със англосаксонския гнет .другарят путин
26
5
 
26
 
! Отговори
Момчето си отива преди 7 години
Поздрав за СТРАНДЖАТА с любимата песен на бития смазващо с жестоки шутове в задните части политически труп Буда Тиквов Борисов- "Баталъона се строява"- "Баталъона се строява за последен път Бай Ху-й го уволняват- Гербаджиите ревът"
25
4
 
29
 
! Отговори
брей преди 7 години
15% от ГЕРБ не искат повече Б Борисов и шайката бандити около него,това е силен шамар.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименщо, с Бойко и неговите дрОгаре втасахме ли?
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Има достойни хора в този народ. Малко са, но има!"Къде са??? Покажи ми ги!
22
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"от тук нататък всички политически лидери и техните екипи трябва да предлагат личности като генерал Радев"Е те тогава съвсем ще я втасаме!
21
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук е редно да напиша комантар от фейсбук: Да гласуваш за Радев на инат на Бойко е, като да избодеш едното си око, за да се подиграваш на тъща си, че има кьорав зет. Гениално!
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не му рисуваме ореол, но от тук нататък всички политически лидери и техните екипи трябва да предлагат личности като генерал Радев
19
3
 
39
 
! Отговори
Симеонов-политолог преди 7 години
Оставката беше планирана, както и неизбираемия кандидат на герб. няма изненади, няма филми, освен за тълпите. евро парите са изядени, фондове вече няма да има занапред, нелегалните емигранти чукат на вратата,от догодина дълговете на ГЕРБ започват да се плащат,бюджета е продънен,няма пари в пенсионните и сребърните фондове,здравната каса източена, ГЕРБ и Борисов бягат отсега през глава с цел да мине време и кражбите да се заметат. Затова на тези избори вече не влагаха средства и не купуваха. Това са тъжните факти които бъдещето ще потвърди
18
12
 
4
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Язък му за хубостта на генерала. С тези две до него няма да му е лесно
17
0
 
10
 
! Отговори
до 8 и останалите преди 7 години
Нарича се псефология, клон на политологията.Цяла наука си е, която изследва гласуването от всякакви гледни точки. Процентите не са напълно точни, нито може да им се вярва напълно, но все пак предоставят достатъчно добра идея кой как е гласувал, пък няма значение колко е анонимно...Избирателните секции не са съставени единствено с цел удобство на гражданите, само да ви кажа.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И без гласовете на дпс пф и останалите Радев пак печели! Цацата едвам събра гласове да се отчете! Днес на цацата и видях двете фалшиви дипломи. На едната е с името цецка а на другата цеца! Коя е истинската само господ знае!
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има достойни хора в този народ. Малко са, но има!
14
1
 
30
 
! Отговори
не статистика преди 7 години
Хората гласуваха против статуквото.Управлението на ГЕРБ включва в по голяма степен само забрани и липсна на компетентност от страна на избарните "калинки" във властта.Не може само да повишаваш цени и да ограничаваш заплати и производство.
13
5
 
14
 
! Отговори
Василев преди 7 години
От свръх секретния отдел на ЦРУ сме длъжни да заявим, че липсата на справедливост сред българското общество свали ГЕРБ от власт, въпреки добрите икономически показатели и политическа стабилност!Българските хора поставиха личното достойнство пред това на магистралите,метрото,пътищата и санираните сгради!Агент Ричард Хънт!ЦРУ!!!