Коалиция ГЕРБ - Патриоти – не чак толкова проблемна

Политолог: Най-лошият вариант е коалиция между двете водещи сили!
Обновена: 28 мар 2017 12:01 | 28 мар 2017 11:45,
47

Най-лошият вариант е да се състави коалиция между двете водещи сили след изборите. Това мнение изрази Георги Харизанов от Института за дясна политика в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той определи евентуална коалиция между Патриотите и ГЕРБ като "не чак толкова проблемна" от гледна точка на Европа.

"Миналият мандат ГЕРБ и РБ имаха 107 представители в парламента, а в момента ГЕРБ и Патриотите имат мнозинство. Балансът в парламента се диктува от избирателите. Те решават дали националистите ще бъдат в парламента, респективно - в Европа. Но настроения против националистическата вълна в Европа безспорно има", сподели Харизанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него ако все пак се състави правителство, вероятно няма да се стигне до избори през септември.

"Ако се излъчи правителство, нещата не са чак толкова страшни. Вероятно няма да се стигне до избори през есента", каза той.

Харизанов не отрече възможността БСП да получат мандат за съставяне на кабинет, но допълни, че това е слабо вероятно.

"Вариант със сигурност има, все пак това е конституционна процедура. Слабо вероятно, но възможно", заяви Харизанов и допълни, че не би искал да се стига до коалиция между първите две водещи сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувах за ОП (първото ми гласуване от доста време) без да се сетя, че това може да се окаже вот за ГЕРБ... Това ви е последният управленски цикъл, господа!
18
1
 
14
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Много наивници гласуваха и за ОП ,а трябваше за БСП и БСП щеше да управлява .Сидеров и останалите лъжат 300 000 ,че са комунисти ,а накрая са си просто в отбора на мафията.
17
4
 
5
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Всъщност коалиция БСП ГЕРБ е единствената посочена от тези изборни резултати ,но политолозите не четат правилно народния вот ,а винаги следват своите тънки манипулации и игрички . Леви и десни в Германия се помириха и управляваха в най -тежкия период Германия след ВСВ ,но ние не .
16
2
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Грешиш.Корнелия не е подарила победата на ГЕРБ.За ГЕРБ гласува държавната администрация с цялата си рода за да не загубят местата и привилегиите си.Гласуваха приближените фирми-от там дойде корпоративния вот.Е,и част от "простия ***'трял" беше прилъган с обещания за безплатно саниране и други благинки.Т.е.хората се водеха или от интереса си или от наивността си.
15
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 7 години
Волен е на кръстопътя на своето политическо шоу . И той като дългия играе роля на мафията на ДС и се чуди какво да прави .Накрая България ще реши да я управлява Радев със служ.кабинети .И да ви кажа не е никак зле.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите в момента са се разчекнали между желанието си да изпълнят предизборните обещания към привържениците си и желанието да участват във властта с много компромиси и уж за запазване на стабилността.Ако не си изпълнят обещанията може и да не влязат в следващ парламент,а продължителността на този е доста спорна.Стабилността е мимикрия за непопулярни решения.Ние и сега си имаме стабилност,дори в много отношения служебното п-во се справя много по-добре от редовното.Внимавайте патриоти-дебнем ви
13
8
 
4
 
! Отговори
Радан мрази Хр .Ив . преди 7 години
Корнелия подари властта на мутрите след като глупашки се въвлече в някакви спорчета със скандалджийката Йончева.Манна небесна беше за Бойко това.Той обича такива неща. Както казах конкуренцията на Бойко му е слаба - Корнелия ,Йончева ,Доган и костовистите ... Другите се продават и купуват даже по -лесно .
12
2
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Че тази коалиция е факт. Видя се на изборите. Плюят се за пред камерите само.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли Бойко Борисов ще си сложи главата в торбата пак да управлява държава затънала като България след тяхното управление.
10
0
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Ако стане коалиция между ОП и ДПС, поне ще влезем на челно място в Световната книга на човешките абсурди!
9
4
 
13
 
! Отговори
Проблеми преди 7 години
Проблеми много, но никой не ги коментира.Примерно проблем е, че заради управлението на ГЕРБ сега започва спирането на пари от ЕС, а Бойко Борисов няма как да го припише на следващите. Проблем е, че заради изтеглените от Бойко Борисов кредити, България затъна и те трябва да се плащат, а Бойко Борисов засега не успява да прехвърли плащанията към следващите, както и вината за затъването на България. Проблем е и... т.н. в същия дух.
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще има тройна коалиция на БСП ДПС и ОП. Марешки ще подкрепи. Руските партии пак ще се коалират.
7
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Проблема - каква ще я свършат тия! Не само по телевизията.....!
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политолозите най обичат да си чешат езиците. Ама честно, досега чули ли сте политолог, който да каже нещо, което не може да го каже всеки?
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ГЕРБ няма печаливш ход. Пътници са!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОП бързо ще забравят песничката за вдигането на пенсиите защото видяха, че тя не им донесе очакваните гласове.
3
4
 
12
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Тази работа с парламентарната демокрация нещо не се получава, всички са недоволни.Може би е хубаво отново да станем царство. Един лидер, който няма да се заплита в олигархични истории, защото, бидейки цар, притежава всичко завинаги и не му трябват олигархични кръгове.А точно сега имаме и изключително подходяща личност за това. Ами да, имам прекрасен генетичен материал, великолепно мускулесто тяло, страхотен интелект като бръснач, чудесно изваян голям фалос, социални умения от най-високо ниво!
2
6
 
15
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Няма проблеми да се направи коалиция с ОП, просто трябва да направим малко компромиси с платформите си. Ние ще се откажем от това че няма да вдигаме данъците и ще ги вдигнем, а ОП ще се откажат от неразумните си искания за пенсии от 300лв. и няма да ги вдигаме. С компромиси и разбирателство всичко става, за да имаме стабилитет и увереност в утрешния ден.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коалиция на ГЕРБ с ОП ще ни върне там откъдето започнахме.