Радев: Край на неефективната практика да се договаря газ без търг

Зове политиците за обединение около решения, които да ни изведат от кризата
97
Радев: Край на неефективната практика да се договаря газ без търг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без да се знае кой и как определя доставчика и цената“, коментира президентът Румен Радев по повод на обявените от „Булгаргаз“ търгове за доставка на втечнен газ.   

„Днес „Булгаргаз“ за пръв път обяви открит търг за доставка на природен газ – краткосрочен и  дългосрочен, така се прави и открито равнопоставено и прозрачно към всички доставчици и само така могат да се постигнат най-добри условия за страната,а не да се търсят решения месец за месец, както сега, а дългосрочно решение“, каза държавният глава.

Още по темата
Той добави, че продължават усилията и за решаване на най -тежкия проблем, а това е осигуряване на слотове на терминалите за втечнен газ.

Според него през пролетта шансовете за това са били пропуснати, а именно от осигуряването на слотовете зависи дали ще е гарантирана доставката през зимата.

Радев коментира и кампанията.

Той смята, че въпросът е не само изборите да са честни, но и да се постигне избирателна активност, която да даде  легитимност на новия парламент, за да има стабилно правителство.

„За избирателната активност е критично важно поведението на партиите в кампаниите и то трябва да насърчава гражданското участие, а не да отблъсква хората. Не личните нападки и демагогията, а обединяването около решения, които да ни изведат от кризата, ще създадат условията да се сформира стабилно мнозинство и устойчиво правителство“, настоя Радев.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: изборигазРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
m преди 1 година
Прочетете за разработката на ДАНС в ПИК.Кой е виновен за всичко?
67
0
 
3
 
! Отговори
импичмънт преди 1 година
истински натовец и той слуша козяк виж цените бе , газ скъпа а тока ние имаме свръх производство токът по скъп от този в германия предатели
66
0
 
3
 
! Отговори
млъкни преди 1 година
изчадие на Решетников!
65
0
 
6
 
! Отговори
L. преди 1 година
Всичко хубаво, ама с една забележка: Като си на операционната маса не правиш оттук насетне търг за хирург.
64
1
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ами ние си станахме де факто президентска република и без промени в Конституцията. Сега Радев се разпорежда, Гълъб изпълнява.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДИМЕК СТАВАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ПОД ЛОНОТО НА ЕВРАЗИЯ И МАЛИЙ ГЛЕЙ КО СТАВА- ДАЛИ ЩЕ ИМАМЕ КАКВО ДА ЯДЕМ ИЛИ ПО ЛОШО ДАЛИ ЩЕ СМЕ ЖИВИ ДА ВИДИМ ЗИЛЕН ЧУРАП КАК НИЙ ПОДРЕДИЛ
62
3
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
аха молите газпром и унижавате България и Народа ни...без търг,с газпром може без търг,танкерите на са за десет години...сега пак оприте до тях и то на по високи цени,здраво гепиш бате донев е до две седмици...ама ни реди руските зависимости за десетилетия,ще гласуваме за промяната и ще искаме импичмънт и съд за реЗидента продаващ България,пАсолството с минусите моля...Братя за промяната...ако обичате децата си и предците си...ако обичате България!!!
61
12
 
4
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 1 година
Президента в Прав - Трябва да ръководи България . Аз лично не виждам България с Редовно Правителство близките 15-20 години - докато не измрат Мафиотите Партийци от Старост .
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е краткотраен търг тоа се е объркал Тия са баси икономистите
59
2
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Изобщо трябва ли едно служебно правителство , с мандат от 2 месеца, да сключва дългосрочни договори? Радев съвсем се разпищоли...
58
2
 
7
 
! Отговори
до брей, брей преди 1 година
Абе силно се съмнявам, че търговете за дългосрочна доставка не са скрита лимонка и, уж, под благовидния предлог за доставка чрез търгове, не е скрит ОТНОВО Газпром като дългосрочен "партньор". Този ще ни нахендри така, че ще ни зароби с Русия за десетилетия. Абсолютно не му вярвам. Само гледайте през Турция ли се готвят да извършат доставките? На този схемите са само Газпром и Газпром..."обещал" е, или ни е харизал като държава.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президенте избирателната активност ще е много много ниска.За 33 демокрация и промени, упражнения в управляване на държава от СДС, БСП, ГЕРб, ПП народа живее зле и по зле, а една прислойка богатее, усвояват се огромни пари без ефективност това не го ли знаете?
56
4
 
12
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Ти да видиш,та кой поръча танкери?!Престъпнико радев,да ти припомня но най вече на другите,-ако имахме повече министри като Киро и Асен България щеше да е райско място-радев.Престъпника радев ни докара почти национална катастрофа,защо бе българи още го търпим?Народеее...събуди се.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде някой да ми обясни какво разбира комунист военен от енергиина политика че да дава акъл? Или защо в парламентарна република , президента дава наклон на енергиината ни политика . Крайно време е и този комунист да си ходи вече
54
3
 
14
 
! Отговори
цц преди 1 година
Президента ли на хонорар от русията. По популизъм и омраза ще задмине копейкин
53
11
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Ейййй много празноглави тез червени герберчета от ГЕРБ. Те комунисти, а срещу президента демократ и технократ лаят :)))) До кога бе гербери до кога така - партията ви трябва да се забрани със закон както !
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пак един ще участва. Това не е търг за доставка на 100 баници за училище.
51
1
 
20
 
! Отговори
Брей брей.... преди 1 година
Ти да видиш кво е президент! Посети Лукоил за по едо кафе и после чудо цената на горивата паднаха тактично премълчавайки,че петрола на международните пазари беше паднал.Сега о чудо открихме топлата вода и това че дългосрочните договори за газ били по-изгодни от краткосрочните.Е друго си е да си имаме льотчик за президент
50
4
 
3
 
! Отговори
Киро-Роки преди 1 година
А от утре край на самопровъзгласяването - вече ще се анексира директно! Един референдум не може да направи Вова, като хората от тези демократи, и един газ не може да достави, без да го искат, по тръби които са празни!
49
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Бойко лошо, ама без Бойко .. трябва да гасим лампите и да напуснем. Ужас, ужас ....