Сбогом, парламент! Кунева дава път на младите

"Няма и няма да има спрени пари за образование", категорична е тя
13 фев 2017 15:30,
96
Сбогом, парламент! Кунева дава път на младите
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДБГ и доскорошен вицепремиер Меглена Кунева обяви, че се отказва от следващия парламент. Тя обясни решението си с желанието да даде път на младите хора в политиката.

Кунева съобщи това след заседание на ръководството на партията си. Първо пред него тя обявила, че не иска да е депутат в следващото Народно събрание. В същото време лидерката на ДБГ настоя, че остава в политиката и в Политическия съвет на Реформаторския блок.

Кунева беше категорична, че решението й да не се включва в листите не е заради призива на председателя на "Нова република" Радан Кънев към лидерите на Блока да се откажат от депутатски места.

Още по темата

"На приказки не обръщам внимание, особено когато се повтарят. Ако той /Радан Кънев/ се оттегли, добре", каза тя, цитирана от БТА.

Кунева отново коментира критиките на Бойко Борисов към нея. В събота той обяви, че даването на образованието в ръцете на РБ било голяма грешка. Лидерът на ГЕРБ разкритикува и някои от решенията на Кунева като министър. Тя пък му отвърна с въпрос кога образованието е станало важно за него.

Днес Кунева обясни, че не иска да се фокусира в предизборната тактика на ГЕРБ и и тяхната чувствителност.

"Ако съм направила така, че за 10 месеца лидерът на ГЕРБ да заговори за образование, значи има положителен ефект", коментира само тя.

Кунева коментира и липсата на номинация за български еврокомисар. За себе си тя каза, че не е получила такава, но разкритикува това, че страната все още няма кандидатура. Според нея това е безпрецедентно.

"От декември досега да нямаме наша кандидатура, е аргумент, че за България не е толкова важно, ако сме без еврокомисар", смята лидерът на ДБГ.

Бившият просветен министър коментира и скандала с парите по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Тя беше категорична, че няма спрени евросредства и няма и да има.

По-рано днес служебният министър на образованието Николай Денков съобщи, че ЕК спира временно плащанията по прогрмата, а когато проблемите бъдат отстранени, ще има финансови корекции.

Кунева обясни, че миналото лято самата тя като просветен министър е спряла проекти заради съмнения за нарушения и дори ги е дала на прокуратурата.

Става дума за два проекта, свързани с ромската интеграция в предучилищна и в училищна възраст. Имало е и наложени административни наказания на виновните лица.

"Заради спрените от мен проекти миналото лято, сега няма спрени пари от ЕС", каза Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата е пред анархия. Руснаците сияят.При тях проблема е същия.
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гнусна Червена Кукувица!
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера, отвратителна жена, нагла, подла, подмолна, без чест и достойнство и във всяко правителство с пост??? И значи извода, колкото си по-гнусен и долен имаш шанс да станеш властник и да крадеш. Нима тъ)( пира пт Банкя не знаеше това, нима не знаеха какви ги е сътворила, и пак и даде министерство. Тя е крала и на него е давала, ето защо я е взел! Колко загуби България заради нея, милиарди и години. И днес се измъква?? Защо ме се съди? Нима няма за какво? Цацата да не си гали тумбака
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До u4enЕй, няма да се отървем от тия мизерници, нагаждачи във властта. Скачат от едно място на друго, непрекъснато си уреждат "сладък живот" на гърба на тъповатия български народ, който с у-у, а-а, но ги преизбира вече 25 смъртоносни за страната и за себе си години. Надява се, че като върти опашщка на силните на деня и получи тлъсто кокалче, това ще е вечно. И затова тези гадинки си паразитират и се правят на спасители, а всъщност са унищожители, предатели, на България.
18
1
 
29
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
А тиквения генерал Маркучев какво чака?Да не би измамите на Пръмовица да са станали без него?Айде на пангара всички тиквари и дреформатори.
17
5
 
23
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Кривоустата бабичка трябва да е в затвора и да върне парите с които ни наказват еврогейците.Може и заедно с Тиквата , който жаден за власт съсипа страната ни.
16
1
 
29
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Ще се жертва с евродепутатско място.
15
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
прицелила се е навьн я еврокомисар я в брюксел сега ндсв са на власт
14
1
 
32
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
В затвора !!!
13
1
 
21
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Свърши си перфектно работата,разчисти пътя на комунистите до кокала,само тези юнаци с нея не осъзнаха какво им се готви,сега ще има да правят анализи какво стана ,че станахме излишни
12
5
 
27
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Утре четете и на бойко завещанието !
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
O! Чудо ! Явно всичко е възможно !
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алелуя! Отказала се е защото е разбрала, че е НЕ възможно да влезе в следващия парламент. И тя като нейния покровител, царя, ще се изгуби в "европейската идея".
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неприятно впечатление остави, основно от работата си в образователното министерство.
8
1
 
44
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тая си е опекла работата и се прави на умряла лисица като нищо ще цъфне в управителния съвет на някоя банка или пък отново при брюкселските лентяи на запазено местенце тия нямат насита.
7
2
 
10
 
! Отговори
naj-posle преди 7 години
naj-poslei ne se vrustaj nikoga pove4e v parlamentanadqvam se, 4e pone malko suvest ti e ostanala da me poslu6a6KUNEVA!!!!
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Празната дрънчаща тенекия продължава да трака. Прави си имидж на първооткривател и основоположник на българското образованоие. Опита се да омаловажи основни постижения на българското образование, изгони ценни учители, защото учеха учениците на истински човешки ценности, за разлика от младите пластилинови, самонадеяни кариеристчета. Унищожи енергетиката, унищожи скоропостижно и образованието. Сега си прехвърлят вини. Абе, фурнаджийски лопати.
5
18
 
7
 
! Отговори
Хубави устенца има преди 7 години
Хубавелка
4
2
 
15
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Всичко е ясно! О.Герджиков назначава Кунева за евродеп......РБ се разпада и се прелива към Да..БГ .и НР. ....И на финала - ДОСТ 4%...ДПС 3.7%......Доган в КАУША и прехода свършва - всички далавери на светло и тръгваме нагоре !!!2
3
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая си е оплела кошницата другаде скоро ще я видите еврокомисар или нещо само гледайте, има още два реактора за затваряне. Много я бива да затрива образования и реактори.