Кампанията - постна заради струпването на избори

Служебният кабинет задал рамката за воденето й
8
Кампанията - постна заради струпването на избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настоящата предизборна кампания е в пъти по-постна от предишната, коментира пиар специалистът от Центъра за кризисни комуникации доц. Александър Христов пред БНР.

Още по темата

Сред причините за вялата кампания той открои липсата на средства заради струпването на избори тази година и разположението на силите и „принудеността на едни партии да отбиват атаки“.

Основната част от кампанията, чисто метафорично, я прави служебното правителство, смята Александър Христов.
„Служебното правителство с действията си подготви, разпредели нещата така, че едни политически сили да се асоциират с неговите действия и по този начин посланията им да вървят по-добре, а други политически сили да се опитват да ги оборват – къде добре, къде яростно, къде нервно, къде трудно“, посочи той.

Служебният кабинет като че ли постави рамката, в която политическите сили провеждат кампаниите си, изтъкна доц. Христов.

Според него директният канал за комуникация с хората, който сега е в ход, е бил „кастриран“ по време на предишната кампания заради ограниченията и опасенията на хората.

Към момента акциите срещу купуването на гласове и действията на служебното правителство придават допълнителен привкус на кампанията – „бой по бившите“, смята Александър Христов.

„На финалната права сме, а на финалната права често се случват обрати“, посочи той.

„Кампаниите в България до голяма степен са насочени към миналото, не толкова към бъдещето. Бъдещето в умовете на българина е абстрактно и по-трудно се възприема“, заяви още Христов.

Не виждаме умора сред избирателите или деполитизация на обществото, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: БСПкампанияизбориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Че за какво преди 2 години
е нужна кампания. С тези машини хората вече нямат значение. Важно е на ИТ то да се обясни и да се плати и от там насетне компютъра си знае работата.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не беше "постна". Беше ИСТЕРИЧНА в посока дискредитирането на една партия и продължава. Класическия сценарий от 1944та година преди комунисттие да установят 45 годишна диктатура.
4
0
 
5
 
! Отговори
Няма смисъл преди 2 години
Ако направиш концерт, ще похарчиш 20 бона и ще спечелиш стотина гласа. Но може и 50 гласа, които ще ти излезат по 400 лв. Ако дадеш 2000 лв за умни статии в онлайн медии, може да привлечеш 1000 гласа. Излизат по 2 лв и Гешев няма да те преследва за купуване на гласове.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОЧАКВАМ МНОГО НИСКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ, ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРИН МИЛЕЕШ ЗА ОТЕЧЕСТВОТО ОТДАВНА ПРЕСТАНА ДА ХОДИ НА ТАКИВА МИРОПРИЯТИЯ А ПЪК РОМА БЕЗ ПАРИ НЕ ГЛАСУВА ЩОТО Е БЕЗРОДНИК
2
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Как ще е постна. Не гледате ли какво прави правителството, пардон, щаба на Радев
1
0
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
КВА КАМПАНИЯ КВИ ИЗБОРИ ПАРОДИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯ