Българинът свикнал с Борисов! ГЕРБ, Патриоти, Воля... или?

Първан Симеонов смята, че може и да се стигне до правителство на БСП
27 мар 2017 10:45,
306

Най-възможната конфигурация на управляваща коалиция е ГЕРБ-Обединени патриоти-"Воля". Тук има две големи "но" - няма го естествения партньор - реформаторите. Второ, патриотите да участват официално в управление е доста по-различно от това да го подкрепят. Европа току-що се зарадва, че България е потвърдила европейската си принадлежност.
Още по темата

Това каза в "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Според него аритметиката показва много възможности за съставяне на кабинет и повечето са в дясното пространство. Симеонов е на мнение, че може да се стигне и дотам БСП да състави правителство.

"Борисов трудно би се отказал от премиерския пост, но обстоятелствата биха го отказали", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Резултатите на двете водещи партии от парламентарните избори социологът коментира по следния начин:

"Много добро представяне на ГЕРБ. Формация, която се съвзе от негативната инерция от президентските избори. Удивително е, че участват във властта без да търпят негативи. Удивително добро представяне на БСП, те удвояват своя резултат. БСП върна усещането в обществото за два полюса и баланса на силите".

Според Първан Симеонов възможността от промяна е уплашила българите.

"Толкова сме свикнали с Бойко Борисов, че не можем да си представим политиката без него", поясни социологът.

Той добави, че в даден момент БСП се е държала малко по-радикално от това, което обществото може да понесе. 

"Патриотите засега успяват в своя вечен стремеж да бъдат трета сила. ДПС запазва контролна воля в българския политически процес. Една от новините на тези избори - ДПС не е в добра политическа форма и губи монопола при гласовете в Турция", каза още Симеонов.

Той е на мнение, че десните формации колективно са се потопили, а "Воля" на Веселин Марешки се е представила под очакванията, което по думите му важи и за "Обединени патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До ЧеркаскиЧеркаски, виж родословното досие на Цветан Цветанов и след това говори глупости;))) Бокича е страхлив, той толкова си може. Въпросът са онези, които стоят зад Бокича. Неговите другари-евреи.
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***.и...з.м.а на Българина няма граници това го показват тези избори. Щом продължава да се гласува за ГЕРБ и БСП значи сме много сбъркани.
145
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 145От турция има най-много гласове за ДОСТ. В останалите държави печели ГЕРП. Това е плажениоето другарю. Явно хората не смятат Боко Тиквата за основен виновник да са емигранти, преди него затова положиха солидни основи червените и сини крадци.
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева, Гоце, Местан и всички РЕФОРМАТОРИ са АУТ.Е, бас си кефа :)
143
5
 
6
 
! Отговори
kriko преди 7 години
Аз ви казах!!!! Аз ви казах!!! Асфалт паша, пощенския гълъб Винету 100 стооо стооо години да ви управлява, заедно с онъз пекинската патица от Виетнам!!! Нека нека да ви управлява нека нека некааааааа!!!
142
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За първи път в историята на България в парламента влязоха само популистко-народняшки партии, начело с ГЕРБ, прародителите им от БСП, лежепатреиотите демагози, Турция-1 и аптекаря-бензинаджия Магарешки.Много ми е е интересно защо не се обединят и петте партии и да управляват заедно. Хем са си от една и съща порода и произлезли от едно и също място.
141
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко нещо по реда си.Хубавите работи не стават лесно и от раз.На първо време България се отърва от сорошоидните десни формации,които се гръмнаха като големия взрив.Споко,идва времето и на Мутрагеньо от Банкя.Сега му беше позволено да фалшифицира за пореден път изборите с помощта на ЦИК,но това ще му бъде последното танго.Новото правителство ще изкара до есента,като дори не е сигурно,че Бойко ще е премиер.След това нещата лека полека ще си дойдат по местата.Световната турболенция тепърва започва
140
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нелче, баба, не ходихме сега, ама ще гласуваме с дедото за тебе на балотажа.
139
0
 
6
 
! Отговори
Николай преди 7 години
За пореден път се видя как "големите партии" си напазаруваха т.нар. "*** вот". Вярно е, че Българинът е самодоволен и гласува предимно за статуквото, но и ромския фактор пак се прояви и това обяснява силните резултати на новия двуполюсен модел...
138
1
 
8
 
! Отговори
до 145 преди 7 години
Най-много гласове от чужбина, но от Турция.И за Цачева беше така.
137
11
 
4
 
! Отговори
Черкаски преди 7 години
Тукашните тролчета наричат ГЕРП комунисти, пък аз не виждам те какво общо имат с комунизма. Бокича хвърля оставка дори ако някой го погледне накриво, а комунист без бой властта не дава. Още една опорна точка в канала.
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път парламент без никакви десни. Неокомунисти, демагози, и откровени измамници. От такъв народ - толкова.
135
4
 
11
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Интересно какъв щеше да е резултата, ако имаше дебат между двамата? Някога някой да е виждал бб в дебат освен с нахокан журналист?
134
6
 
4
 
! Отговори
Черкаски преди 7 години
Чудно, тукашните тролчета обвиняват основно Боко за милионите хора емигрирали в чужбина, пък ГЕРПаджиите с най-много гласове и от чужбина, що така бе другаре? Тази опорна точка май не свърши работа.
133
1
 
10
 
! Отговори
То6 преди 7 години
Народ от офце. Браво на номер 132
132
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ги червените !!!Нинова три екипаза крадене, като за последно беше подготвила ,ама файда никаква .С пуполизъм и нахалство не става ,младите и образованите са електората на Герб .Тези които виждат резултатите ,колкото и да са скромни при Бсп и толкова няма -гнусна крадлива *** !!!
131
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че ще си замине до 1-2 години. Това е една от великите мъдрости на нашия благословен баща и учител г-н Борисов. Предсрочното прекратяване на мандата, освобождава носителя от отговорността да се отчита за неизпълнени изборни обещания и партньорски ангажименти и фокусира достатъчно дълго вниманието на българската електорална единица само върху изборните емоции. И така на къси пасове ще си управляваме докато на бащицата му омръзне. Или докогато дясната милиционерска маса станем толкова много, че да не стигат службиците и евромангизите за всички и да се изпокараме отвътре.
130
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко още ли не е подал Оставка?Човека Оставка много се задържа Да му се чудиш на народа как го връщат на работа само и само да му се кефят на поредната Оставка
129
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Апропо, най се радвам, че Кунева, Петков и Местан са аут..няма други такива гадове.
128
0
 
0
 
! Отговори
f преди 7 години
Силистренският прокурор е нелегален и се прикрива зад сменени самоличности натъмно. Не е ли Милена рожденното му име?