Гари Каспаров за ГЕРБ: Партия, която стои на правилната страна на историята

Борисов заяви, че войната трябва да спре
Обновена: 20 сеп 2022 13:10 | 20 сеп 2022 12:53, Нели Христова
286
Гари Каспаров за ГЕРБ: Партия, която стои на правилната страна на историята
Снимка: БГНЕС

Искам да се възползвам от възможността да се срещна с господин Борисов и колегите му, защото научих, че ГЕРБ е единствената политическа партия, която има много силна позиция относно войната в Украйна и руската агресия. Това заяви легендата на шахмата Гари Каспаров. Той се срещна с младежката организация на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов по време на посещението си в страната ни.

"Това е момент, който може да се опише с много прости термини от шаха. В политиката в момента няма сива зона - всичко е само черно и бяло и трябва да направиш единственият морален избор, който е приемлив за онези, които вярват в демокрацията и правата на човека. Повечето европейски държави се придвижват към правилната посока. Все още има места, като Унгария, но мисля, че е много важно България да остане заедно с ЕС и САЩ по този въпрос, вместо да участва в игри, които могат да имат унищожителен ефект в бъдеще", заяви Гари Каспаров.

Още по темата

"Аз представлявам руски опозиционер в изгнание, който има много ясен поглед върху войната в Украйна. Ние подкрепяме санкциите срещу Русия, докато не постигнат три условия: Украйна да бъде напълно освободена, репарациите бъдат изцяло платени и военните престъпници понесат отговорността си", допълни шахмат легендата. "Работим тясно с приятелите си от двете страни на Атлантика. Използвам всяка възможност да подкрепя онези, които подкрепя единственият път към бъдещето на нашата цивилизация."

"Знам, че съвсем скоро в България ще има нови избори. Мога да изразя надеждите си, че хората ще видят ясно, че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята", допълни Каспаров.

"Искам само да напомня, че днешното посещение е в следствие на нашите действия - партията, която внесе проектозакон да дадем въоръжение на Украйна. Партията, която сложи украинското знаме първа и до ден днешен то седи в централата от началото на войната. Първи казахме, че това е война, агресия и, че трябва да спре. Че цялата демократична общност, към която се числим, ЕС, НАТО, трябва да се опълчи на тези действия", заяви на свой ред Бойко Борисов. "Нашатна партия се обяви за пълна диверсификация от "Газпром", ядреното гориво и младежите събраха 50 хил. лева, които изпратиха на техните украински колеги."

"Само преди няколко дни, умишлено не вдигахме шум, бяха 44 деца с 6 ръководители на издръжка на партията в Слънчев бряг. Изкараха чудесна ваканция и времето беше прекрасно. Музеи, изложби, развлечение. Отърваха се за една седмица от войната с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме. Затова и позицията ни е ясна, и програмата ни е ясна", добави лидерът на ГЕРБ.

Варненският кандидат за депутат, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, тъй като нямал възможност. "Няма да стигнем до там, знаем си възможностите. Да разделим фигурите на бели и черни - знаем. ГЕРБ и СДС ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция", увери лидерът на ГЕРБ.

"Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията да престане и да се възстанови териториалната цялост. Ние сме уязвими от подобни действия на Балканите - те са прекроявани с граници няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и благодаря, че на Запад са я чули", заяви Бойко Борисов.         

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
мило,та чак затрогващо!...Товариш Гери,който едва ли е чул за така наречената "герп" допреди да му предложат мъни да издекламира подадения му текст от отчаяните вече гербаджии,станал и той "фен" на нещо,което нито познава,нито има нещо общо с него,нито го интересува...На какво е готов човека за пари,а ?!..Представяте ли си колко милиарди Тиквата е разхвърлял по разни европейски и световни "величия",за да си осигури подкрепата им?..И още диша и е на свобода тояМРЪСНИК !!!
183
3
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
И този мушморок иска да си напълни чекмеджето...Цялата шайка ГЕП просто плаче за въжето , ама Гешефтаро ги пази.За сега...А Гари е просто един алчен сдуханяк ,щом се е хванал за шлифера на Тиквата.Скъсал е джоба и обикаля около богатата герберска трапеза.
182
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 207 НякоИ приятел множествено число. Научете го това най - после бе!
181
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля че това за което говори Каспаров е правилната страна на историята. Но коя съм аз че да кажа? То пък и Каспаров кой ли е вече? Станал е човек на някого си и превежда неговото разбиране за нещата. Казано е, няма само една истина. Предполагам че Русия също има своите основания които обаче никой не отразява, ясно защо. Говоря за принципни неща които, ако не ни изнася забравяме много бързо и които точно Америка се смята че трябва да спазва. Но...
180
1
 
1
 
! Отговори
ОПААААА преди 1 година
Според букмейкърите коефициент за ГЕРБ 1.29, за Възраждане 1.29, за ДПС 2.96, за ПП 2.96, за БСП 9.82, линк https://oddschecker/politics/european-politics/bulgarian-election/most-seats А според социологическите агенции... сега на кой да вярваме??
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние имахме премиерка шампионка по шах, за 5 минути взе решение че не иска да прави правителство и така прецака ИТН да нямат правителство.Е Гари Каспаров е шакматист които е дъ бест на всички времена без да броим Магнус Карлсен които е играч от извънземно ниво и е нечовек.
178
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обеднял е Гари щом прибягна до Чекмеджето. Пара има в чекмеджето, около 10 % на година от Брутния Вътрешен Продукт на България казват някой.....
177
4
 
13
 
! Отговори
Мат преди 1 година
Пич ,придържай се към шаха , политиката не ти се отдава.
176
3
 
13
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Герб е партията на номенклатурата от по-ниските нива като партийни и комсомолски секретари, милиционери, физкултурници и т.н. и техни наследници, има и някои бивши ръководители в Комсомола като Ч.ехльо Плевнелиев.
175
1
 
2
 
! Отговори
твоя си работа преди 1 година
До Кунчевопитек Но за копейкин не си струва!А за Янев пък съвсем!
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДВАМА ЗНАЯТ КОЯ Е ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА ИСТОРИЯТА. ОАКВАМЕ И МНЕНИЕТО И НА ДРУГИЯ НА 2 ОКТОМВРИ
173
0
 
4
 
! Отговори
gog преди 1 година
Днешните, защо не дадете и Шевченко с поляка, тия много се обичат - препишете от ТВ.
172
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Легенда в шаха и 2рия най-добър в историята ама за мутрата е в грешка и то голяма.
171
3
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Велик шахматист,но политиката не му се отдава.По-добре да си гледа шахмата.
170
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше велик шахматист, но после получи психични отклонения и мания за величие, никой не го приема сериозно вече.
169
4
 
19
 
! Отговори
ivo преди 1 година
вече спирам да му чета коментарите на гари каспаров , и той е взел някой лев от герб . Незнам как може да си продадеш авторитета .....имам непонятни неща.
168
6
 
18
 
! Отговори
боко преди 1 година
герп е партията на сикаджийската ***,щом тя има позица считай какъв идеот е тоя гари
167
9
 
17
 
! Отговори
Кунчевопитек преди 1 година
Аз няма да гласувам за ГЕРБ. Почти всички мои познати също. Няма да гласуваме за ПП, БСП, ДПС и ДБ.
166
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ти другарю си оправяй раша. Не се бъркай и ти в чужди работи!!!
165
4
 
25
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Прав е гари, ГЕРБ са винаги там където са паритете и така бяха създадени - да усвояват евросредства