Петров: Бихме подкрепили единствено правителство с мандат на "Възраждане"

Той прогнозира кратък мандат за това НС
19 окт 2022 21:33, Нели Христова
26

Депутатът от "Възраждане" Петър Петров, който беше сред кандидатите за председател на парламента, заяви в предаването "Денят ON AIR", че ако бъде избран за председател, ще направи всичко възможно да повиша доверието на гражданите в парламентаризма.

"Мандатът на този парламент вероятно ще бъде изключително кратък. Има пореден председателски съвет, да видим утре сутринта какво ще се случи. Винаги най-справедливата ситуация е да има 7 председателя на НС, които да се въртят на ротационен период. Не е справедливо да са само двама кандидати", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му президентът ще разпусне НС с указ, ако не бъде избран председател на парламента, след което в 60-дневен срок ще бъдат проведени нови избори. А председателят на парламента трябва да гледа еднакво към всички парламентарни групи, изтъкна Петров.

"Ние сме принципни и последователни, не правим компромиси със съвестта си. Това сме предложили като кандидатура, това ще настояваме да бъде прието. Г-н Минчев беше свален, защото наруши правилата във фрапантен случай. Никой председател няма да успее да овладее страстите, но най-важното е да опита да повиши доверието", каза още депутатът от "Възраждане".  

Той изтъкна, че ще направят всичко възможно да бъде спазван правилникът в Народното събрание.

"Бихме подкрепили единствено правителство с мандат на "Възраждане". Ако получим от президента Радев третия мандат, ще го изпълним и ще предложим за гласуване състав на правителство. Имаме заявка да направим много повече, ако този парламент има живот. По-скоро вървим към нови избори", смята Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Изолират се, като ментора си,кьосето от Москва!
13
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
Тия поеха по пързалката надолу ,да не можеш да водиш диалог с никого , значи че си изолиран и без перспектива!Не сте възраждане , а някакво ***!чао банда!
12
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Богатството от древността до сега са били робите, постепенно преминаващи в данъкоплатци...
11
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Сълзата ти превръща се в кристал когато осъзнаеш, че си цял, а цял си-осъзнал безкрая в светъл миг приютил ловеца и сърната в своя лик.....
10
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Който живее със съзнание за собственото си достойнство няма нужда да доказва нищо на никого.
9
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Получава се малко като широкоразпространеното разбиране, че според Дарвин сме произлезли от Маймуните. А той, горкият, никога никъде не е казвал такова нещо. Казал е само. че човекът и *** имат общи прародители.
8
2
 
2
 
! Отговори
Право нагоре преди 1 година
Излизаме:Излизаме от Нато, Излизаме от Европейския Съюз, Излизаме от Балканския полуостров.Отиваме на Луната - там ни е мястото.
7
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Един егоист, един себичен тарикат, един хитър измамник или крадец - него не можеш да го осъзнаваш. Докато го осъзнаваш той ще те окраде, измами и накрая ще реши. че си наивен баламурник.
6
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ако в ръцете си държите камъни и внезапно намерите диаманти, дори няма да забележите, че сте изпуснали камъните. Те сами ще паднат, сякаш не сте ги носили. И дори няма да забележите, как сте се отказали от тях, как сте ги изхвърлили. Даже няма да разберете, кога е станало.
5
10
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Възраждане са паразитна структура.Не искат да поемат отговорност.Искат да наблюдават отстрани ,да критикуват и да си получават субсидията.Копейкин има къща за довършване.
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, тези кой ги пита изобщо. Егати фалшивите герои !
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее България! Първи Януари месец.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше Редовно правителство, избрано на Редовни парламентарни избори. ГЕРБ, ДПС и Възраждане го свалиха на 6-ия месец, защото им затвори кранчетата и не можеха да крадат. Сега да си носят отговорността.
1
10
 
16
 
! Отговори
777 преди 1 година
Вие сте най големия майтап в този парламент, избор на първосигнални, неграмотни ***. Чудна хубавня!