Сачева: Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата

Името на премиера на ГЕРБ ще дойде след лидерската среща
24 апр 2023 16:15, Нели Христова
121
Сачева: Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата
Снимка: БГНЕС

"С ПП и ДБ имаме различни виждания - особено по отношение на публичните финанси, например. Ние искаме ясни отговори - какви са намеренията им, защото говоренето им е фокусирано само върху излъчването на послания, че не биха направили нищо с ГЕРБ в първия мандат, но от друга страна изглежда, че всичко, което биха могли да направят с втория мандат, могат да го направят само с ГЕРБ".

Това каза пред БНР Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията.

И допълни, че е редно да се състои лидерска среща, на която всеки да заяви управленски приоритети.

"Нелепо е втората партия да ни призовава да се откажем от мандата, да не говорим за политики, да не каним никого на среща и да изпълняваме ултиматума на втория. В демокрацията има правила и принципи, трябва да бъдат спазвани. За пети път поред хората определиха кой да бъде първи, втори, ясно казаха, че не биха дали доверието си само на една партия".

Сачева подчерта, че най-добрият план за България е да има правителство, сформирано на паритетен принцип между двете формации, спечелили най-много гласове на изборите.

"Говорим за уважение на демокрацията, на избирателите. ПП и ДБ силно подценяват избирателите си, ако смятат, че могат да представят пред тях, че не работят с ГЕРБ, а разчитат на подкрепата на ГЕРБ... Когато получим мандата, ще имаме вече ясно решение какво да правим. Номинацията за министър-председател зависи от разговорите, които ще бъдат проведени между лидерите", допълни Сачева.

Тя беше категорична, че повече време и обществени пари не могат да бъдат губени в избори, тъй като следващ вот едва ли ще даде друг резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само местната власт ви крепи все още, но след есента ще видим колко калинки ще прехвръкнат към други партии като загубите София, Пловдив и т.н. Не си правя илюзии че новите ще са цвете, но поне изглеждат по-интелигентни и надявам се ще крадат с мярка, че да се развива по-добре държавата и инфраструктурата.
57
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Сачевице,ората ви подканят да не станете за резил !...Ама гробар разбира ли от дума?
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А САЧЕВИЦА ДЕТО ПЛЮЕШЕ ГЕРБ Е МНОГО ЛЕПО СЕГА ДА Е В РЪКОВОДСТВОТО НА ГЕРБ. КРАВА СМОТАНА.
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце си иска Ердоган и кремъл !
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От герб нищо не стаА ВЕЧЕ , не го ли разбраха !
53
5
 
4
 
! Отговори
до Алекс преди 1 година
Изправен пред Избора и Дилемата на представените Пет партии и половина в парламента бих избрал БСП! ДПС си има свой електорат, който с времето ще расте, Възраждане - електората на отчаяните, той също ще нараства, ИТН - недоразумение!!!!!, остават Герб и ПП - дори не си струва коментара! ПС Следващият път четете и анализирайте прочетеното по-внимателно!
52
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен50 Швейцария не произвежда компоненти.Швейцария произвежда висококачествени крайни продукти/часовници,прецизни машини,шоколад и т.н./.Изобщо да сравняваш България със Швейцария е малко нелепо.
51
4
 
11
 
! Отговори
Стефан Цанев преди 1 година
Няма нищо по-противно от държавник,който се хвали!
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АлексТоз пък ако илезем от ЕС ту нямало да купуват от нас . А от Швейцария защо купуват ? Половината им цеви се правят там . Ще купуват от там където са заводите . Ако изгоним евроатлантическо робство просто работниците ще вземат повече от дупитатите и хрантутниците . А хрантутника ще си знае мястото в обществото . Хрантутника е обслужващ персонал и трябва да носи отговорност . А не да искаживоти не посягали на държавна ясла . Трябва да се сменят извратените евро ,,ценности,,
49
7
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 година
Нелепо е единствено такива като Тиквата, Деси Общата, Бикофф и Сачева да са в Парламента.
48
6
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Избор Ало,Избор,предлагаш да гласуваме за Възраждане.Не знам с какво мислиш,но определено не е с главата.Възраждане искат да напуснем ЕС и НАТО.Българската икономика е тясно свързана с икономиките на останалите държави от ЕС.Много фирми произвеждат компоненти,които се продават в ЕС.Предлагаш масова безработица.
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма бедни хора в България, които да гласуват за левите партии. Всички са богати и десни. Гласуват за десни либертарианци като Слафчо, Боко и после реват за 50 лева по коледа и се радват, че техният Боко им е дал огризка, а Боко взема истинските пари от 2 милиарда излишък и ги инхаусва в неговия хаус в Чекмеджетата и Чувалите. Смешни хора. Десни бедняци.
46
6
 
7
 
! Отговори
до не решавате вие преди 1 година
Отдавна се убедих, че не решаваме нито Ние, нито политическите партии, за които гласуваме! В ЦРУ-то имат досието не само на Винету но и на всички лидери на политическите ни партии и тяхното обкржение, включително и на Киро Т., и Асенчо П.. Та се пита: това ли наричаме Демокрация, когато други, чужди чиновници в Брюксел и Вашингтон решават вместо народа, какви политики да провеждаме и в чий интерес!?
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти самата си нелепа
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нелепо когато втората партия е на мафията!
43
15
 
14
 
! Отговори
Избор преди 1 година
На следващите избори през Есента мислете с главите си, а не с меките части на петата точка! Ще кажа нещо фрапиращо, което би могло да ви доведе до състояние на Ступор, но единствената що-годе алтернатива в момента е... БСП. Другите две партии са ДПС и Възраждане! Ако Есента отново гласувате за Герб и ПП означава, че гласувате за утилизацията на държавата ни.
42
2
 
3
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Зеленски. хривните да се радват, че има кой да ги издържа.
41
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
И Сачева се включи в отбора на празнодумците.ПП могат да си говорят каквото пожелаят.Първият мандат е ваш и единствено от вас зависи да се направи правителство.ПП имат 64 депутата.Остават 176,които са предостатъчно за подкрепа на правителство.Интересно защо и те не ви искат и 22 дни след изборите все още не сте предложили състав на кабинет?
40
7
 
2
 
! Отговори
Слава Украини преди 1 година
До 40 Така е тогава може да има мир когато окупаторът и агресор напусне Украйна
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Походът за мир ще бъде за спиране на специалната военна операция и изтегляне от Украйна и наказване на военнопрестъпниците в Хага.