"Политико" с прогноза: Пълно равенство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Шест партии влизат в парламента
Обновена: 31 мар 2023 21:03 | 31 мар 2023 11:30, Нели Христова
198
"Политико" с прогноза: Пълно равенство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Шест ще са формациите в новия български парламент. Тази прогноза направи изданието "Политико" в проучването си Poll of polls. Данните в него се базират на усредняване на проведените на територията на България социологически проучвания.

Шестата формация вероятно ще е коалиция "Левицата!" на Мая Манолова и Румен Петков. Според данните на "Политико" те ще успеят да съберат 4% в неделя, колкото е бариерата за влизане в парламента.

Прогнозата за шеста формация в новия парламент е изненадваща. Българските социолози засега допускат такава възможност, но винаги уточняват, че партиите и коалициите с потенциал да влязат като най-малка политическа сила са все още под бариерата.

Пълно равенство на ГЕРБ и коалицията ПП-ДБ дава прогнозата на "Политико". И двете формации ще имат по 26% според нея. На трето място ще е ДПС с 14%, а "Възраждане" ще има 13 на сто. Със сигурност на пето място с 8% ще е БСП.

"Български възход" и ИТН на Слави Трифонов засега са под бариерата с по 3% всяка, показват данните на "Политико".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 118 - Възраждане и ИТН - партиите на озлобените неудачници,неграмотните с.еляндури, на които все някой друг им е виновен. Харесват Русия, Путин, чалга и дебелашки шеги, връзват се като шарани на всяка лъжа, изречена от вождовете им. Никаква обща култура, познания по икономика,право, държавно устройство и т.н
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е инструкцията която са получили Информационно обслужване - поравно!?
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 121, копейко, пак те питам - в настоящия парламент ПП + ГЕРБ + ДП имаха точно 140 депутата! Защо не го направиха това което описваш, а трябва да ходим на нови избори??? Или в опорката това не го пише???
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам доста хора и такива които гласуваха за ПП за да се оправят рязко. Ами точно тези плиткоумници така са затънали в бързи крадите и вият на умряло заради инфлацията.
101
5
 
3
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Оня ден Тиквата се е изцепил на поредната среща с избиратели че ще направи правителство с шарлатаните, ако Лорер е председател на ПП , а Киро и Кокор ги няма. Ще видим, като знаем как си мени мнението от ден до пладне.
100
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ГЕРБ като техния приятел Зеленски ще пратят цялото мъжко население да се бие с Русия .. А после ще докарат черни африканци да оплождат щерките ви..
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тия съм за гъби, чак за местните през есента ще се включа
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пп-дб - партията на инфлацията, парапетите, прокопиев, маджо, ликвидиране на енергетиката, джeндъp идеологии и американското господство над ЕС..... Герб - партията на мутрите, СИК, чекмеджета, олигарси и схеми плюс нещата изброени по горе ако ще се отразят на джоба им.. Дпс - противоконституционна турска прартия на пеевски обръчите от фирми, и далавери от всякакво естество! За тези ще гласуват 60%, което е 1.5 милиона плocкoзeмци.. Няма такава "държава"
97
3
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Историята е ясно, ще се съберат двете американски под.ги Герб и ПП и със кър.лежа ДПС ще имаме правителство заради трудните времена.А народеца Геноцид, да яде насекоми причиняващи ракови заболявания.Скоро и в хляба.С короната не успяха и лабораториите в Украйна и смениха тактиката.
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е тройната коалиция ПП - БСП - ДБ да вземат повече гласове и с основния коалиционен партньор на БСП, а именно ДПС ще парцелират правителство като бизнес начинание за бързо забогатяване чрез разграбване на държавен ресурс. Киро пак ще лъже маже по телевизията, че България е богата страна и милиони ще потекат към народа много скоро! Само изчекайте, корнелия пуска милионите към народа хахахахах
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и как така "партията без избиратели" ГЕРБ 12 години печелеше категорично всички избори? Тогава даже всичко беше с хартиени бюлетини,----------------------------------------------------------------------Бюлетини на гласували не за ГЕРБ бяха броени като недействителни (умишлено драсване с химикал извън квадратчето например), определени хора взимаха чувалите и преправяха протоколи, корпоративен вот (администрации, контролирани от ГЕРБ), разпределяне на вот по села и махали с ДПС и т.н
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До USAСУПЕР КИРО Е НОФ, пак ли си избягал от лудницата?
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Равенството ще бъде пълен разгром за лъжливите и крадливи шарлатани от ПП - ДБ. Те трябваше да имат 10% повече от герб след обединението ама народа ги усети че крадат, лъжат, мажат и докараха държавата до разруха!
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А канадеца дето Радев го домъкна без да е българин за министър. Кво кат нарушава конституцията, дори и съда нищо не може гък да му каже. Той е проукраинец, пронатовец и проевропеец т.е. всичко му е простено от шефа!
91
0
 
1
 
! Отговори
до 88 преди 1 година
Ако е бил вишист.
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, до преди няколко години нямаше и помен от Промени и ***, тогава голямата битка беше ГЕРБ - БСП! И тогава много добре си спомням как русофлясниците пак пееха същите мантри - как ГЕРБ нямали избиратели, а на края идваха изборите и ГЕРБ ги отвяваше с 10-15%! И пак да напомня - тогава беше само хартиен вот, и нямаше флашки с които да се оправдавате!
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Времето на ГЕРБ - Граждани за еритрейско развитие на Бъгария приключи през 2021 г. Затова Борисов не искаше да подава оставка през 2020 г при протестите, защото знаеше, че ще му е за последно.
88
2
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Аз преценявам , че САЩ нямат шансове при война с Русия и Китай.. Вземат ли тези партии властта трябва да Бягам в Дубай ако не в Русия по далече направо във Сибир до монголската граница.. Тези ПП и ГЕРБ ще ни вкарат във война. Нямате шансове да спечелите война с Русия тя е 10-15г. напред пред САЩ в ракетните и ядрените технологии.
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце не се отказва и това е. По корем ще се влачи но иска отпред! Кво кат са го снимали с кюлчета и пистолет и не може 2 умни думи на кръст да обели.
86
0
 
0
 
! Отговори
До 88 преди 1 година
До АнтайкуманазИма ефикасни методи за лекуване на психодесния екстремизъм - на фронта в Украйна! Там можете да покажете омразата си към руснаците.