Кой с кого ще се явява на изборите 2 в 1?

БСП вероятно ще подкрепят Радев
26 сеп 2021 20:34, Нели Христова
35

БСП вероятно ще подкрепи кандидатурата на Румен Радев за президент. От партията съобщиха, че трима техни представители влизат в Инициативния комитет за издигането му. А ГЕРБ внесе документи за участие на изборите, но до последно ще пази в тайна името на кандидата си за "Дондуков" 2. Участие за двата вота заявиха и от партията на Веселин Марешки-ВОЛЯ.

При регистрацията за предстоящия вот ГЕРБ-СДС не обявиха кандидат-президентската си двойка, причината, номинациите във структурите не са обобщени, съобщават от Bulgaria ON AIR.

"Имената не са единственото важно нещо, трябва да говорим за изборния процес и защо се стигна дотук. Въпреки опасенията, че мачът е свирен както вече много пъти се употреби, публиката ясно може да различи по-добрите играчи", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Кандидат-президентът се пазел в тайна и за да не се стига до репресии и спекулации срещу него.  

"Само се чу в многото прогнози, които медиите правят за проф. Балтов и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. И нека ме извинят уважаемите медии, но ние до последния ден ние няма да излъчим кандидат колкото и да питат. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент , за да се разправят с него, преди още да влезе и да има имунитет, това е зора", подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

А ден преди инициативен комитет да издигне официално кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент, стана ясно, че трима от БСП влизат в него. Това съобщиха официално от партията, без да уточнят означава ли това, че БСП няма да има самостоятелен кандидат. А от партия ВОЛЯ също се регистрираха за участие и за президентските и парламентарните избори. Те обаче не обявиха имената на кандидат-президентската си двойка.

"Ще издигнем наш кандидат президентска двойка. Верни на себе си и по отношение за кандидат президентска двойка ще заложим на хора, които са успели в обществото, доказали качествата си", каза Пламен Христов от ВОЛЯ.

За парламентарния вота Воля ще се явят самостоятелно.  

"Всички видяха, че в коалиция ние не успяхме да постигнем по-добър резултат отколкото сами. Така че смятам, че сега, когато се явяваме сами със собствени сили и идеи, които нашите симпатизанти познават, мисля че ще имаме по-добър успех", допълни той.

От ВОЛЯ не коментираха и евентуални партньори за коалиция в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън от президентството мутро фигурантска!
25
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ииииии така,не славчу,а тиквата е техния кандидат.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветната дето кара танкчета , наречена от БърВовуньо, НКЖПО- неукженскиполонорган офицялно е пожелала в едно гласуване да се кандидатира за двете функции, за Президент и Вицепрезидент. Изпълнявайки двете функции в една глава Цветната осъзнава че няма да може добре 100% да ги изпълнява поради което е пожелала да Й начисляват тенекеджийскката Хасковска заплатка на Тенекеджия Първи Разряд
23
3
 
7
 
! Отговори
ииииии така преди 2 години
а чалгарите - слаФчу президент , тошку вице .
22
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 2 години
ГЕРБ издигат за президент Стефка Костадинова сега вече Радев го отнесе.
21
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Жабата чула ,че подковават коня и тя вдигнала крак.
20
2
 
8
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Това непристойно нещо трябва да бъде изхвърлено на политическото бунище,защото е черна страница и срам за България.Отвратително същество
19
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са ненадминати в краденето, макар че имат сериозна конкуренция от СДС.
18
17
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Радев ще е новият стар Президент с божията и нашата народна воля.
17
8
 
6
 
! Отговори
ВАЖНОТО Е... преди 2 години
Президент лесно ще се избере, важното е дали Байдън ще го хареса.
16
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са смешни герберите, плюят по Радев денонощно, а не се виждат какви са мижитурки пред него. Колкото си по-***, толкова не разбираш как сам се прецакваш със злобата си към хора с по-високо ниво.
15
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на радев фигурантът на мутрите
14
7
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Само боко крие още президента на герб.А той е кмет на един южен град Симитли
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти започна да изискваш хората да носят маски и слагаше ККП-та!
12
21
 
13
 
! Отговори
вижда се преди 2 години
Радев сма4ка цялата шайка на ред
11
11
 
19
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Смятай какви ще са кандидатите щом ги е страх да ги покажат! Явно в никоя партия не е останал дори 1 човек като хората! Ще е пак кампания на павиани които ще се целят с екскременти и нищо смислено няма да кажат! Една предизборна кампания като хората не сме имали, все гласувайте за мен защото ония са лоши, а защо да гласуваме за тоя или ония няма никаква информация или смислен отговор! Все плюене, вадене на кирливи ризи и нула политика!
10
11
 
17
 
! Отговори
Цветан преди 2 години
До къде го докара това злобно не-до ..Разу-Мение наречено Прецедент,партийте да си крият кандидатите за Президент.ЕгаТи чудо...вИ..щеТо
9
7
 
9
 
! Отговори
КЪДЕ СА РАДЕВ-РАШКОВ преди 2 години
ДНЕС БОЯДИСАХА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ.... РАДЕВ И РАШКОВ НЕ СА ВЗЕЛИ ОТНОШЕНИЕ - ПОДКРЕПЯТ ИЛИ ОБСЪЖДАТ ТОЗИ АКТ..??..... СИНЕРГИЯ СЪС САЩ ИЛИ С РУСИЯ....... ДА КАЗВАТ.... ДА ЗНАЕМ....
8
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ ПРИКЛЮЧВА БЕЗСЛАВНО! КАТО ВСЕКИ ЧЕРВЕНИ !
7
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев мачкай наред ..само вижте кво става с тоя ток ,тая корумпирана комисия е разследват ,но е нужно всичките служители да бъдат сменени