Състезателите Димитър Илиев и Крум Дончев влизат в политиката

Единият ще е водач на листата на БСП в Габрово, другият - от ПП в Кърджали
Обновена: 19 окт 2021 11:44 | 19 окт 2021 11:33, Анисия Иванова
15

Двама автомобилни състезатели влизат в битката за народни представители. Това са водачът на листата на БСП в Габрово Крум Дончев и Димитър Илиев, който застава начело на листата на "Продължаваме промяната" в Кърджали.

"Не трябва да приемаме политиката като спорт за наивници. Политиката е дейност, която винаги трябва да е свързана с отговорността към гражданите. Обвързвайки я със спорта, говорим отново за състезателен дух, за конструктивност, трудолюбие, но накрая завършваме с отговорност", заяви Дончев в студиото на "България сутрин".

По думите му политиката е въпрос на консенсус, а в момента се намираме в изключително трудна ситуация и много кризи. Политиците трябва да търсят решение, това е техният категоричен ангажимент пред обществото, убеден е Дончев.

"45-ят и 46-ият парламент доказаха голяма политическа нестабилност и безотговорно отношение", настоя той.

"Продължава състезанието за подобряване качеството на живот в България. Повече от 30 г. чакам промяна към по-добро, но тя така и не настъпва. Това ме провокира да вляза в политиката. Всички в "Продължаваме промяната" са експерти, които са доказали своя потенциал и са независими. Това, което се направи за 4 месеца, ми даде тласък да тръгна с тях. Ще победим уверено на тези избори", каза Димитър Илиев.

Колкото повече компетентност и експертност притежават хората от политическия ни живот, толкова по-бързо ще дойде промяната, смята той.

"Омръзнало ми е да гледам как съм десета кола, чакам за ляв завой и някой най-нагло и нахално минава отпред и прави нарушение с ясното съзнание, че няма да бъде наказан. Това му дава увереност и прави по-големи нарушения. Не знам нито един политик да е осъден. Има нещо много объркано в правораздавателната система", коментира Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Дончев е на мнение, че генерално трябва да се промени стратегията за пътна безопасност у нас. Била необходима промяна в методиката за обучение на водачите. Друг приоритет e пътната инфраструктура.

"В българите има огромно чувство за безнаказаност. То трябва да бъде елиминирано и всеки от нас трябва да бъде отговорен на пътя. Може и да се възпитава, добрият пример е много важен. Държавата се намира в състояние на челен удар, дойде време за спешни и конкретни мерки", изтъкна Дончев и продължи:

Предложихме план за първите 100 дни от влизането в сила на парламента. Предлагаме намаляване на ДДС на някои от храните от 20 на 9%, намаляване на ДДС за енергоносителите от 20 на 9%, енергиен фонд, който да се пълни със свръхпечалбите на производителите и търговците.

Димитър Илиев посочи, че компетенцията му е в две сфери - спорт и пътна безопасност. И в двете сфери той вижда проблеми, които не търпят отлагане. В парламента би се стремил българските пътища да станат безопасни.

"Ако използваш тази машина неправилно, ти ставаш убиец. В повечето случаи грешката идва от човешкия фактор. Високата скорост е изместена от телефоните като причина номер 1 за катастрофите. Проблемите в страната са страшно много. Много добро начало е да се спрат кражбите и течовете", обясни той.

Илиев очаква да се състави коалиционно правителство. Хората не вярват на думи, а вярват на действия, категоричен е той.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Намерил се кой да говори за отговорност-БСП!Ако наистина е толкова загрижен за отговорността на политиците този Дончев,трябва първо да поиска саморазпускането на БСП след катастрофалната й 30 годишна политика,довела я да ексцесиите с безотговорните й протести и служебни правителства,безотговорният й избор на президент-тези,които ни донесоха най-голямата национална катастрофа с милиони хора избягали зад граница, с най-голямата бедност в ЕС..Личен пример да покаже за отговорност в политиката!
12
0
 
3
 
! Отговори
ДА ,БЕ... преди 1 месец
ЩО НЕ ТУРИТЕ МИТЬО ПИЩОВА , НА МЯСТОТО НА ИВА МИТЕВА.....ШЕ ВИДИТЕ КАК ТАТЯНА-500К И МАЯМАТА ШЕ МУ СЕ РАДВАТ , ПОДКРЕПЯТ...ВСЕ ДО НЕГО ЩЕ СЕДЯТ!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Митьо Пищова още ли не са го взели в ПП?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички в "Продължаваме промяната" са експерти, които са доказали своя потенциал и са независими. ---------- Кокорчо даже за малко да го вкарат съдружниците му в затвора, но си плати милионите глоба и засега му се размина :)
9
1
 
5
 
! Отговори
Айде кво толкова... преди 1 месец
Вземете и малко клошари.../от народа/....за цвет и миризма...!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеньо от Биг Брадър няма ли да го вкарат и него в някоя листа за депутат.Няма такава пародия ,после защо няма 1 година правителство.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки иска парченце от тортата.
6
5
 
4
 
! Отговори
"сумалиец" преди 1 месец
Понеже 30 години завършилите Симеоново, СУ, УНСС, Свищов и ЮЗУ ви докараха до западния стандарт - що да не се пробва и някой, дето 20 години оцелява в спорт по пътищата, по които вие се убивате на прав участък в сухо и топло време? Поне в едно е доказано по-добър от всички вас!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро и партия на клошингите...
4
0
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 1 месец
Митко Илиев изглежда умен и нормален човек, изненадан съм, че се е включил в кампанията на мошениците от Харвард.
3
5
 
10
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
Един каза, че ще ни оправи за 800 дена и ... си оправи имотното състояние. Вервайте му.Сега новия проект на фигуранта искаше да ни оправи за 80 дни... и оправи конституцията. Вервайте му.Разни спортисти, интелектуалци и други наивници скочили в политиката нищо не промениха. И съжаляват за наивността си. Това са фактите.
2
2
 
11
 
! Отговори
Joko преди 1 месец
Поредното сиренце в капана за гласоподаватели.....Та да ги питам тези господа КАКВО РАЗБИРАТ от политика....
1
1
 
11
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Щом боксьорите навлзоха, що не и състезателите? Само леката атлетика никакви ги няма още, а там има добри кадри ...