България готви позиция срещу намесата на Турция в изборите

Очаква се президентът и служебният премиер да я огласят
17 мар 2017 16:45,
58
България готви позиция срещу намесата на Турция в изборите
Снимка: архив "Булфото"

България ще излезе с национална позиция по отношение на информациите за намеса на Турция в изборния процес в страната.

Страната ни ще реагира чрез различни институции на различни нива.

Позицията ще бъде изразена включително и от президента Румен Радев и служебният премиер Огнян Герджиков, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата

"Въпросът е към правителството, не към мен. И аз очаквам малко повече информация. Чуват се много тревожни сигнали за намесата на различни политици, на различни нива в Турция. Смятам, че съвсем скоро и президентът, и министър-председателят, и министърът на отбраната, вътрешният министър ще кажат националната позиция по въпроса", каза Йотова, цитирана от БТА.

Вицепрезидентът обясни и че в момента е много трудно да се свика КСНС, тъй като няма действащ парламент и лидери на парламентарни групи.

Йотова обаче предположи, че на различни нива се правят консултации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
20
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Браво, трябва обаче Гьокче и Местан да се изгонят за насаждане на етическа омраза и сепаратизъм!
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега готвим позиции, пъдим ЕДИН турчин. Всекакви измишльотини. Ще ги призная ако обяват Дост за противоконституционна и я закрият. Ще ги призная, ако вкарат Местан в затвора, за което има купища доказателства.Доган казал нещо и скочиха да се обясняват, че работили.А банкянския, който си затвори очите, когато се основаваше Дост - с доживотна присъда за прдателство на националните интереси.
7
16
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
Хайде всички да защитим ДПС и да обвиним Турция за враг!Реално ДПС е Враг а БСП и ДПС искат завдно да управляват. Просто ги е *** от ДОСТ, които ще разцепят ДПС.За нас това е добре. Разделяй и владей. А ДПС е тук само за да краде от нас.
6
5
 
32
 
! Отговори
E преди 7 години
Нещо се посъбудиха. Малко закъсняваме с позицията, но е добре, че ще има все пак! Дано е по - остра, че тези фесове прекалиха тотално!
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го слушам Герджика как му трепери гласчето, как се чуди да говори и маже, да не би турците да се обидят, позицията ще бъде, много думи и нищо категорично. За мен позиция е изгонването на Гьокче, и то веднага! Изкарване на танковете по границата, артилерия, пехота и ракетни усъаноеки. Да са готови за всичко защото от ненормални *** може да се очаква всичко.Миниране на местата където ще минават бежанците.На турчин никога вяра не трябва да се има! Напълнили са Европа, без да приемат нищо
4
2
 
11
 
! Отговори
До Веселин преди 7 години
Нее едва ли сте толкова пекани...да удряте юмрук на масата...то по скоро ще е една от най-големите ви глупости.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позиция не се готви, с позиция се изненадва. За позиция трябва да действаш винаги на ръба на засадата и да чакаш извеждащо подаване. Меди Доган е тактически футболист и го умее.
2
15
 
9
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
А ся на вкарайте и във война и на цяло ще втасаме
1
5
 
39
 
! Отговори
1 преди 7 години
Арест за Местан и разтуряне на ДПС и ДОСТ като антибългарски партии, тогава ще имате и моя глас и народа ще ви повярва, всичко друго са само празни приказки.