ПП и ДБ искат промяна на политическия модел на управление

Президентът Радев разделя обществото, смята Стою Стоев
17 фев 2023 09:35, Анисия Иванова
192

Явор Божанков ще води листата на коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" в Габрово и ще е в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София.

"Обединението ни не е само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а между всички активни политически лица, които мислят трезво и искат да променят политическия модел на управление. Всички единомислещи лица, които са активни, ще бъдат привлечени към нас. Абсолютно нормално е да виждате лица, които не са от "Продължаваме промяната" и ДБ. Коалицията ни стъпва на факта, че искаме да възстановим усещането за справедливост у хората. Явор Божанков ще води единствено листата в Габрово. Той е един от хората, които могат да помогнат с каузата, която ни е обединила", заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Стою Стоев в ефира на "България сутрин".

Още по темата
По думите му листите за предстоящите парламентарни избори все още не са готови, ясни са само водачите. Предстои имената на участниците да бъдат избрани на Национален съвет на партията.

"В последните две Народни събрания се видя, че голяма част от мнозинството желае единствено на думи съдебна реформа. Именно тя е основната цел на обединението ни. Съдебната реформа вече е възприемана като една куха фраза, в която няма съдържание. Важно е да има един закон за всички", изтъкна Стоев.

Според госта, ако у нас съществуваха правосъдие и независима съдебна система и прокуратура, не би трябвало да има български политици и бизнесмени в списъка "Магнитски".

"Нямам голямо доверие на социологическите агенции, защото винаги подценяват нашия резултат с повече от 5%. Освен това, проучванията са правени преди официално да се обяви коалицията и да излезе новият списък "Магнитски", категоричен бе Стоев пред Bulgaria ON AIR. Той изрази очакванията си обединението да постигне много добри резултати на изборите.

Бившият депутат не пропусна да коментира и изказванията на президента Румен Радев по отношение на войната в Украйна.

"Президентът Радев разделя обществото във връзка с войната в Украйна. Той не говори от името на всички българи. Държавният глава трябва да бъде независим и надпартиен, а не да взима толкова голямо участие в политическите действия", смята той.

Според Стоев новосформираните от бивши политици формации нямат шанс да влязат в следващия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Калина преди 1 година
Отдавна спрях да вярвам на *** обещания за промяна на ДБ и ПП. За тях на първо място е личната изгода.
164
0
 
6
 
! Отговори
Народна поговорка преди 1 година
"Преоблякъл се Илия(разбирай харвардските тарикати и душеприказчиците им отДБ),огледал се-пак в тия".Моля ви,кажете ми една(ЕДНА)честна и почтена личност от новото им сборище,ЕДНА,на която да повярваш и заради която да си струва да гласуваш за тях!
163
0
 
7
 
! Отговори
З. Колев преди 1 година
До Анонимен 166. Ти за дядо си Буци не се грижи, а за себе си, че си я втънал яко от промяната на л........о Радев и шарлатаните.
162
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 168 Не искаме да бъдем въвлечени във война , а Путин да загуби. Заслужил си го е на 100 %. Мер-за-ве-ц.
161
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Нещо омекнаха. Искаха да променят системата , а сега само политическия модел.Дали харесват модела Путин ?
160
1
 
6
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
Подобни свинеизглеждащи "политици" има само в Чалгаристан - чалга, кебапчета и корава пр.о.S.тащина. Като "говори", му се тресе гушата. Отврат. Ще повърна. Джаба...
159
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Буци от 5 дена изчезна. Да не го мъчи простатата? Пък може и Мата Хари да го награбила тоя шопски чобанин и да му извадила душицата крадлива? Носят се още слухове, че и магнитски бури го мъчат?
158
1
 
7
 
! Отговори
Купувач преди 1 година
На Явор баща му скрападжията му купи депутатското място в БСП , а сега се е изръсил и на другите мас...кари.
157
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги гледам простокиретата поне един плюс има- вече не обиждат никой на шиши и шкембе!
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предишните ни говореха за усещането за корупция а новодошлите за усещането за справедливост. Заключението ми е че колкото видяхме резултат от усещането за корупция, толкова ще видим резултат и от усещането за справедливост. Дерзайте наивници, пак ще сте прееецакани!
155
0
 
3
 
! Отговори
пак ли преди 1 година
пак ли това заглавие :) всеки път на избори се ползва :) вечен мотив.
154
0
 
6
 
! Отговори
пена преди 1 година
Не им ли харесва демокрацията на тия комунисти?
153
10
 
1
 
! Отговори
хм.. преди 1 година
ПП и ДБ трябва да бъдат много по-активни. Да не разчитат на само на електората в София и Пловдив. Да имат собствени медии, през които да се отстояват позициите по-ясно и постоянно. ПОСТОЯННО да се оборват опорките на Радев, ДПС и ГЕРБ и не на последно място да се разследват местните фабрики за *** свързани с бившата ДС и Кремъл. Само забележете по тази новина колко помия се лее от платени ***
152
4
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
ДБ искат специално да заграбят съдебната власт и да правят услуги на приближените им олигарси!
151
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам, направо си мечтая за модел без ПП-та и ДБ-та!
150
0
 
4
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТНО преди 1 година
Аз съм роден в София и нито хора от други градове или селяни ми пречат че живеят в София между които има много читави....................Затуй визирах само двамата водещи селски расисти към софиянци Гриша Ганчев и Слави Трифонов имащи многобройни изказвания с език на омразата към софиянци....................А знаете че омразата,расизма ако има подстрекатели е ЗАРАЗНА и заразява пример ФК"Царско село" на Стойне Манолов......Питайте Ашколсуна Стефан Продев Дума-1990 за "Русе трябва да е столица"
149
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП + ДБ = Приемаме поръчки и Дайте Биткойни!
148
6
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА Е АГЕНТ НА СУЛТАН ЕРДОГАН И ЦЯЛОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ БЕШЕ ЗА ДА ПОДГОТВИ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА АНЕКСИРАНЕ ОТ ТУРЦИЯ ПО МОДЕЛА НА КРИМ. ЗАТОВА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ПРОГОНИ 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ОТ РОДИНАТА ИМ, ЗАТОВА С ПРИОРИТЕТ НАПРАВИ ТУРСКАТА ТРЪБА, ЗАТОВА СЪСИПА АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ЗА ДА СМЕ БЕЗПОМОЩНИ КОГАТО ТУРЦИЯ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА АНЕКСИРАНЕ ОТ ТУРЦИЯ.
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иван Гешев ли пак нещо?
146
2
 
11
 
! Отговори
Офф...Пак ли ? преди 1 година
Пълен Провал и Де. е Бе.на власт ?!...Отново ли искате да си го причините ? Бездомници блокирали с месеци Орлов мост, чегъртане, парапети, "отстъпка" от горивата 25ст (при 1.20 по високи цени) парапети, капачки за Леопарди и т.н. Сега по добре ли живеете от както ГЕРБ не са на власт ?