ПП: Малко вероятно е да съставим кабинет с втория мандат

Не успяхме да убедим в нашите политики достатъчно хора, каза Стою Стоев
4 окт 2022 10:17, Анисия Иванова
24

Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция и ще следят как е изхарчен всеки един лев на българския данъкоплатец. И пожелаха успех на ГЕРБ в съставянето на ново правителство.

"Няколко грешки допуснахме, като може би най-голямата грешка е, че не успяхме да убедим в нашите политики достатъчно брой хора да излязат и да гласуват, за да може да продължим в този мандат. На тези избори се явиха два лагера на политики. Единият беше за продължаването на реформите, а другият - на тъмните политики и задкулисие. Българският гласоподавател предпочете единия лагер", каза Стою Стоев от "Продължаваме промяната" в студиото на "България сутрин".

Според него в това НС те нямат друга опция освен да бъдат опозиция.

Още по темата

"В много сложна ситуация поехме управлението на страната, знаете колко кризи се натрупаха в държавата. Хората усетиха ефекта на войната доста силно и това малко ги отблъсна, този път се увеличи и процентът на "Не подкрепям никого". Много хора усещат икономическите ефекти от войната и това им е основната движеща сила в това да избират политиците. През цялата кампания обяснявахме, че ще предположим пределна цена на газа за потребителите, на две отделни стъпки отстъпки за топлоенергията", допълни Стоев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в момента ГЕРБ имат шанс да изпълнят мандата.

"Няма как да се коалираме нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Борисов е начело на партията, но не е само той проблемната фигура. Хората очакват да видят правителство и те избраха кой да бъде техният мандатоносител на това правителство. Миналата година успяхме да съставим правителство с коренно противоположни хора, но в името на България. В момента ние нямаме тази възможност", подчерта Стою Стоев.

И призна, че не вижда как биха съставили кабинет, ако вторият мандат отиде при тях.

"Ще направим опит да направим правителство, ще говорим по политики, но е малка вероятността това да се случи. Трябва да убедим повече хора, че има смисъл да се гласува. Нашите политики са ясни - антикорупционно законодателство, правилно изразходване на средства, продължаваме на социалните политики", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Господа "политици",чухте ли речта на Джорджиа Мелони ,която спечели изборите в Италия?За просперитета на страната и народа,"трябва да изтъкваме,не онова което ни разделя,а онова което ни обединява",към всички партии в Италия.Така действат умните политици,Глупавите само чертаят червени линии и нищо полезно не вършат.
22
2
 
9
 
! Отговори
Газпром преди 1 година
Оня крадец и измамник Руди влезе ли депутатче. Само като им гледам мутричките и побеснявам. Искам отговор само на един въпрос, коя реформа продължават. Коя е започната и продължават. Айде стига сме се оправдавали със 7 месеца, ако искаха все щяха да започнат нещо. В Турция промяната е повече секции и повече хора дето не знаят български да ни определят бъдещето. Благодарим за промяната Божков
21
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Правилно,нека сега да им гледаме сеира!!!Хората добре им казват ,,работете и крадете'',но ние ще ви гледаме под лупа !!!
20
2
 
3
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Вървим успешо към регистриране на ялови избори, проведени онзи ден! Нещо, което прогнозирах още преди месец-два, ама тогава никой не верваше )))
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАРИАНТ Е СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО С МАНДАТЪТ НА ГЕРБ-СДС ОТ СТЕФАН ЯНЕВ- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, С БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА!!! ВСИЧКО ДРУГО Е ДОСАДНА АГОНИЯ. СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ БОРИСОВ Е ДОСТИГНАЛ ДО НИВО НАЦИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Grab Кокоро, ти ли си? От сутринта лееш омраза и лъжи. Внимавай, ще ти изпаднат зъркелите от напъване. Този парламент сте без опция за съставяне на кабинет, в следващото няма да влезете, ще останете под 4%. А, до тогава може и в затвора да сте с Киро жабата, такива кражби, измами и лъжи нямаше дори при Жан Виденов.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тука некъв го гонят некви кози! те копейкаджиите постоянно имат халюцинации от водката.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пътувате към слави, харвардци! Щото ходехте само в скопие и брюксел.
15
3
 
4
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
Ще стане както едно време с Атака, сега *** ще осигурят кворум на ГЕРБ, ДПС и най-вероятно Янев, ще се прегърнат с турците от Туция, против които реваха.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас решенията се взимат на Козяк такива като тоя са изпълнителите на чуждата воля.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,нали стадото си поиска отново пъдаря.Сега чакаме да цъфнем и да вържем.Хляба по 1 лев,а бензина по 1,50 лв.Надай се коньо за зелена трева
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го разбрахме. Сърдити сте на народа, че избра ГЕРБ, а вие сте очаквали повече %. Сега ще го накажете като хвърлите бялата кърпа и не искате диалог с никого. Дори с дб. Това е детинско и народа ще ви накаже. Същото правеха и т.н. Вижте ги къде са.
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом българите решиха отново да се спънат в една и съща тиква,ще ходим пак на избори.Пр.ст народ,слаба държава.
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щели да убеждават хората да гласуват. Нали такива като вас ги отказаха. Най-много при следващо гласуване да идете да правите компания на ИТН.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не успяхте, щото го карате на попския принцип: не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря. Ама, народът гледа ли гледа и вижда, че се говори едно, а се върши съвсем друго, нищо общо с приказките. Та, постарайте се, като се попреправите вие. Не сте толкова сложни за разбиране.
8
7
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
ГЕРБ 67+ ДПС 36+ Янев 12= 115+ 10 купени на килограм от Въzраждане= 125 :)))))))))))))
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекичко ще ги посъветват от Козяк16,Че като се оттегли з Борисов партия ГЕРБ става чистичка и хоп имаме коалиция ГЕРБ, ПП, ДБ и естествено за разкош ДПС!
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това раково образовани ПеПето не е партия а случайно движение на некадърници от зелени тикви-комплексари!
5
5
 
13
 
! Отговори
Grab преди 1 година
На ход са Герб и дпс те свалиха правителството. Спечелиха изборите ,чакаме бензин 2лв .
4
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водата във Варна поскъпна от 3 лв. на 4.50 лв. за кубик!!! 50% инфлация за краткото управление на крадливите и лъжливи комунисти от ПП, БСП и ДБ! Загробиха България за десетки години напред!