19 април: Мандат даден – мандат взет и... "Борисов 3"

ГЕРБ правят сондажи и мъдрят вариянт за Цецка Цачева
3 апр 2017 08:52,
164
19 април: Мандат даден – мандат взет и... "Борисов 3"
Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще е министър-председател за трети път и с ясен план за 4-годишен мандат. ГЕРБ ще се коалира само с патриотите, като структурата и приоритетите на новото правителство ще са ясни още на 19 април, сряда, когато се очаква най-голямата парламентарна сила да получи мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

Това са трите сигурни факта след срещата в петък между лидерите на ГЕРБ и Патриотичния съюз. Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов бяха посрещнати и изпратени от страдата на ГЕРБ с десетки тв камери и микрофони.

Още по темата

Вътре отново бил прозвучал съветът на Симеонов Бойко Борисов да не се кандидатира за премиер и да се търси друг за този пост, но няколко часа по-късно в изявата му пред "Панорама" очевидно този важен персонален проблем вече е бил изчистен.

Лидерите на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов тепърва ще преговарят за постове.

След официалния отказ от петък на БСП да се коалира с ГЕРБ и патриотите отпадна и другото желание на Валери Симеонов за широка коалиция.

В петък партията на Бойко Борисов е представила своята тройка за преговорите за кабинет - Цветан Цветанов, Влади Горанов и Делян Добрев. Нито едно име на министър обаче не е било обсъждано на тази среща. Единствено от патриотите засега идва желанието на Красимир Каракачанов за военен министър, пише "24 часа".

Пред уикенда обаче започнаха спекулации с имена на бъдещи министри. Дори Валери Симеонов бе посочен като вариант за вицепремиер и министър на енергетиката.

Някои от лансираните имена лесно може да бъдат уцелени, защото става дума за отличниците във второто правителство на Бойко Борисов - Влади Горанов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски.

ГЕРБ са започнали и сондажи за председател на 44-тия парламент. Въпреки очакванията, че постът може да бъде даден на коалиционни участници във властта, от ГЕРБ настояват отново Цецка Цачева да бие парламентарния звънец.

Засега тя е извън Народното събрание, тъй като бе изместена от второ на четвърто място в плевенската листа заради преференциален вот.

Очаквано, водачът на листата Ивайло Московски ще намери сигурно място и в правителството "Борисов 3". Така Цецка Цачева ще влезе в парламента. Тъй като председател на НС се гласува преди състава на правителството, остава вариант от ГЕРБ да посочат парламентарен шеф, който след това да подаде оставка. А на негово място да бъде избрана Цачева. Рокадата е възможна, но дали ще се случи?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 7 години
Не знам кои сте "повечето", може би по-устатите, но направи една справка с допитването на днес.бг преди изборите - над 13000 бяха за ГЕРБ - виж колко са тези, гласуващи за ***.
13
1
 
8
 
! Отговори
777 преди 7 години
Ама имате едни дежурни редактори......в т. нар. лийд (подзаглавието) се пише вариант, а не "вариянт".Хайде лек ден.
12
3
 
21
 
! Отговори
ами преди 7 години
Без Мамата не става! Че хората не я искат,няма значение-тя ще е!Отврат!
11
0
 
21
 
! Отговори
До автора преди 7 години
Кажете, моля, къде да Ви пратя правописен речник? ВариАнт се пише с А, а не с Я.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще ви управлява бай ви тошо докато не остане млад човек в държавата и останат само мутрагени и пенсии
9
3
 
21
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
До 9689Никой не ги е избирал,дойдоха с гласовета на рУми и тем-подобни чернокрили!!!
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно не искаме повечето Борисов поне от тук е така , а той пак печели!И сега се мъдрят как да набутат пак онова г оведо Цачева пак да ***!е нямам думи то бива бива ама то1 народ е болен сами сме си мазохисти,,,,,, найстина трябва да кажем сбогом на България, поне който може.....
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почитаеми *** в редакцията, моля ви, кажете ми, че не ви плащат и сте просто банда ентусиасти! "ВариЯнт", заплата и журналист би следвало да е неприемливо за всеки среден интелект...
6
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Я малко по-сериозно моля, кой е тоя ВЛАДИ?? Да не сте на махаленска клюка, за сериозен сайт се имате. То не че се прави нещо сериозно, ама поне като отразявайте бъдете малко по-сериозни.
5
4
 
25
 
! Отговори
кокорчо преди 7 години
що не върнете тогава и Искра Фидосова , щом не е влезнала точка слагате друг и това е а баба Яга си е дръжте като съветник в централата, почнахте типично комунистически врътки, така много няма да изкарате
4
6
 
48
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Като сме народ от ***,сами си избираме палача-мутра.
3
4
 
39
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
Дупе да ни е яко...
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тцтцтц ...
1
3
 
38
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
ВариЯнт? Сериозно?