Много македонци в избирателните списъци, но никой не ги е виждал

Рекордьори в тази посока са две села в Благоевградско
24

Близо 28 000 жители на Северна Македония са в избирателните списъци на община Благоевград и на тези избори. Въпреки че през пролетта общината и прокуратурата започнаха процедура по заличаване на част от тях, броят им все още е голям.

Рекордьори в тази посока са две села в района - Рилци и Бело поле. Парадоксалното е обаче, че всеки е чувал за чужденците, но никой не ги е виждал.

По документи къща в село Рилци също е обитавана от жители на Северна Македония. Местното население е малко под 800 души, а регистрираните чужденци са 3526. Избирателният списък на входа на кметството прилича на огромна книга, страниците на която са затиснати с райбер.

След писмо на местните жителите до прокуратурата и полицията през пролетта започна заличаването на фантомните гласоподаватели.

"Имайки предвид, че едва няколко месеца са минали оттогава, общо взето цифрата не може рязко да се промени. Все пак трябва да има правно основание. Много малко е броят на тези граждани, които са упражнили правото си на глас", заяви секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

До момента от списъците са премахнати над 3000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са роднините на Рашков идват му на гости.
18
2
 
1
 
! Отговори
az преди 2 години
До минувачЗа 28 000 "македонци" (всъщност - вероятно хората са си българи - поне 99% от тях) оревахте всичко. Няма ли някой да каже нещо за тези 300 000 руснаци?! Защото те - може и прадедите им преди 200 години да са били българи - сега са си руснаци! И не ми казвайте, че македонците са взели български паспорт само за ползата от него! Няма никаква разлика в подбудите и на едните, и на другите! Единствено дето на македонците дядовците им са си българи от всякъде!
17
3
 
4
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Къде спи министър Дамаджан???
16
9
 
4
 
! Отговори
Републиканец 7 преди 2 години
Дайте да ги вкараме в ЕС, стига сме се излагали. Уж сме големи братя. а пък правим наопаки за нашите приятели макета
15
7
 
25
 
! Отговори
Люта македонка преди 2 години
Това са "българите" на Каракачанов, които си купуваха български паспорт за няколко хиляди лв. за да могат да работят в ЕС, а не както се представяше пред обществото, че се чувствали българи. Познавам такива македонци. Воеводата така се нагуши, че трябваше да си подмени гардероба !
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вицепрезидента ги е виждал когато им е подписвал бг паспортите както и човека от вмро не са виновни макетата а тия горните дето ги правят българи без да проверяват адреса им в България дали е актуален и дали де факто живеят там където са вписани в личната карта и паспортите
13
5
 
10
 
! Отговори
Помощ! преди 2 години
Затриват електората на ВМРО!
12
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой збъркоч им даде на тия макаци гражданство, че даже и правото да гласуват и определят съдбините на България? Никоя държава не прави поданик най-големият си враг.Народното събрание трябва да анолира всички паспорти дадени на макаците. Ако случайно между тях има и някой българин, той ще трябва да разбере, защо се прави това. Вън макаците от България! Вън!
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Груески гласува ли?
10
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички така наречени турци в България са троянски коне, които служат на турция с правото си на избиратели. В турция са турци, в България, гласоподаватели на дпс. Всички власти го знаят и всички власти си мълчат и си мислят, че хората не виждат какво става.
9
5
 
36
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Да използваш името "македонци" за югославяните от Вардарско е не само неправилно от техническа гледна точка, но е и гавра с паметта на десетките хиляди Българи, дали живота си за това проклето парче земя! Много е пошло!
8
5
 
27
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Само севрномакедоняците ли са изтриване? А тези дето 30+ години се правят на българи и живеят на югоизток от България, за тях какво? Ммммм?
7
9
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А КМЕТО НА СКОПИЕТО БЪЛГАРИН. ВЕРНО ЛИ Е?
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нищо я вижте в турските села какво става.
5
6
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Електората на ВМРО нема да барате те са борят с Мостафа от ДПСъ :)))
4
5
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ПРОКУРАТУРАТА НЕ ВИЖДА ЛИ-БИЛ СЪМ И В ДВЕТЕ СЕЛА.-ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО.ТО В КЪЩА ТРЕБЕ ДА ЖИВЕЯТ ПО 30 С.МАКЕДОНЦИ.-ПОВЕЧЕТО КЪЩИ СА С МЕСТНИ ЖИТЕЛИ РАБОТЕЩИ В БЛАГОЕВГРАД И НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ДО 5 ЧОВЕКА ОБИТАВАТ ЕДНА КЪЩА.И ТО В НАЙ ДОБРИЯТ СЛУЧАЙ.-НЕ Е ИСТИНА.
3
15
 
11
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Защо да ги заличават? Нали за да станат български граждани, са доказвали български корени. Защо обаче сега искаме да се чувстват 100% българи. Останалите хора с двойно гражданство питаме ли ги какви повече се чувстват? И защо трябва да чакаме сега всички с български паспорти в РСМ да с пишат българи при преброяването? Нека бъдем малко реалисти и скъсаме с някои предразсъдъци.
2
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво ги махате от списъците, но защо не ги заличавате и от гражданство?
1
3
 
31
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 2 години
Как бе те винаги са си били там! Още преди сътворението! Пише го в Библията! Свети Мацедон от който потекнува белата раса!