Ползваме електронно 6 услуги за вота на 2 април

За да ги заявите електронно, е необходимо да притежавате КЕП
Обновена: 6 мар 2023 12:42 | 6 мар 2023 12:27, Красимир Ангелов
2
Ползваме електронно 6 услуги за вота на 2 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шест електронни услуги за предстоящите на 2 април 2023 г. парламентарни избори са публикувани на Портала за електронни административни услуги на Министерство на електронното управление, съобщават от институцията.

Те се предоставят от общински администрации. За да ги заявите електронно, е необходимо да притежавате Квалифициран електронен подпис (КЕП) и профил в системата "Електронно връчване".   

Срокът, определен от ЦИК, за подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес и подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия е до 18 март 2023 г.

Публикуваните шест е-услуги са: Подаване на заявление за вписване в избирателния списък в изборите на 2 април 2023 г., Подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в изборите за народни представители на 2 април 2023 г., Подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите на 2 април 2023 г., Подаване на заявление за изключване от списъка на заличените лица преди предаването на избирателния списък на СИК, Подаване на заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък изборите на 2 април 2023 г. и Подаване на заявление-декларация за изключване от Списъка на заличените лица от избирател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кепе имам.