От развитието на войната зависи дали ще има правителство в България

Константинов: Видеонаблюдението и параваните са поредната дивотия
20 мар 2023 13:31, Йоана Цонева
78
От развитието на войната зависи дали ще има правителство в България
Снимка: БГНЕС

Видеонаблюдението е поредната дивотия на изборите. Може ли по цял свят да го няма и сега ние да го въведем? Сега се занимаваме с поредните глупости - дали да слагаме едни картончета или парцали отпред. Така с поредица от критики бившият заместник-председател на ЦИК и бивш шеф на "Информационно обслужване" Михаил Константинов коментира пред бТВ промените, чрез които ще гласуваме на изборите на 2 април.

По думите му през последните 2 години последните две народно събрания били овладени от невежи хора, които си мислят, че разбират от избори и прокарали смешни промени.

Константинов се ядоса на въпросите за техническите устройства, с които ще се наблюдава видеонаблюдението след края на изборния процес, което показва какви са хората, които ни управляват през последните години.

"Аз не вярвам на очите си - това, което става. Може ли това нещо да го има само в Русия и ние веднага да го лапнем това нещо. Не се управлява така държава. Ние имаме недопълнен Конституционен съд, инспекторат към ВСС, а се занимаваме с видеонаблюдение", подчерта той.

Още по темата
Михаил Константинов смята, че хората, които могат да излязат да гласуват на изборите да бъдат между 2.8 и 2.9 млн. души. Той посочи, че в зависимост от развитието на войната в Украйна зависи дали ще има правителство в България. По-скоро ще има правителство, но колко ще е устойчиво няма значение, очаква Константинов.

Румяна Дечева, бивш зам.-председател на обществения съвет към ЦИК, добави, че паравани има навсякъде по света. Машините има също паравани, но в законодателството са наречени прегради. Смисълът на параваните са някои да може да си обозначи гласа, без да бъде наблюдаван пряко, но да бъде видяно, че няма да извърши изборно престъпление като заснеме гласуването си с телефон или с друго средство, коментира Дечева.

Един параван в САЩ струва два долара и половина. Ако някои реши да произведе параваните, това може да стане, но проблемът е, че промените в законодателството стават в последния момент, посочи Дечева. Тя добави, че България се намира в ситуация, в която и е необходимо правителство. Вместо това се занимаваме с видеонаблюдение, специални сайтове, разкритикува и тя.

Румяна Дечева обаче е на мнение, че хората, които ще излязат на изборите ще бъдат под 2.5 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яяя!
42
0
 
7
 
! Отговори
тоз ся, преди 1 година
какво се опитва да ни каже, че за да имаме правителство, Украйна трябва първо да загуби ли, или да спечели?
41
0
 
5
 
! Отговори
Men преди 1 година
Тоя *** го гледах днеска. Време е са отлита
40
4
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
Истината е, че Киро и Асен за половин година увеличиха 3 пъти пенсията. Преди това тлъстия похотливец от Банкя държа хората 12 години без лев увеличение.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За и нформация на специалиста по разстрели П. п, отклонение 1 ММ на 3 километра дава разсейване над 3 М. Поздрави от Старо Оряхово.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой тогава ще пълни зайчарника със Злата и евра. Боко клошар ли искате да стане.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнесмените на Тиквата плачат като гладните бебета на Караджов. Затвориха им кранчетата. 12 години разни велевци и домусчиевци цицаха пари от Държавата, тоест от нас данъкоплатците.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хидрострой са една от трите големи фирми, пълнещи Чекмеджето с стотици милиони на година. Схемата е отработена отдавна - 60:40 и се казва "Първо Аз на Вас, после Вие на Мене"
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС прокуратурата започна да разследва - КЪДЕ Е АСФАЛТА ЗА КОЙТО ПЛАТИХМЕ МИЛЯРДИ ЕС ПАРИ?Ами няма го, 1/3 от него липсва.Сега на Прокуратурата в БГ, бездействала и прикривала кражби за милярди и чували в Рушвети за Хемус им трябва Жертва.Защото ако ЕС прокуратурата наистина тръгне да разследва, и ББ и Шиши ще ходят в ЕС панделата.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кюлчен Чекмеджиев няма да се предаде лесно, нито пък ще даде Гешев. Защото знае добре - падне ли Гешев, цялата Шайка отива при Бай Ставри. За неопределено дълго време.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска нато - да ходи да го защитава в Украйна. Но първо да дари 1000 лв, както прикани Киро, а не да се снишава като лицемерна ми'ш'ка зад клавиатурата. Защото ВСИЧКИ натовци са безродни лицемернининстрахливи ми'ш'ки.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на Борисов в ЕС нямаше инфлация и това не е заслуга на Борисов. Заслугата на Борисов е, че при неговото управление България изпадна на последно място в ЕС и едва ли скоро ще успеем да се съвземем след унищожителното управление на ГЕРБ.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публична тайна е че Пеевски и Борисов създадоха Ружа Игнатова и нейната пирамида да краде пари от хора по целия свят. И после я убиха на една яхта в Гърция и нахраниха акулите. Това е всичко което трябва да знаете за "елита" на България и от какво разбира той: рекет, изнудвания, убийства, контрабанди, измами и т.н.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31 Пък ти си явно от тези дет Тиквата ви каза на два пъти, че сте про'с'таци, но още не можеш да го вденеш.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 "Изобщо Не ни трябваше скапаното НАТО." - след 2 седмици можеш да гласуваш да излезем от него.
28
1
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Вчера един щеше да разстрелва със Зенитни оръдиея и да вдига 200000 души. Чудя се защо още е на свобода и на служба с достъп?
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-добър пример на "режа клона на който стоя" от вън от НАТО и ЕС. Тези са самоубийци, защото изобщо не проумяват света. Ама и доста хора ще пострадат от тяхните глупости.
26
4
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Ей хора! Поляците казаха че ако Украйна не се справи сама и влизат и те в конфликта. ВСВ започна именно от Полша. Явно и Третата ще започне оттам. Изобщо Не ни трябваше скапаното НАТО. Защото ще повлече всички ни. А стане ли ТСВ това автоматически означава глад, смърт и страх от тях, което е оше по неприятно. Все пак нашите политолози наистина са много добри в прогнозите си. Яжте пийте и си носете новите дрехи. Защотоооо....
25
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Преди си беше толкова удобно. Хората гласуват, после избора им се изхвърля в коша и се сменя с "правилните бюлетини" отпечатани в Костинброд и резултата беше ясен още преди изборите. А сега трябва да се брой, да се работи. Мъка, нечовешка мъка за герберски те калинки!
24
4
 
3
 
! Отговори
селянин преди 1 година
Нато е казало че ще има правителство дугарю тъй че не се коркай