Хампарцумян: "Газпром" е елитна част на руската армия

Ние сме една от най-зависимите държави от руски доставки на газ
2 окт 2022 21:41, Нели Христова
49
Хампарцумян: "Газпром" е елитна част на руската армия
Снимка: БГНЕС

Хората, които не гласуват, не очакват нищо от избора. Каквото и да стане, за тях сякаш нищо няма да се промени, заради което не отиват до урните. Това заяви бизнесменът Васил Василев в ефира на специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Големият залог".

Според банкера Левон Хампарцумян големият бизнес, новите вериги за производство и доставка търсят предсказуемост и стабилност, а също и ясни позиции за принадлежност към ЕС и НАТО.  По думите му България се държи "ембивалентно" - няма да стане никакъв мост между големите враждуващи сили.

"Колкото и да се изявяваме категорично, пак ще загубим. Загубили сме всички ориентири и основи. Люшкаме се между различни тенденции и възможности, но нямаме здрава основа, на която да стъпим", смята Василев.

Хампарцумян е на мнение, че "България ще бъде толкова добре, колкото се организира вътрешно".

"Ако зависеше от нас, можеше да вземем редица други решения, които можеше да ни помогнат в сегашния момент", подчерта Василев, като даде пример с проекта за АЕЦ "Белене".

"Ако Белене беше построен, сега щеше да дава ток, който да продаваме. От това държавата щеше да печели неимоверно", категоричен бе той.

На друго мнение обаче беше неговият събеседник.

"Белене е корупционен руски проект, от който един куп хора забогатяха. Дори да се беше построил, щеше да увеличи зависимостта на България от Русия", констатира Хампарцумян.

"Газпром" е елитна въоръжена част на руската армия. В момента България е една от най-зависимите държави е света от руските доставки", заяви Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Василев поясни, че важното за бизнеса е да има газ на прилични цени, които ще позволят на индустрията и централите да работят нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Некадърен бок...лук. Всяка простотия носи божие наказание, очаквай го.
34
2
 
2
 
! Отговори
Хлъцпръцумян преди 1 година
Аз съм елитен командос в армията на Дьорд Шорош!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кукуригото: "Газпром" е елитна въоръжена част на руската армия. С какво е въоръжена?
32
1
 
0
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 година
Русия да отсвири Армения и готово. Турция веднага ги изяжда.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левон Хампарцумян оитиваи в армения да я спасиш от азербеджан продажник
30
2
 
4
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Наръпаната зелка пак ли се изпърдя с поредната мърдост?
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купиха Слави, вдигнаха цените на тоса и горивата и българина приплака за Боко. Но зад него седят много големи олигарси с много пари! А и Русия . Само го играе европеец
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
типичния лаянар български бизнесмен - дайте си парите в банката ми, аз ще си взимам такси колкото поискам и ще ви давам на лихва колко си поискам нищо че само в републиката на лаянарите български е така, вие сте прости а аз съм великия български бизнесмен, нищо че хората от света ви заобикалят като крастави, просто сте миризливи българи, затова
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аерменският поп вече не приема оплаквания. Опрайте се !
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята е интересна,че Гугъл, фейсбук може да се разглежда като елитната части на американската армия, Газпром е елитната част на руската армия, а хуавей и тикток е елитната част на китайската армия.Всъщност има нещо вярно, колкото повече фирми гиганти има една държава, толкова по трудна мишена става тя.
25
3
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 година
До 25 нищо симнително нямаше в причината да стане банкер този химик. Беше сложен от Иван Костов за шеф на Агенцията за приватизация. Продаде на който каквото му казаха на каквато цена му казаха. Продаде и Булбанк на Уникредито. Част от сделката е било после да бъде взет на хранилка там до пенсия. За да се реализира промениха закона за да може да става шеф химик преди това не можеше. Това е историята на успеха на този топбанкер.
24
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хампръцкомян, който е инженер химик, но по някаква съмнителна причина го даваше банкер до скоро и се твърди, че сам си е писал заплата с 6 цифри, взе да разбира от всичко напоследък. Явно сега му плащат и от Козяк, като го гледам какви небивалици дрънка тоя отвратяга.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арменец твойте сънародници го казаха взимаме газ от един диктатор а от друг не днес хледах ужасяващ клип разстрл от упор на десет пленени арменски войници
22
3
 
6
 
! Отговори
анкета преди 1 година
1.Хампарцумян е дърто ченге и разбира от финанси колкото кон от висша математика(+)2.Кво ти ченге,почтен и честен банкер е обичащ род и Родина(-)
21
3
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Тоя се ояде като за световно покрай - бкп кадьра др- иван костов
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирането на АЕЦ Белене води ще доведе до поредната национална катастрофа
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
35% избирателна активност: ГЕРБ 8%, ПП 7%, ДПС 5,25%, Възраждане 3,5%, БСП 3,15%, ДБ 2.45%, БВъзход 1,4% от българите, от населението. Това е истинската статистика, а не красиво опакованите от социолози фалшиви цифри и послания, защото махат онези 65% негласували и казват кой бил спечелил
18
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България никога няма да прокопса, докато в нея има политици-русофили, като Фигуранта и Копейката.
17
5
 
18
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Този арменец разбира от финанси, колкото от металургия. Ако ги знаеше нещата в химиите, Кремиковци нямаше да фалира и да е в небитието. Както и един от някогашните шефове на тази фирма и постояне кандидат за депута Албександър Томов. Но не бореца, а другия, бивши съветник на другаря си от БКП Тодор Живков.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото прасе разбира от джамия толкоз и този от военно дело.