Демерджиев разкри: Цената на един купен глас за изборите скочила на 150 лева

МВР отчита засилване на корпоративния вот
Обновена: 24 мар 2023 11:42 | 24 мар 2023 11:40, Камелия Цветанова
104
Демерджиев разкри: Цената на един купен глас за изборите скочила на 150 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има данни цената за един глас да е достигнала и до 150 лева, каза вътрешният министър в служебното правителство Иван Демерджиев. Той добави, че има информация плащанията да се правят поетапно, една част - преди, а другата - след гласуване и посочи, че тенденцията е за по-голям натиск от страна на купувачите на гласове.
Във връзка с изборните нарушения МВР е образувало 48 досъдебни производства, коментира още министърът. По думите му броят им е повече от сравнимия период за предходните избори, като по тези случаи има и задържани.

Още по темата

По отношение схемите за купуване на гласове министър Демерджиев посочи, че се е засилил корпоративният вот, на много места, където има повече работници в едно предприятие, ръководителите, по думите на министъра, не се опитват, а налагат как да се гласува.

Той също така коментира, че МВР е успяло да свърже парични потоци с партии, но отказа да обяви в аванс кои са политическите сили, за да не наруши презумпцията за невиновност.

Навсякъде има сигнали за купуване на гласове, те се получават денонощно, добави още министърът. Той заяви, че през тази седмица ще има ежедневно полицейски операции, така че да се осъществи превенция в по-голяма част от територията на страната.

По повод случаите на масови сбивания в страната от последните дни вътрешният министър заяви, че години наред продължава да има подобни прояви. "Те са естествена последица от маргинализацията на една значителна част от българското население, което вместо да бъде интегрирано, образовано, е оставено като „машини за гласуване“, които се използват на изборите, но в замяна за това получават комфорт полицейските сили да не следят за някои техни действия“, заяви министър Демерджиев. Той добави, че този комфорт в момента го няма, но „последиците от едно такова безхаберие не могат да бъдат заличени за няколко месеца“.

Във връзка с днешната акция на МВР в Казанлък и Гурково, Демерджиев каза, че тя се прави по негово разпореждане и има задържани 12 души, открити са наркотици, има данни за лихварска дейност и упражняване на принуда върху различни хора. Той добави, че подобни акции ще продължат да се провеждат. /БТА, Константин Костов/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 1 година
"Щахматиста"(по късмет 64),едва ли партии купуват гласове на парламентарни избори.Някой който гледа да пререди останалите с преференции,но все пак трябва да е сигурен,че партията му ще вкара поне двама от съответния район,за да додрапа до второто място при резерве първо за водача на листата.Сам си отговори от кой партии ще са кандидат депутати.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който дава пари за купуване на гласове, не отива в парламента да ви подобри живота, отива да изкара повече. Кажете кои партии купуват гласове, хората да ги знаят.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето затриват държавата ви убеждават, че нямало смисъл да се гласува, докато дават по 150 лв. на глас. Явно пак ромите ще решават съдбата на България.
50
1
 
11
 
! Отговори
Девин преди 1 година
Сегашния кмет е от БСП. Събрали 150 лични карти на роми. Кой купува гласове, Г-н, министър?
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената я определят "братчедите"!За по-малко от 150 не се навиват!
48
1
 
5
 
! Отговори
гербер преди 1 година
До Анонимен 57 Ние пари не даваме!Който иска гласува за нас!Проблема на Пепенделите е,че са крадливи некадърници и вечно се оплакват от Герб!Явно голям страх ви тресе!Ако не са машинките на козяк,като куцо пиле домат ще ви отнесем!:))
47
0
 
5
 
! Отговори
И рибар съм преди 1 година
Ехаа! За тия кинти, цяла седмица ще ми дyxa каката на oкoлoмpъcнoтo!
46
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ купуват ромски вот както обикновено, без тях ще са 3ти
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На..."бях точен с парите" какво доверие да имаш?
44
0
 
1
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 година
Инфлация......к'о да прайш!
43
1
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 1 година
Много ти е погрешна информация, Демерджи;))) На места, корпоративния вот е 1000 лева;))) Защо? Защото капиталъзма е неравномерно разпределение на капитала: който е крал пвоече става шеф-работодател на останалите, а те, неговите крепостни селяни;))) нема мърдане, Демерджи;))) Ако не искаш, оставаш без работа,а дръжавата не ти осигурява работа. Аз бих, създал държавни предприятия, само за да създам алтернатива и да охладя корпоративния вот, т.е. мерака да се краде от хазната;)))
42
0
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Аве ей Дерменжия стига сваля цените ве ний са бяхме разбрали за 200 ти сега подбиваш пазара
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продавача на киртини ли беше това ?
40
1
 
7
 
! Отговори
ПП ЛЕВАЦИТЕ.. преди 1 година
НАПРАВИХА ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ............. КАТО ЖАН.................. 150 ЛВ=ИСТИНСКАТА ИНФЛАЦИЯ = 300%.... ЗАЛЮХАН НАРОД, ВЯРВА НА ПП ДБ КП..
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Габровските тъмни субекти родом от Казанлък са по ниско квалифицирани професионали и се фащат на стотачка.На местния пазар се разпределя лептата от няколко бабаита с естествен тъмен загар на кожата,без да им пука от дежурната патрулка,която ,,респектира,, електората на Баце хахахааааа......
38
7
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ ви ЗАКЛЮЧИ преди 1 година
и има достатъчно асфалт, ремонтите на НДК, трамвай 5, метрото и други пълнежи за шкафчето. Не е проблем че има инфлация при гласовете. Още електробуси за София и ще има и за изборите на есен. Гласът за 12-годишната МАФИЯ ви носи 150лв, но ви взима много повече!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек като ходя да гласувам, да си търся парите от изборната комисия.. Само не разбрах дали дават касова бележка..
36
0
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Нормално. Инфлация.
35
0
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ГОСПОДИНЕ ОЩЕ КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛИШ ЧЕ ТОРБАТА ТИ ВЕЧЕ СЕ ИЗПРАЗНИ
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
150 лева ? Много малко. Големи скръндзи са българските политици. А нали затова им дават държавни субсидии.