Ако изборите бяха днес: ГЕРБ води с 2% пред ПП-ДБ

Новообразуваната коалиция "Левицата" е на ръба
Обновена: 25 фев 2023 17:00 | 25 фев 2023 15:00, Нели Христова
192
Ако изборите бяха днес: ГЕРБ води с 2% пред ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Шест политически формации ще влязат в следващото Народно събрание, ако изборите бяха днес. Това сочи проучване на агенция "Медиана" относно предизборните нагласи. Изследването е проведено между 19 и 24 февруари сред 973 души.

Ако изборите бяха днес, първа политическа сила щеше да е ГЕРБ, която води с около 2% пред коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Трета сила е "Възраждане", на четвърто място е ДПС, следвано от БСП и "Български възход".

Новообразуваната коалиция "Левицата" е на ръба на 4%-овата бариера за влизане в Народното събрание. "Има такъв народ" пък би събрала около 3% подкрепа от гласуващите.

Президентът Румен Радев продължава да бъде политикът с най-висок авторитет. Веднага след него по одобрение е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Проучването е реализирано със собствени средства на агенция "Медиана". То e за предизборните нагласи, проведено между 19 и 24 февруари сред 973 души, и е представително за пълнолетното население на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Сега МВР не може да дава адекватна оценка за психическо състояние на хора, не са медицински лица. Естествено че винаги има смисъл да гласуваш, елиминираш ДПС като фактор в политиката.
73
0
 
2
 
! Отговори
кис кис преди 1 година
Кой го каза-Боряно Борянке,сал ти ли си мома,сал ти ли знайш да лайш..
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак платени проучвания....а ако възраждане е трета значи тази територия не заслужава съществуване
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бавно и малко-помалко избори след избори, Възраждане вдигат процента на подкрепа. Факт е, че след всеки провален парламент партия Възраждане повишава подкрепата си.. за разлика от други парламентарно представени партии.
70
3
 
2
 
! Отговори
Бизнес? преди 1 година
Защо хората не искат нищо да купуват, питам? През Бойково време купуваха, а сега не щат? Нямат ли пари? За храна ли давате бре????
69
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако тези коалиции са на първо и второ място, нищо добро не ни чака! Само Възраждане ще спре въвличането на България в чужд военен конфликт! Дано повече хора да го разберат!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е идеята да ида да гласувам за някакви корумпирани чиновници като и никой да не гласува ще влязат 240 мижитурки? Това да не е Левски или Ботев че да гласувам, това са мекотели! Ама можело да има и някой свястен, да още никой не го е видял!
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В подопечните територии няма значение кой печели накрая от Козяк давт тон за песен.
66
7
 
5
 
! Отговори
Искам преди 1 година
да се оплача от киро и сгаанта около него. Бизнесът ми е западна много сериозно, откакто това ггговедо взе властта, а сега набива прът да не се съставя редовно правителство. Заради високите цени на храните, докарани от него и радев, хората не искат да купуват нищо друго
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-ДПС се бият с ПП-ДБ и в крайна сметка печели Възраждане!! Много изненадани евро-атлантици ще има след изборите.
64
4
 
9
 
! Отговори
знаем преди 1 година
Ниската избирателна активност е само в полза на хартиената коалиция. Те си имат твърд електорат - онези от махалите, които си продават гласа за две кебапчета; онези другите "българи", които не четат, пишат, а даже и не говорят български; зависимите бизнесмени, които със заплахи задължават персонала си да гласува за тях; глу.павите и късопаметни хора, които харесват корупцията; някои друг пенсионер и да не забравим и фалшивите и подправени протоколи и бюлетини. Това са ГЕРБ, ДПС и БСП
63
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Кой води е без значение, кажете най-важното: избирателната активност дали ще мине 20% без Костинбродските чували? Пак ще имаме нелигитимен парламент, ще се дърлят, правителство няма да направят и ще чакат да дойдат по хубави времена за управление! Цирка е ясен, 4 месеца ще хрантутим поредната порция стари муцуни които няма да свършат работа за 1 стотинка, но ще опоскат 5 милиарда лева!
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече се приближаваме до изборите, толкова повече ще се увеличава преднината на ГЕРБ пред ПП,ДБ.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Презито след като гърмеше тука срещу коалицията на войната, на другия ден отиде на среща на 9 държави от източния фланг на НАТО. Там не се сети какво е говорил, отношението на останалите към него беше направо презрително.
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест, сборния резултат на ПеПеДеБе е колкото беше резултата на ПеПе на предните избори. Кефи ме как потъват. Да видим Кирчо кога ще напусне потъващия ПРОЕКТ. Хахах.
59
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос: преди 1 година
Златната наколенка СтиВън Янки,случайникът-парашутист на Козяк,пак ли ще влезе в парламента за сметка на друга партия в последния момент с определен брой гласопРодаватели на едни определени места срещу определената сума?!?!?
58
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре Възпаждане от Български възход защото и Стефан Янев е пионка на сащ много бързо се предаде. За ГЕРБ, ПП и ДБ няма какво да коментирам антибъргапски американски партии. Помнете какво спомена Байдън да източния фланг трябва активна намеса. Краварите ни натискат да създадем правителство за да се гласува пращане на войници в Украйна. Служебното правителство няма такива правомощия мислете да кого ще гласувате и гласувайте защото ще ставаме пушечно месо.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви укропитеци тресат митрофановските ви опорки, че Бойко поддържаше баланс изобщо с Русия и Турция! Те и от двете страни са го признавали за голям дипломат! Той не е зеления чорап който казва какво ще прави България, а не се сеща че не е Народното събрание!
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане явно е доста близко след като фейк.бг не пише резултата ;)
55
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
същите стари му-цу-ни изб активност 30 процента избори наесен избори до дупкадокато махнем капиталистите от листите