Ако изборите бяха днес: ГЕРБ води с 2% пред ПП-ДБ

Новообразуваната коалиция "Левицата" е на ръба
Обновена: 25 фев 2023 17:00 | 25 фев 2023 15:00, Нели Христова
192
Ако изборите бяха днес: ГЕРБ води с 2% пред ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Шест политически формации ще влязат в следващото Народно събрание, ако изборите бяха днес. Това сочи проучване на агенция "Медиана" относно предизборните нагласи. Изследването е проведено между 19 и 24 февруари сред 973 души.

Ако изборите бяха днес, първа политическа сила щеше да е ГЕРБ, която води с около 2% пред коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Трета сила е "Възраждане", на четвърто място е ДПС, следвано от БСП и "Български възход".

Новообразуваната коалиция "Левицата" е на ръба на 4%-овата бариера за влизане в Народното събрание. "Има такъв народ" пък би събрала около 3% подкрепа от гласуващите.

Президентът Румен Радев продължава да бъде политикът с най-висок авторитет. Веднага след него по одобрение е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Проучването е реализирано със собствени средства на агенция "Медиана". То e за предизборните нагласи, проведено между 19 и 24 февруари сред 973 души, и е представително за пълнолетното население на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това е вярно то значи , че хората в бегето са останали без мозъци ! Да избират все едни и същи *** искащи България да бъде въвлечена в война и унищожена съответно
153
11
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
не работещи вече манипулации,резултатите ще ги нареди "матряла"както ви нарича агент буда,Народа ни ще реши как да живее,като Свободни и проспериращи,гласуващи за ПП-ДБ,или като...матрял на дпс-гроб!!!
152
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсурд да е вярна тази анкета.Няма нормален,който да гласува за ПеПето и ДеБето.Това все едно да си гласуваш повиквателната за фронта.Преди да паднат бяха на прага да обявяват войни.
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агенция ЕЖК
150
8
 
6
 
! Отговори
Милен преди 1 година
Хахах, Толупа е развързал кесията за проучвания! Всички бие наляво-надясно! Скоро и Магнитски ще бие! Ще го пребори, ако се явят заедно на избори с поне 5-6%! Хахахаха
149
7
 
1
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Новите ще ни упраят ! Аз съм убеден че новити ще ни упраят ....30 год тъпчим на едно място мисля че новити Герп и ПП ше ни упраят ! Мосля че крайно време е новити да ни упраят ! Да живее америка ....мисля че стана време новити да ни упораят ! Ге гласувам за новити ! Мисля че България ще я упраят .....новити !
148
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен2 преди 1 година
И ВЪЗРАЖДАНЕ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ КОПЕЙКИН МАНИПУЛИРА НИЗШИТЕ ПРОСРОЙКИ ВОЛЕН ВТОРИ БЪЛГАРИ ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИ ЧЕ НЕЗНАМ КАКВО ОЧАКВАТ ШАРАНИ СЕ ИЗДАВИХА В БЛАТОТО НА ШАРЛАТАНИТЕ ЧАКАЩИ МЕСИЯТА ДА ГИ НАПРАВИ БОГАТИ ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ЗАБЛУДЕНИ МИЛИ БЪЛГАРИ ДАЩО НЕ СЕ СЪБУДИТЕ ДАЩО СЕ ОСТАВЯТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ ГАДНО БЕЗОБРАЗНО НАГЛО
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато някой създава нови партийки в Бг чиновническата бюджетна партия ще е на първо място.
146
4
 
9
 
! Отговори
Щом "медиана&qu преди 1 година
мисля, че е на "червен Кольо" дава 2% предина ,значи реално е не по-малко от 12!
145
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ ще имат около 28-29% на изборите. ГЕРБ - около 20%, Възраждане - 8.5 - 9%., БСП - 7.5%. Запишете си го някъде и сравнете на 2.04.
144
20
 
10
 
! Отговори
дО 149 преди 1 година
До Анонимен"Възраждане твърдо са на първо място!" Те и на миналите избори се заканваха да бъдат на 1-во място. Докато българският народ не е изгубил и последната си капка разум, Възраждане първото място ще видят през крив макарон. Същите въздухари са като ПП/ДБ, които сега бленуват, че ще спечелят 121 гласа на изборите. Смях в залата!
143
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако това за герб и пп е иссстина е доказателство че за 30 години са ни докарали на нивото на украинците- пък и военното обучение в училище връщат - честито - само незнам дали ще пратят тия дето трошат паметниците да се бият в русия или децата ви
142
16
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ!!!
141
7
 
6
 
! Отговори
До 157 преди 1 година
И според тебе, без реформа кой ще ги провери, прокуратурата ли? Ристьо за това си подаде оставката когато беше с ГЕРБ, защото не му дадоха нищо да направи. За съдебна реформа трябва мнозинство, като си избирате същите, няма как реформата да се случи. ГЕРБ, ДПС, БСП няма да я направят, защото за 32 години са имали възможност, но не са го направили. Защо- ти си отговори.
140
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА НЕ ВИ ПУКА,КАКВО ДРЪНКАТ СОЦИОГЛАМАТИТЕ. ГЛАСУВАЙТЕ С ПРЕФЕРЕЦИЯ ПОСЛЕДЕН В ЛИСТАТА,А НЕ С ВОДАЧИТЕ, ЗА ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ НС ТЕЗИ ИМПОТЕНТИ В ПОЛИТИКАТА !!! ТАКА ЩЕ ПОТВЪРДИТЕ БИБЛЕЙСКОТО "ПЪРВИТЕ ПАДНАХА В КЪРВИ И ПОСЛЕДНИТЕ СТАНАХА ПЪРВИ". ХА СЕГА ДА ВИ ВИДЯ ХРИСТИЯНИ ЛИ СТЕ ИЛИ АНТИХРИСТИ... ЩЕ ВИ БРОЯ,ДА ЗНАЕТЕ !!!
139
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правосъдието може много лесно да се реформира! ДАЖЕ БЕЗ ПРОМЯНАТА НА ЗАКОНИТЕ! САМО ВСИЧКИ СЪДИИ ДА БЪДАТ ПОДЛОЖЕНИ НА ИКОНОМИЧЕСКА ПРОВЕРКА НА ДОХОДИ,ИМУЩЕСТВО И СМЕТКИ!ДА СЕ ПРОВЕРЯТ И ЗАДГРАНИЧНИТЕ ПЪТУВАНИЯ!СЪЩОТО ЗА ПРОКУРАТУРАТА И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ!РАШКОВ МИЛИОНЕР МИЛИЦИОНЕР!ХАЙДЕ ДА НЕ СМЕ ТОЛКОВА ВЕЛИКОДУШНИ!
138
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 154 - Надявай си Ристьо да ти я направи. Той я е почнал още от кога беше в Бойковото правителство. А, дано........ама надали.
137
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За новинарски сайтове - покажете ми коментарите си, за да ви кажа какви сте. Уви, у нас за четене вече са само онези, които са забранили коментирането....
136
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за ПП-ДБ, заради само едно единствено нещо, в което вярвам че ще промени страната към добро, и това е съдебна реформа. Видяхме какво се случва 32 години без контрол и без правосъдие. Това е най-големия проблем на България.
135
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ще вземат 15%, това е истината. Колкото и да натискат хората в селата и малките градове, колкото и народ да купят и да фалшифицират, повече от 15% няма да вземат.