Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите

България е разграбен двор след управлението на ПП, смята лидерът на ГЕРБ
13 мар 2023 20:00, Красимир Ангелов
159
Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите
Снимка: БГНЕС

България е превърната в разграбен двор след управлението на „Продължаваме промяната“. За никакъв Шенген не може и да става дума след като всеки ден се залавят мигранти по пътищата ни, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пазарджик, съобщава БГНЕС.

Борисов заяви, че в резултат на политиката на Асен Василев инфлацията е напомпана. „Инфлацията беше пусната умишлено от Василев, гражданите обедняха. Не е войната виновна, инфлацията отиде в небето преди тя да започне“, изказа се Борисов. По думите му „бюджетът на държавата е тотално издънен“.

"След махането на Промяната намалихме цената на горивата, взимаха ви по 1 лев на всеки литър месеци наред. Месеци наред. Живи парички от вашите джобове изтекоха към „Лукойл“ и Русия“, каза бившият премиер и добави: „Не ви ли прави впечатление, че освен нас никой друг не прави кампания. Представете си Кирил Петков и Асен Василев да излязат пред хората, все ще се намери някой, който да им каже, че бензинът е бил по-скъп с 1 лев при тях".

Борисов посочи, че по време на неговото управление България е играла важна роля на Балканите: в София бе взето решението за започване на преговори на РС Македония за ЕС, в София се ръкуваха за пръв път Ципрас и Заев, Тачи и Вучич.

"Всяко нещо за Балканите се решаваше в София и Варна. Там се събирахме всички лидери през два-три месеца. Берлинският процес беше в София, а ние дори не сме страна по този процес. Толкова силни бяхме", каза лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че вече не става дума за съставяне на стабилно правителство, а за редовно: „Вече не е нужно да е стабилно правителство, поне да е редовно. В чужбина вече две години с кратки прекъсвания отиват служебни министри“, посочи бившият министър-председател.

Борисов подчерта, че е необходима политика, която да унищожи неравенството между юга и севера на България. "Родопите трябва да държим като зеницата на окото си. Трябва по половин милиард на година целево. Трябва да изравним юга и севера. Такъв разговор обаче не се води от политиците“, каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
21
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Този е такъв нагъл лъжец ,че няма по-вече накъде! Смята че сме глупави и бързо забравяме неговот 12 г управление дето ни върна в първи клас.Само корупция и кражби отвсякаде .Млади хора не останахав В България.
87
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До Анонимен-значи Путин няма никаква война че нападна Украйна? Или то не Путин нападна Украйна, ама американците подкокоросаха Зеленски да нападне Украйна?
86
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До Анонимен-пиши на кирилица бе *** - какво е паси бозе?
85
0
 
7
 
! Отговори
Грък преди 1 година
Май българите почнаха да се събуждат. Но само се прозяват.
84
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Асен не се срещат с електората. Те се срещат с некой отговорни посланници от ЕС. Под достойнството им е да се срещат с електорат, нали за тях ще гласуват флашките от машините за гласуване. За какво да си губят времето с гоите.
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 годишното управление от ГЕРБ, има тотален крах и недоверие във всички институции - здравеопазаане, съд, държава, медии, управляващи. Включително и разпад на морални ценности в обществото. Партия на промяната ли е виновна за това, с нейното по-малко от година управление, в която вдигна пенсиите с толкова, колкото Борисов не беше правил за целия си мандат на управление?
82
4
 
10
 
! Отговори
Господ е дал преди 1 година
на човека уста, с която да говори и приема нужните на тялото хранителни вещества и г*3 , от който да излиза излишното след преработване на храната. От доста време си мисля, но напоследък се убеждавам , че на Баце е превърнал и устата си в г*3, защото той cepе и от двете места.
81
2
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Склонен съм да вярвам, че е нарочно , но точната причина мисля че си я знае той !
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази застаряла и надебеляла мутра излъчва само гняв, злъч и злоба, защото не е на власт и не може да краде и да пълни чекмеджетата с пачки.Този клептоман и доказан съдебно лъжец е на път да се пръсне.
79
2
 
4
 
! Отговори
Юлия преди 1 година
До 94 .todor Стига бе ,така по- спокойно ли живееш като си фантазираш тия нелепици а ?! Боже колко сте жалки.Голяма трагедия е да бъдеш негодник
78
3
 
12
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Озверелите нагли мошениците пак наизскачаха пак едни и същи лъжи дрънкат ..Жалки екементари
77
3
 
10
 
! Отговори
todor преди 1 година
Откажи се боце...никой и твойте не те вземат на сериозно.само ти гледат сеира.....
76
3
 
9
 
! Отговори
Петров преди 1 година
они българете обеднеха, а я пак напълних здраво в бузите и корема, каков парадокс, заяви философски Борисов
75
5
 
8
 
! Отговори
Скрий се преди 1 година
Дкрий се, бе!!!
74
11
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
"Боко", "чекмеджета", "кюлчета", "краде", ...и всякаква примитивна помия! Трета година едни и същи простотии! Някои все още си въобразяват, че с евтина помия се взема властта! Борисов е най-доказаният български политик, и е единственият политик, който ни е изваждал от кризи, а не като Радев, Киретата и Кокорчовците, които ни набутват от криза в криза!
73
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП нанесе щети за стотици милиони на България само с газовите измами и имат наглостта да се появяват пред очите на хората и да искат да ги избират!!!! Едва не ни вкара във война, натресоха ни да издържаме хрантутниците от Украйна. И имат наглостта да се появява пред очите ни? Сега ще видим на изборите, какъв е процента дееееебили от населението на България. Това ще са гласувалите за тези от ПП.
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коокорчо със закърпените чорапогащи и киро държащ се за ленините гаааааащи. За харвадските мошеници - купата, а народът ще дууууууха супата.
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединени срещу шарлатанията и разрухата на ПП! Всички на избори, да изхвърлим ПП бандата шарлатани от политиката.
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев като финансов министър, обърка фискалната политика на страната: Той обърна посоката на публичните финанси и една от причините за висока инфлация е подклаждането й през доходите - което той направи.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притеснявам се, когато някои политически лидер в България като кокорчо, започне да разбира повече от чорапогащници, отколкото от други неща. Чорапогащникът, както струната за пиано, може да се използва и за обесване. Ернст Телман така го обесиха 40-те години на струна от пиано, вижте колко поетично. На чорапогащника човек може да се обеси в хода на изборите.