Асен Василев: Тези, които плашат с фалит, искат да ви откраднат парите!

Това било политическа манипулация
258
Асен Василев: Тези, които плашат с фалит, искат да ви откраднат парите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тези, които се опитват да ви изплашат с фалит на държавата, се опитват да ви откраднат парите. Това коментира бившият финансов министър от ПП Асен Василев по повод на доклада на МФ, в който се предупреждава, че сме изправени пред голям дефицит.  

Още по темата

„Днес служебният кабинет пак започна да плаши българските граждани. Това, което се случва в момента, е една политическа манипулация. Един прост въпрос: Фискалният резерв към края на февруари 2021 г., последните месеци на правителството на ГЕРБ по това време, беше 8 милиарда и 800 милиона. Фискалният резерв към момента и 16 милиарда и 400 милиона, с почти 8 милиарда повече. Как точно фалира държавата?“, отсече той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още по темата: фалитАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АВ пак менти - резервът към 31.1. не е 16, а 12 млрд. Числата ги няма за нищо този спец. И е нормално да е такъв резервът при тази инфлация и значителния растеж на икономиката, който се реализира СЛЕД като Пижо и Пенда не управляват.
103
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в ПП имам доверие, всички останали са лъжци с огромен опит в далаверите
102
9
 
15
 
! Отговори
да питам преди 1 година
как доказан измамник ( асенчо ) стана министър , как друг измамник (кирчо ) стана министър председател , как някаква ( лена ) стана ,,,, всъщност тя каква беше ?!
101
7
 
12
 
! Отговори
Иван преди 1 година
16 млр резерв при бюджетен дефицит 11 млр.След 2 години България просто тръгва по гръцкия сценарий.Честито на Асен и Киро и умно красивите.Май скоро ще си спомним за Виденията зима
100
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Кирчо, що го крия да не е в комуна?
99
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо е спец по кражбите, щом казва - вярно е.
98
10
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
...........Фискалният резерв към момента и 16 милиарда и 400 милиона, с почти 8 милиарда повече. Как точно фалира държавата?............ Убряяяяяяя, Асанеееее... 16 милиарда е щото теглихте 10 милиарда дълг на изпроводяк, нали? Демек е намалял с 2 милиарда при вас за 6 месеца управление. Мaмeтoти мpъcнo!!!
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13.Защо вече над 10 години няма електронно правителство, в което са налети милиарди? 14. Защо няма реформи в МВР и ведомството продължава да е повече социална организация за осигуряване на гласове и подкрепа за управлението? 15. Защо няма прозрачност на управлението и обществените поръчки?
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9.зaщo нe peaгиpa нa oчeвиднaтa kpaжбa нa близo 1 милиapд пpeз cдeлkaтa зa пpoдaжбaтa нa Вивakoм, зa koeтo гoлямa пoмoщ okaзвa KПKOНПИ? 10. зaщo пpaвитeлcтвoтo нe paзcлeдвa зaгpoбвaщитe дoгoвopи нa НKЖИ и ТEЦ Мapицa-изтok 2 пpeз пocлeднитe гoдини в пoлзa нa чacтни фиpми, чacт oт koитo cвъpзaни c Пeeвckи? Cтoтици милиoни ca пoтънaли тaм.11.Кой и кога ще обясни, къде са отпуснатите 500 милиона за ремонти на язовири? 12. Кой ще даде отговор за ремонтите на магистрални участъци, които са открити само преди месеци? 13. Защо вече над 10 години няма
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6.зaщo нe дaвa oбяcнeниe зa зaпиcитe и видeaтa, koитo ca c дokaзaнa aвтeнтичнocт, гapaнтиpaнa oт лeцинзиpaни и cвeтoвнo пpизнaти лaбopaтopии? 7. зaщo cъмнeниятa зa oбвъpзaнocт c kpъгa Пeeвckи-Дoгaн ce зacилвaт c вcekи изминaт дeн, вмecтo дa бъдaт oпpoвepгaни c фakти? Oтkaзът дa ce paзcлeдвa зaгивaнeтo нa Бyлгapтaбak e тakъв пpимep. И нe e caмo paбoтa нa пpokypaтypaтa, нo и нa дeceтkитe opгaни kъм изпълнитeлнaтa влacт, дa ce зaeмaт c тoзи въпpoc.8.. зaщo пpaвитeлcтвoтo cи зaтвapя oчитe пpeд плaднeшkoтo paзгpaбвaнe akтивитe нa фaлиpaнaтa KТБ?9. зaщo нe peaгиpa нa oчeвиднaтa
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АВ само това - да харчи готови пари и да прави стъкмистики с бюджета - увеличение на приходите, 8 млрд. инвестиции, ама да плащат някой друг. Измамна или неадекватно разбиране за публичните финанси.
93
9
 
11
 
! Отговори
Въпроси към Боко преди 1 година
1.Защо за 11 години управление на ГЕРБ България не е мръднала нагоре от дъното поне по един показател за качеството на живот? 2. Защо сме последни по доходи, качество на здравеопазването, върховенство на закона, чуждестранни инвестиции, БВП и пр.? 3. Защо сме първи по корупция, смъртност, неграмотност, катастрофи, сива икономика и пр.? 4. Защо той и екс финансовият министър Горанов са допуснали държавата да бъде ощетена от невнесени над 700 млн. лева от хазартни фирми?5.. Защо властта се е сраснала с политико-мафиотски кръгове, а цели институции не противодействат на това, а съдействат?6
92
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С две правдиви думи,в прав текст един добър политик може да се превърне в държавник.Няма мрън,мрън.Няма шикалкавене и овъртане.
91
6
 
11
 
! Отговори
Съдия преди 1 година
Наложително е да се въведе гилотината като наказание за крадливите политици ! На Кокорчо и двте меки китки трябва да бъдат отрязани !
90
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето това не е от сега, а от години е така. Голяма "благодарност" трябва и за ГЕРБ-ДПС, които за толкова години успяха да унищожат дребното българско животновъдство и земеделие и чиито подчинени калинки допринасят с много за тези цени сега.
89
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тактиката на тази фея беше да помпа цените на макс и да прибира ДДС, това обаче не се случи, ами честито гении от Харвард, толкова и разбирате от икономика, реално явно само от офшорки разбирате както измами, кражби и содомия.
88
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За спекулата не знам, ама има един Банкянския алхимик, който превръща асфалта се чисто злато - самородно, на кюлчета.
87
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме все пак че 95 % от борсите на едро, както и почти 100 % от хлебопроизводството, месопреработването и млекопреработването се държат от фирми на ГЕРБ и ДПС. Именно те спекулативно надуват цените за да саботират Промяната.
86
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, тия лоши Кирчо и Кокорчо бе ...всеки ден вдигат цените, нищо че Мафията ги свали още на петия месец. А добрата Тиква от Банкя 12 години непрекъснато обикаляше с Жипката (най-вече по села и паланки, защото в София го беше страх да си покаже носа, дори с 32-*** гавази охрана) и щом срещнеше някъде висока цена - на момента я сваляше. Моменталически.
85
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да стигне до бизнесмените на ГЕРБ, млякото, сиренето и кашкавала са два пъти по-евтини, отколкото бизнесмените на ГЕРБ и чуждите вериги ръководени в България пак от ГЕРБ, ни го продават.