В секция в Гоце Делчев преустановиха машинното гласуване

Машината не е стартирала в началото на изборния ден
Обновена: 2 окт 2022 10:48 | 2 окт 2022 10:48, Петя Славова
15
В секция в Гоце Делчев преустановиха машинното гласуване
Снимка: БГНЕС

Районната избирателна комисия  в Благоевград взе решение да се преустанови машинното гласуване в секционна избирателна комисия (СИК) № 011100034 в община Гоце Делчев, каза за БТА председателят на РИК – Благоевград Елисабета Дерменджиева.

Причината е, че в началото на изборния ден машината не е стартирала, се посочва в решението, публикувано на официалния сайт на РИК – Благоевград. В тази секция гласоподавателите ще упражняват правото си на глас с хартиени бюлетини.

В началото на изборния ден от РИК – Благоевград съобщиха за БТА за проблеми с машините в две от секциите в областта. Освен в секция в Гоце Делчев, за проблем с машината е съобщено и в секция в санданското село Ново Делчево. Там проблемът с машината е отстранен и вотът ще се осъществява машинно, посочи Дерменджиева.

В област Благоевград общият брой на секциите е 552. От тях в 444 вотът е машинен, а в 48 има по две машини. Общият брой машини за изборите за 48-ия парламент в областта е 492, от които, след решение на РИК – Благоевград, се преустановява работата на една и се преминава на гласуване с хартиени бюлетини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.