Христов: Борисов влиза в парламента като лидер

Целта пред ГЕРБ-СДС е първото място на предсрочните избори
Обновена: 28 фев 2023 15:11 | 28 фев 2023 15:11, Йоана Цонева
37
Христов: Борисов влиза в парламента като лидер
Снимка: БГНЕС

Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в парламента заради имунитета. Той влиза като лидер. Мястото му е там и вероятно ще си води парламентарната група. Това заяви пред БНР лидерът на СДС Румен Христов.

По думите му Борисов е лидер на партия и винаги е водил листи. Това, че сега е взел решение да участва в работата на Народното събрание е нещо нормално и логично, поясни той.

Според него бившият премиер не е влязъл в последните два парламента, за да не дразни останалите политически субекти и с надежда, че ще може да се постигне споразумение с тях за правителство.

Още по темата
Румен Христов посочи, че целта пред ГЕРБ-СДС е първото място на предсрочните избори през април. Лидерът на СДС подчерта, че регистрирането на листите на коалицията е преминало без да се вдига шум, защото не е имало недоволни.

Христов бе категоричен, че България има нужда от редовно правителство. Ако нямаш редовно правителство, нямаш и парламент. Всички неща, които касаят стратегическите цели на България и трябва да бъдат облечени законово, не могат да се случат без парламент. Най-важното е да подобрим начинът, по който българите живеят - да овладеем инфлацията и да решим проблема със стандарта на българските граждани, поясни той.

Като основни приоритети пред страната Христов посочи влизането в еврозоната и Шенген, както и заставането на правилната позиция по отношение на войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Да да, той щото на предишните 3-4 избори нещо много различно беше и точно сега ще влезе в затвора щото великата алтернатива на ГЕРБ вече идва, нали така гений
8
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С плюене по ГЕРБ кремълските кукловоди зарибиха доста слабо умен народ, фигуранта им пусна спасители да им се изреждат и целта е постигната. Червени пионки ДБ и други подобни размиха вота и избори след избори, а лихвите скачат и държавата потъва.
7
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинските форумци плюят Бойко в несвяст, затова ще гласувам за ГЕРБ
6
2
 
12
 
! Отговори
Това в ясно преди 1 година
А я кажи кога щеше да видиш парламент,ако не беше ГЕРБ да ти ползват ку.хата абревиатура СДС,където имате една маршрутка избиратели?
5
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А у Симитли кога влиза :)))
4
0
 
8
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
ГРОБ ще са пас на тия избори. Чекмеджето не е бездънно, пара требе за изборите. На следващите предсрочни избори, заедно с местните, ще отсвирят ПП + ДБ. Щото за кмет се гласува мажоритарно! А кметовете по места пълнят чекмедоето!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не съм си помислял че влиза заради имунитета...но е сетих за Магнитски...и аз не знам що??
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дибре че не каза че ше е президент
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре ,че ми каза Христов я го питай в Чехия какви ги е правил и тогава говори