Политиката днес: Радев – най-харесван, а Борисов – най-желан

Според "Тренд" хората очакват ГЕРБ да спечели и лидерът им пак да е премиер
14 фев 2017 15:00,
345
Политиката днес: Радев – най-харесван, а Борисов – най-желан
Снимка: архив Булфото

Румен Радев е най-харесваният политик, но Бойко Борисов е най-желаният за премиер. Това показва социологическо проуцване на център "Тренд", проведено между 2 и 9 февруари.

Според данните първите действия на новия президент Румен Радев се оценени като положителни и вдъхват доверие на 62% от гражданите. Това съобщи социологът Евелина Славкова в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Тя обясни и че според 42% от гражданите са на мнение, че президентът все пак е зависим от БСП.

Още по темата

През изминалите два месеца Румен Радев е имал високо положително доверие сред хората. По думите на Славкова, това е напълно нормално, тъй като президентът е нов в политиката и тепърва прави своите действия.

"Оценката за балансирания служебен кабинет, който той успя да състави, също вдъхва доверие на българските граждани", допълни социологът.

Но въпреки високият рейтинг на Румен Радев, 23% от българите са на мнение, че Бойко Борисов отново е най-подходящ за министър-председател.

Славкова обяснява това с фактите, че той е лидер на първата политическа сила - ГЕРБ и е бил премиер два мандата.

"31% от хората са на мнение, че ГЕРБ ще спечели изборите, което е свързано с това, че Бойко Борисов отново ще бъде министър-председател", поясни Славкова.

Тя обясни и че и служебният кабинет има висок кредит на доверие - 37% от хората го оценяват като положителен.

"Трябва да имаме предвид, че все пак изследването се проведе няколко дни след съставянето му", поясни Славкова.

"44% от хората не могат да оценят нито положително, нито отрицателно кабинета "Герджиков" и само 6% имат отрицателно отношение", коментира още тя пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
6
 
21
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
264 Гърбушко Гербав , какъв златен медал бе тиквич? Рапоня е взел диплома с 6 от килийното училище в Банкя , където майка му е била учителка.Обикновено селско училище ,в което половината банкянски тикви са завършили с 6.И не са го приели никъде другаде , освен за *** пожарникар , защото не му е стигнал бала.Какъв доктор ,какви 5 лв?*** сам си каза че майка му го е принуждавала да ходи на училище , а той обикалял поляните.***!
222
26
 
8
 
! Отговори
Bes преди 7 години
Корнелия ,като и чета служебната биография,трябва да е доста добра в леглото,защото на много млади години бързо се е издигнала.Бая легла ще да е обиколила!Да в питаме ли за дипломата и?Б.Б. е завършил средното си не само с пълно отличие ,но и със златен медал.След това е и доктор на науките.Бил е и преподавател в ВУЗ.А Радев е един шофьор- както каза Валери..И 3 месеца ПУЦ в USA. Това е?
221
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха,не познавам някой,който би гласувал за ГЕРБ.
220
25
 
8
 
! Отговори
Зигфрид преди 7 години
За ГЕРБ и Г-н Борисов са всички образовани , сериозни,на възраст 25-65 години,л юде от големите градове на държавата.Цялата простотия ,предимно от БСП и Атака е против него.Изродията ,която словоблудства по-долу е утайката, отвратителната гнилоч на платените или идеологизирани смрадливи ***.Ясно се вижда по слабоумието,на писанията че са дело на един,най-много двама ***.Народът ще реши!Да живее България !
219
2
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят и убиват близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..Ами личните данни?!Слагат иемпи-та под колите ви!
218
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Много фантазии,много нещо.Е,вярвайте си на стъкмистиката.
217
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 7 години
До SНапиши нещата по-конкретно, бе, човек!Пишеш по няколко изречения, не може да се разбере как някой подменя близките ни с техни двойници?Оставяш впечатление, като че ли си правиш майтап с лековерни хора.
216
0
 
0
 
! Отговори
!@!!!! преди 7 години
Bez Kuneva kabineta sl. pada poradi samneniq za zadkolisni zaigravki......
215
0
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
Никому непотребните психиатри да останат без достъп до заключващи се системи! Това не са психиатри, а измамници и съучастници в убийства и подмяна на хора.Колите повече без EMP-та отдолу да предизвикват катастрофи..Подменят и убиват близките ви, заменяйки ги с двойници-убийци, не се доверявайте никому!
214
10
 
22
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Не познавам нито един човек ,който да не мрази Тиквата.Нито един.
213
0
 
6
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ ! преди 7 години
До АнонименНЕ... НЯМА ДА СТАНЕ ТОЗИ ПЪТ !!!! ГЛАДА Е ПО СИЛН ОТ ТОКА Г-н АНОНИМЕН !!!
212
4
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Никакъв премиер не става от Боко,защото не извършва превантивен контрол и не е конкретен.Предоверява се за по...лесно,на случайниците...набедени за министри и шапка на...тояга.Трети мандат на този човек,ще е фатален за редовите български граждани..
211
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предпазител
210
3
 
6
 
! Отговори
Щщс преди 7 години
Къв е тоя *** насреща!
209
19
 
7
 
! Отговори
Едно е сигурно преди 7 години
Корнелия Нинова нито е харесвана, нито е желана за държавник или депутат!
208
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Б. е желан мъж, за премиер - е друг въпрос!
207
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов и желан? След дупките по магистралите, не почистени пътища, но със скъпи винетки, след пълен хаос в здравеопазване , образование, МВР.Външна политика нищо, потупвания, папи по главата, КТБ - нема виновни, армия, самолети , МВР и съдебна систева нереформирани, корупция, огромни заеми.
206
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога БСП
205
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецке,и аз обичам Бибо
204
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да със сигорност Борисов е най-желан от Ердоган на задна прашка.От кого е желан от бюрокрацията, хората поставени на ръководни постове от него, и една шепа платени драскачи.