Урни няма, хората – кът! Каниц – селото без избор

Общинска кола ще закара жителите му до секцията да гласуват
Обновена: 26 мар 2017 15:35 | 26 мар 2017 15:30, Анисия Иванова
7

3032 гледания   |  Още видео

В деня на избора ще покажем населено място, в което избори няма. А причината е, че няма хора. За ежедневието на няколкото човека, останали във видинското село Каниц, се разказва в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Селото, което на хартия се води с 10 жители, а реално вече живеят само четирима. Тук няма магазин, аптека, няма дори кметство, а местните казват, че политиката е мръсна. Тук политиците не идват, а кампанията си правили в съседното село.

За да упражнят своя вот, общинска кола ще закара четиримата жители на селото до секцията.

Как върви вота? Вижте на Facebook страницата на Dnes.bg

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
до всички разбирачи преди 1 година
хайде вие отворете магазин и аптека в село с 4 души, да видим след колко часа ще фалирате. между другото съседното село е на 3 км с над 350 жители и си има и аптека и магазин и лекар и всичко, в града разстоянието между 2 квартала е по-голямо, все едно да кажеш защо няма секция за всеки вход на един панелен блок, което пак е по-нормално от това да се докарат 7 души сик и да им се плаща заплата заради тези 4 човека, бива бива ама вол за мезе не бива
5
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Анонимен Няма как да има аптека и болница, но трябва да има селски лекар. Лекари могат да се осигурят за отделните села.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам каква е драмата. Естествено, че ще ги откарат да гласуват. Не виждам какво толкова сензационно има за такова населено място, което е не изживяване. Това се съобщава и толкова. Там няма как да има аптека, болница и какво ли не. За тези хора има социални служби да се грижат. Само се бръщолевят излишни неща.
3
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да, защото политиката по отношение на селата и по-отдалечените региони изпрати хората в градовете или в чужбина. Колко села са заличени от картата на България. Такава е политиката за тези региони - пълен провал.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До BURZUM

И какво му е хубавото? Да си напълниш колата с пържоли и други глезотии и да се вдигнеш за събота и неделя на чист въздух и спокойствие. Ама не се сещаш, че хората живеещи там нямат нито аптека, нито лечебно заведение, нито магазин нито каквото и да било. Добре, че имат тези животни да си набавят някаквха храна. Зимно време сигурно ток и вода дори нямат и няма кой да ги погледне ...
1
5
 
1
 
! Отговори
Humor преди 1 година
Dosta zor bez posta.