Сачева: Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата

Името на премиера на ГЕРБ ще дойде след лидерската среща
24 апр 2023 16:15, Нели Христова
121
Сачева: Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата
Снимка: БГНЕС

"С ПП и ДБ имаме различни виждания - особено по отношение на публичните финанси, например. Ние искаме ясни отговори - какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат, но от друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ".

Това каза пред БНР Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията.

И допълни, че е редно да се състои лидерска среща, на която всеки да заяви управленски приоритети.

"Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория. В демокрацията има правила и принципи, трябва да бъдат спазвани. За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия".

Сачева подчерта, че най-добрият план за България е да има правителство, сформирано на паритетен принцип между двете формации, спечелили най-много гласове на изборите.

"Говорим за уважение на демокрацията, на избирателите. ПП и ДБ силно подценяват избирателите си, ако смятат, че могат да представят пред тях, че не работят с ГЕРБ, а разчитат на подкрепата на ГЕРБ... Когато получим мандата, ще имаме вече ясно решение какво да правим. Номинацията за министър-председател зависи от разговорите, които ще бъдат проведени между лидерите", допълни Сачева.

Тя беше категорична, че повече време и обществени пари не могат да бъдат губени в избори, тъй като следващ вот едва ли ще даде друг резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
А бе нещо *** май само лекции по история ще четат и управление няма да видят.
97
2
 
1
 
! Отговори
КОБА преди 1 година
НЕЛЕПО Е НЕЖНА ДУМА,НАГЛО ПЛЮС ТЪПО Е ПО УДАЧНА
96
0
 
2
 
! Отговори
евро очила преди 1 година
Нелепо е че се бивши *** станали псевдо демократи евротлантици/еврокомуняги с децата на *** изпратени да учат навън станали демократи евротлантици/еврокомуняги ! Деница Сачева, Тома Биков, Антон Тодоров и мноого други бяха демократи критици на Боце ,но "Парите говорят". Сега е ред на Петковия Кирчо да захлеби от народа че не е лесно да си амбулантен търговец в Кенъда на оцветена вода. А знаете ли на Христо Иванов колко му е било трудно 1996 да яде пуйки ,пайове в САЩ ?И вечно да се чуди татко му Доган далище го признае ???Мъкаааа мъкаааа.
95
3
 
0
 
! Отговори
Време е преди 1 година
На следващите избори, единствения вариант е Възраждане! Други вече няма!
94
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
герб 26 процента пп 24 процента на 40 процента изб активност кого сте победилине се ли виждате какво представлявате отиваме на нови избори вие само задала-ве-ри ставате отвратителни сте
93
3
 
2
 
! Отговори
умопомрачени преди 1 година
инфантилни същества са герберастките избиратели.За съжаление.Едни крадции и разбойници 12 г. ги крадоха,и те пак за тях гласуват.
92
4
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Не само нелепо, а и нагло !
91
2
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
А само 1 седмица преди изборите Кирчо обяви: Национално предателство ще бъде, ако втората сила не подкрепи първата! Ама тогава беше уверен в успеха си. Те и вечерта в изборния ден си бяха приготвили празнични балони пред централата си и бяха готови да гърмят шампанско. Ама нещо черна котка им мина път. Забравиха, какво са говорили.
90
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Кой нормален човек ще тръгне да си държи кюлчета и банкноти в нощно шкафче? За тази работа си има сейфове. Още повече, така ще ги оставиш незаключени, когато чакаш лека жена да ти дойде на гости и единствено си мислиш да се облекчиш... Да, със сигурност Борисов е крал. И Горанов сигурно. И другите от ръководството на Герб. Но не може по такъв елементарен начин да ни се внушава това. Това може да впечатли само много *** хора, за съжаление голяма част от народа ни се вписва в тази категория.
89
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 86Неразбиращ, и аз мога да ти сложа една банкнота от 500 Е в чекмеджето, отдолу може да са просто хартийки. Мога да ти сложа две месингови кюлчета - те наподобяват злато. И да снимам всичко това. След което да обявя на всеослушание, че ти си Кюлчев - Чекмеджиев. Каква доказателствена стойност ще има всичко това в който и да било съд?
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има два вида коалиция - хартиена, която ще бъде последвана с коалиция Магнитски!
87
5
 
0
 
! Отговори
ОООИЕ преди 1 година
колкото 1 вата партия струва нещо толкова и 2 .за нищо не ставате махаите сеееее.що за балъци гасуват за вас нззнам.тоест знам обласни кметчета и обкражението им в кметството.назначенио по роднинска врузка от самите кетовете."един порочен кръг"практикуван от много мн години.
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква реставрация на крадците Г*е*р*б!!
85
5
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Връщайте мандата - крадци!! Магнитски ви чака!
84
7
 
2
 
! Отговори
Неразбиращ преди 1 година
Борисов е на свобода, само защото го пази Гешев. Той е криминално проявен и не може да води национална политика, защото е токсичен. Може да управлява самов коалицията Магнитски. Какво не разбирате, тарикати?
83
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ами какво друго може да се очаква от нелепи (разбирай неадекватни хора, намиращи се в някаква собствена паралелна реалност) освен нелепи действия и решения. Нали в изборния ден бяха подготвили балони и маси за почерпка за да празнуват "победата". Преди избори Киро твърдеше, че целта им да спечелят мнозинството. Какво да кажа - тежка, патологична неадекватност. Не ми е ясно защо ГЕРБ се вкопчили в тях, отдавна трябваше да им бият шут.
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземете направете нещо с мандата.
81
1
 
3
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
СУТРИНТА РОСЕН , ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС И ГО КАЗА - НОВИ МАШИНИ КАКТО ИСКАТ ОТ ДПС? ЗНАЧИ АКО ВИЕ НЕ ИСКАТЕ ДА ИГРАЕТЕ С НАС, ЩЕ СИ ИГРАЕМ С ДПС И ДРУГИ ПОСГОВОРЧИВИ ДРУГАРЧЕТА. НО С КОЙТО И ДА ЗАИГРАЕШ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТСТЪПИШ НЕЩО. ЕДНО ЩЕ ИСКАТ ДПС, ДРУГО БСП, ТПЕТО ИТН... ЗА ТОВА ГЕРБ ИСКАТ САМО С ЕДНИ - ПП ДБ, ДА СИ СПЕСТЯТ ГЛАВОБОЛИЯ.
80
7
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Сачева отиваш при Цачева,вече си в напреднала възраст,не моиш да се плющиш като младите,дупе дебели,корем голям там се иска майсторлък.
79
3
 
6
 
! Отговори
Без думи преди 1 година
Видяхме ви"спасението".Вашата фин.пардон дебела министърка росицо велкова реши да се увеличат пенсиите на дупетати,но да не се актуализират пансиите ....