Герджиков приема подкрепа от всички партии, най-вече от десните

Целта му била да помогне за обединението в настоящата сложна ситуация
Обновена: 1 окт 2021 11:26 | 1 окт 2021 11:23, Камелия Цветанова
440

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на България, смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията, коментира проф. Анастас Герджиков при откриването на учебната година   в СУ „Св. Климент Охридски“.
Още по темата
Работил съм на няколко места, в организации, които са сложни, аз съм ректор на най-големия и сложен български университет и опитът ми за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям, отбеляза Герджиков.

Затова единствената ми мотивировка е в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи, заяви той.

Разговарям с мои приятели от дясно и дясно-центристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура, ще разговарям с всички партии, най-вече с дясното и дясно-центристкото пространство, коментира Герджиков в отговор на въпрос.

Ще приема подкрепа от всички партии, моята главна цел е да обединим всички български партии и всички български граждани, няма да откажа подкрепа на никой, смятам, че всички могат да помогнат на това обединение, заяви още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гложди ме едно подозрение- Народът ще гласува за Герджика! А на 14. 07 кино България ще прожектира филма "Сбогом мундьо"
344
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРП-аджия не може да олицетворява рдинствот на нацията, пък макар и професор! Той може да обединява само анти ГЕРП СДС силите! Мутри вън, съд и затвор - професорите не са изключени!
343
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За една приятелка да попитам, ако г-н Гербаджиков очаква подкрепа най-вече от десните в България, за какво обединенние на нацията говорим впоследствие? Иначе затова сме демокрация, всеки да може да избира и да бъде избиран. Иначе и Роската Пл. беше голям обединител и най-надпартииния.
342
4
 
5
 
! Отговори
Магаре ли е.... преди 2 години
Според Б.Б. и МАГАРЕ да предложи за президент ще бъде избран за президент!!! Въпроса в случая е: Е ЛИ проф. ГЕРДЖИКОВ МАГАРЕ!!!!
341
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджика се очертава да е новия чорап
340
9
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
На агресията на Радев десните политици отговориха с интелекта и добронамереността на проф. Герджиков. Само да е се окаже и той като Радев уж натовски офицер.
339
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе той приема, ама те не му дават! Само Тиквун
338
11
 
11
 
! Отговори
Робот преди 2 години
Подкрепям Ви напълно, професоре!
337
9
 
10
 
! Отговори
ша умрЪ от смях преди 2 години
Софийският университет на 480 място;)))))))))))))))))))) Щото имал ерудиран ректор. СмЕхх
336
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
приличат на задръстени дърти фенове на хари потър
335
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нищо новоТой мандатът му изтича, време е за друго топло местенце.
334
7
 
11
 
! Отговори
До 373: преди 2 години
На мен Герджиков ми прилича на Джaбa. Ти кой герой имаш впредвид?
333
7
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Нерде филология, нерде политика, но у нас всичко е възможно. За съжаляване е Герджиков, ако си изпусне топлото местенце в СУ. Нека добре си помисли струва ли си.
332
9
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Не ви ли прилича Герджика на герой от Междузвездни войни?
331
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога мафията в България стана "дясна партия"?
330
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от Шиши подкрепа ще откаже ли?! Май ще трябва да я приеме ще не ще... Понеже очевидно е издигнат от коалиция "БОСТАН". Да се моли да не го принудят да иде на килимчето в Сарая и публично да целува десницата на Доган
329
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бихте ли казали кои партии са десни? ГЕРБ не е дясна партия, а такава на *** на Боце. Самият ББ е завършил Висшата милиц. школа ВМШ и е станал член на БКП, т.е. комунист, на 18 години. Същата школа са завършили М.Манев, депутат от ГЕРБ, гл.прокурор на РБ. ДБ са половината "костоваци", начело на другата част е лодкарят Ристо Бойкикев.ДПС е партията на агите, които трудно могат да кажат кое смятат за истинската си родина.Ще ми стане интересно ако проф.Герджиков произнесе речта си на латински
328
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащото 80% са....д...или.Заслужават си съдбата.
327
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най ерудираният професор-Иво Христов се отказва да е депутат.Корнелий,защо не го издигнахте за президент.Няма по-умен мъж от него в бг.Всички профанесори доценти и генерали ги слага в малкия си джоб.
326
12
 
16
 
! Отговори
К.Кела преди 2 години
Отявлен представител на герББаджийницата!Доносник, финансово мотивиран и потомствен рушветчия!Всички са такива по върховете в университетите! Но този е баш...!!!Д.ух.ач на гербб и покровител на задкулисието! Гешев 2