Слави Трифонов имал предвид едно име за премиер – учил, говори езици

Министър - председателят трябвало да е с профил различен от неговия
609
Слави Трифонов имал предвид едно име за премиер – учил, говори езици
Снимка: Dnes.bg, архив

Лидерът на ИТН Слави Трифонов наруши мълчанието си и даде интервю пред френския в. “Монд”.  Статията е озаглавена "Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика".

Интервюто е направено на 21 юни в офиса на телевизията на Трифонов в София от специалния пратеник на в. “Монд” Жан-Батист Шастан.

Още по темата

"Когато разговорът стигне до темата за корупцията, Слави се изправя в канапето и очите му с блясък се вторачват в журналиста: "Имаме брилянтни закони, но не се прилагат. Трябва да изградим отново правораздавателната система". (бел.ред - изразът, който използва по повод Иван Гешев, буквално е "Столът му е твърде голям за него".), разказва Шастан, цитиран от “Дневник”.

Трите приоритета на “Има такъв народ”

Авторът определя Слави Трифонов като проевропеец и иконоборец и допълва, че той е един от фаворитите за спечелване на изборите в неделя. “Монд” припомня, че трите основни елемента в програмата на ИТН са преминаване към мажоритарна избирателна система, въвеждане на електронно гласуване и намаляване финансирането на партиите от 8 на 1 лев за всеки спечелен избирател. Изданието уточнява, че и трите са подкрепени в референдум през 2016 г., резултатът от който не бе признат поради ниска активност. Изданието добавя, че този неуспех е основният мотив на Трифонов да се заеме с политика.

Изданието отбелязва, че Слави Трифонов Трифонов води предизборна кампания с редки появи на телевизионния си канал или с кратки постове в социалните мрежи, като избягва дебати и интервюта за българските медии.
"Бил съм всеки ден по телевизията през последните 25 години. И ако българските медии бяха свободни, щях да разговарям с тях, а не с вас", посочва Трифонов пред френското издание. Питан за думите на заместника си, че към журналисти от обществената телевизия трябва да се прилагат средновековни закони с отсичане на ръце, той отговаря, че това е било "безсмислица, която беше преиначена".

За обвиненията от опонентите му,

че е популист, той отвръща, че "те дори не знаят, че тази дума произлиза от "народ".Трифонов посочва за пример Макрон, Рейгън и Маргарет Тачър.

Пред френското издание Слави Трифонов отбелязва, че неговите примери в политиката са Маргарет Тачър, Роналд Рейгън и Еманюел Макрон. Вероятно така се опитва да лобира френският президент да приеме "Има такъв народ" в групата на либералите "Обнови Европа" в Европейския парламент (бел.ред. - в нея в момента членува ДПС), посочва още “Дневник”.

"Слави казва за себе си, че като телевизионен водещ, влязъл в политиката, "можем да го сравняваме с Бебе Грило, основателят на италианското движение "Пет звезди", с украинския президент Зеленски или с Доналд Тръмп. Резултатът не винаги е убедителен, но се вписва в духа на времето - особено силно подхранван от ендемичната корупция в България - благодарение на което любими стават най-невероятните кандидати", разказва още "Монд".

Лидерът на ИТН

дори се обявява пред френското издание за "трансформиране на ЕС в държава, отколкото да остане съюз на различни държави", както и призовава "твърдо" да се отговори на турския президент Реджеп Тайип ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан.

Законът в Унгария, забраняващ за се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро "ни дава доказателство", че "ЕС трябва да бъде държава", за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария". След което Трифонов се въздържа да защити ратифицирането на Истанбулската конвенция в България, понеже "това не е приоритетна тема".

Изданието отбелязва, че Трифонов не е сигурен, че ще събере достатъчно гласове от партиите на протеста за мнозинство в парламента, което да е срещу статуквото на социалистите и партията на Бойко Борисов, но е сигурен, че не иска да е министър-председател.

“Бъдещият премиер

трябва да е с профил, различен от моя. Трябва да е някой, който е учил, говори чужди езици и достойно представя България", описва Трифонов, като допълва, че "разбира се, че има предвид едно име".

Той повтаря пред "Монд" известната си теза, че не се стреми към властта и че може да бъде отговорен без да заема пост в управлението. Жан-Батист Шастан веднага тълкува това като оставяне на отворена вратата за президентските избори тази есен.

В статията на “Монд” няма актуални снимки от разговора, защото Трифонов е отказал да бъде сниман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


609
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
0
 
2
 
! Отговори
ТОЗИ НАРОД...! преди 2 години
РАЗБИРА СЕ, пред кого друг може да даде итервю чалгата тъпан 7/8! Нали пее в чалга песничката си : " Френската гимн -а -азия, Божков нея па-а-зия ...!". Този народ си заслужава съдбата след като си избира тъпанджии да го управляват, а после реве през сълзи като вдовица за къв да е! Питат я - "Що ревеш *** булка, за къв да е...е...е, само да е...е...е!
471
2
 
3
 
! Отговори
Веска преди 2 години
Чета,гледам,слушам и все не мога да се начудя на тоя народ!!Всичките вещи в политиката,учудващо наивни и все се надяват,че някой нов политик ще вземе да помисли за благосъстоянието им.Ей го на-Славчо за пример, той великия шоумен даже не иска интервюта да дава,да каже какви ще ги мъдри-не!Що не си седите при Борисов ?
470
5
 
5
 
! Отговори
Слави Номер 1 преди 2 години
Слави е лицето на истината и честността в България. Единственият, който не иска власт, а го е грижа за народа. Слави винаги държи на думата си. Той е достоен, справедлив, истински и независим. Подкрепям го със сто ръце.Свободата преди всичко! Заради хора като него аз съм горда, че съм българка. Завинаги Слави и ИТН.
469
2
 
1
 
! Отговори
АНКЕТА преди 2 години
УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ, ИМА САМО ДЕН ДО ИЗБОРИТЕ. ЗАТОВА ПУСКАМ ТАЗИ АНКЕТА, ДА СИ ОТГОВОРИМ ЧЕСТНО, ДОКОЛКО СМЕ СЕ ЗАПОЗНАЛИ С ПРОГРАМИТЕ НА ПАРТИИТЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ИМАМЕ ИНФОРМИРАН ИЗБОР - 1. ДА, ЗАПОЗНАХ СЕ С ПЛАТФОРМИТЕ НА ПАРТИИТЕ - ЗЕЛЕНО, 2 - НЕ НЕ СЕ ЗАПОЗНАХ С ПРОГРАМИТЕ НА ПАРТИИТЕ И ЩЕ ГЛАСУВАМ БЕЗ ДА ГИ ПОЗНАВАМ - ЧЕРВЕНО. АЗ НЕ СЕ ЗАПОЗНАХ, ЖЕРТВА СЪМ НА ЦАРСКО-ГЕРБЕСТО СЛОВИСТКИЯ ПОДХОД НА ИЗБОРИ НА ТЪМНО БЕЗ ДЕБАТ И СИ ГО ПРИЗНАВАМ. А ВИЕ?
468
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиите, в които има нещо пробългарско, и няма продажничество и корупционен заряд на космическо ниво, при това с много забележки са БСП, Възраждане, Ляв съюз за чиста и свята република. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е АНТИБЪЛГАРСКА ОЛИГАРХОПАСМОВИНА, С ЛИСТИ, РЕДЕНИ ПО ПОСОЛСТВАТА НА АНКАРА, ЗА КОЯТО ДОКАТО ГЛАСУВАТЕ, БЪЛГАРИЯ ВСЕ ЩЕ СИ Е В КОРУПЦИЯТА, ВСЕ ЩЕ СИ Е НА ДЪНОТО И НАРОДЪТ ВСЕ ЩЕ СИ Е БЕДЕН.ПАРТИЯТА НА СЛАВИ Е ЕДНА ОТ НАЙ-ЗАДКУЛИСНИТЕ ПАРТИИ, СЪЩАТА КАТО ГЕРБ И НДСВ, НО ПОЧЕРКА Е ЯСЕН АВТОРАЕЕДИН!
467
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Докъде падна българската нация в неспособността си да излъчи един умен, образован и енергичен лидер на партия!
466
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който гласува за Слави Монда е или ЛГБТ или будала, или подарен глас от ДПС, собственника на Слави е Доган,.
465
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
Радев трябва да го премахнат и на мястото му да издигнат Азис който поне няма да забърква каши .
464
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 527 "Говорителят на Слави - онова рошавото .." Не е вярно - гласуваш за онова рошавото, а получаваш коМУНЬО-диктатура.
463
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Идеалист 526 "...и местните дерибеи, сега ИТН със Славчо чалгаджията и харвардските остап-бендеровци под патронажа на натовския Триморец. Върви държавата ни към благоденствие." Така е, но нашите остя-бендеровци и техните *** могат да разчитат на 70-годишно чалга-юмручковско ПРОМИВАНЕ на крехките ни мозъчета, затова и си навлякохме отново коМУНЬОизма. Каквото и да "избирате", получавате мун...чо-***...ска пРЕЗИЛдентска диктатура.
462
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорителят на Слави - онова рошавото ..
461
2
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
От години едни и същи лъжи: НДСВ с т.н. Цар и британските юпита после ГЕРБ с Баце и местните дерибеи, сега ИТН със Славчо чалгаджията и харвардските остап-бендеровци под патронажа на натовския Триморец. Върви държавата ни към благоденствие......
460
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядото от Соц-а построи България..
459
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабите от соца харесваха хора, че са "учили много и знаят езици". Слави е заприличал на бабичка.
458
1
 
15
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Учиндолският чалгаджия дори няма изказ ...Някой си кандидат бил учил и знаел езици !!!! Ало , ус*ро ... , дъщеря ми е учила - има две магистърски степени и знае три езика и за разлика от твоя " гений " е живяла и живее в България , такива като нея - умни и знаещи млади хора и трябват на страната , не дошли от май*ната си , нагледали се на джендърски и ЛГБТ нрави , идват и започват да ни дават акъл и крадат и със зад*ниците си . Такива " корифей " ги видяхме при Монката Кобургодски
457
2
 
10
 
! Отговори
анономен преди 2 години
А учиндолски знае ли?
456
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз знам и кое е името - Херо Мустафа. Тя ще управлява България. Даже и български научи.
455
1
 
18
 
! Отговори
Тошето преди 2 години
Тошето от Чалария го питаха защо в Шоуто на Слави ръкопляскаха на Доган, когато той им каза право куме,та в очите как ограбва България чрез "обръчите от фирми". И Тошко вика - "ами ръкопляскахме, защото това някак си мина покрай нас... някак си". Хахахах :) И тия са от "умните", като БСП. :)
454
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От интервюто виждаме какви поражения на мозъка на Слави са нанесли множествената склероза, коронавируса и комунистическия вирус взети заедно.Особено последния .
453
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, когато гласувам за ИТН гласувам лично за Слави, а той не иска да е нито депутат, нито Премиер. Сега от интервюто му не харесах идеята за превръщане на ЕС в държава и неодобрението му от политиката на Унгария т.е. ИТН загубиха един избирател.