Трифонов: Предложението на ПП за кабинет е жалко и неразбираемо

Лидерът на ИТН не може да разбере "каква игра играят те"
2 май 2023 13:51, Нели Христова
200
Трифонов: Предложението на ПП за кабинет е жалко и неразбираемо
Снимка: БГНЕС

Днес от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" представиха своя вариант за правителство, а лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се възмути на действията им, отбелязвайки, че има конституционен ред.

Ето какво написа той във Facebook:

Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Защо ПП-ДБ предлагат днес правителство, при положение, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ и СДС. Нали има конституция и според най-важния закон на държавата, първи правителство трябва да предложат спечелилата коалиция: ГЕРБ и СДС. Това е някакъв водевил, който някакви присъдружни медии обясняват като голяма политическа игра. А всъщност е нещо жалко и неразбираемо.

Да не говорим, че предложението на втората политическа сила е за правителство на малцинството. А когато ИТН спечели изборите и предложи правителство на малцинството с абсолютно същите мотиви, всички тогавашни партии в тогавашния парламент дадоха пресконференции, че няма да го подкрепят. А същият Христо Иванов, когото гледах днес как в новините обясняваше, че това е единственият правилен ход за България, тогава обясняваше, че правителство на малцинството е котка в чувал и за нищо на света няма да го подкрепи.

Значи, когато е Христо Иванов - може, но когато е някой друг - абсурд. Нека ви припомня и малкия детайл, че когато ние предложихме правителство на малцинството, бяхме първа политическа сила, а ПП-ДБ в момента не са. Освен това, в проектокабинета на ИТН имаше само доказани професионалисти, а не политически шарлатани. Да не говорим също, че в предложеното правителство на малцинството от ПП-ДБ предложение за министър на финансите и еврофондовете е Асен Василев, човекът, заради когото в момента дефицитът в държавата е 13 млрд.

Човек с абсурдни разбирания за финансовата политика на държавата и в крайна сметка - човекът, заради когото правителството на Кирил Петков падна от власт. Няма да коментирам и смешните кандидатури на Рибарски и Табутов. Общо взето, този ход на ПП и ДБ, освен че е смешен, е и абсолютно неприемлив. ИТН ще подкрепя само това, което е полезно за държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
15
 
! Отговори
ТАГАРЕВ? преди 1 година
Видях само, че за военен министър са номинирали Тагарев. Това е повече от достатъчно...
137
8
 
22
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Абе колко му платиха на тоя че така обърна палачинката,той като Барека стана! Изказва се неподготвен по всякакви теми!Лъсна му истинската същност! Национален предател,който се беше маскирал като патриот.Заради него сега сме на този хал!
136
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И един македонец в ксмоса ше прати тоя!Е тоя!Лелеееее!!!!Е тоя див ***!Шнорхела и Барбадоса за премиери!
135
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ми триете коментара бе?!Да го хлъзнана вашите родители!Истината не ви харесва нали?!Пак ли ше ме накажете да не мога да пиша във вашия лааайян сайт?!Дреме ми на дедовия!
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко?
133
3
 
5
 
! Отговори
опетков преди 1 година
Ние сме в ролята на кибиците, но ще платим сметката накрая.
132
5
 
11
 
! Отговори
опетков преди 1 година
Трифонов или се прави на наивен или иска да ни баламосва. В момента наблюдаваме една сложна политическа игра, нещо между танго и танц със саби. Нито една от двете първи полит сили не иска сериозно да управлява. Въпросът е как да се измъкне от ситуацията с най-малко щети. ББ ги почука тези от ПП да види колко им е зряла динята(тиквата). Те също му отвръщат с един импас (слаби бриджори) като махат простоКиро, но пробутват другия шарлатанин, баш злодея кокорчо. Остава да видим дали номерът ще мине.
131
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя клоун ли ше дава оценка на Академик?Е няма да прати македонец в космоса,да!Няма и да сложи Шнорела и Барбадоса да са министър председатели!В Учин дол те чакат бе момче!Какво дириш в София?!Мартеници ли пак искаш да продаваш пред ЦУМ?!Я у лево!
130
10
 
24
 
! Отговори
Потребител преди 1 година
Има такъв компот (Малкото ДПС), чрез Славчо отново си рекламират ролята на гербова патерица!
129
13
 
26
 
! Отговори
Blessed преди 1 година
Слави си личи че го играе патерица на Борисов и ГЕРБ, наистина ЖАЛКО!
128
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави Трифонов ще бъде разследван, обвинен, осъден и в затвора
127
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЛЕВЕНСКАТА РУСКА БАБИЧКА СЛАВИ ТРИФОНОВ БОРИСОВ
126
21
 
10
 
! Отговори
до 132 преди 1 година
Слави всъщност се пробва и предложи кабинет. Но настана рев от умнокрасивитета, че не можело без Ристьо от абордажа и не го подкрепиха. Сега правят същото, ама вече са 'добрите сили' и сега трябва да им клепаме и да ги подкрепяме защото така казаха от Козяк. А пък те ДБ са си едни обикновени пребоядисани крадци - за справка Георги Чичков един от основателите на младежкото ГЕРБ сега е в националния съвет на ДБ и беше кандидат депутат в София. Мижи да те лъжем батко...
125
14
 
11
 
! Отговори
Две могили преди 1 година
Нискокачествен проектокабинет, не става !
124
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако предложения кабинет е жалък, значи съвсем няма кой да управлява България, ония дето ни баламосваха 11 години изобщо не са вариант, славуца пък даже не се пробва... иначе дава определения
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 127Аз имам моите наблюдения, доста от червените "лелички", които се оказа май по-голям проблем и от червените "бабички", гласуват за възраждане. Това са "млади" пенсионерки или такива, които предстои да се пенсионират. За младите по мога да се съглася, но те повечето също са тотал щета. Функционално неграмотни чалгаджии, които ако не бачкат неквалифицирана работа в ЕС ще опукат и те от глад, ако някаой не има дава парички!
122
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-жалкия излезе да обяснява, че други са жалки, жалка работа
121
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Слави. Христо Иванов нали беше министър в кабинета на Бойко. Цялата им група е такава събрани от тук от там аутсайдери отхвърлени от другите партии. Хора, такива са най опасни, те знаят че са за малко във властта, идват и крадът с пълни шепи. После никой не може да им търси отговорност за нищо. Сервилни до небесата готови на всичко за пари. Вижте само лидера им Христо Иванов.
120
2
 
7
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Ама и ти си прав. Всичко си си продал. Да не си като обикновените хора - да си теглят кредит, за да си платят сметките. Достойнство сметки не плаща. Не се кахъри, идва вариант Б
119
14
 
10
 
! Отговори
До 126 преди 1 година
Това за Възраждане не е вярно. Ако видиш статистиката от изборите ще установиш че за Възраждане са гласували хората в активна и млада възраст и то с висше образование. Това според мен се дължи най вече на ясните позиции и на това ще самият Костадинов е доста интелигентен и образован човек с възпитание. Точна противоположност на прос**ц*те от ДБ и ПП. Някои от тях даже не са и с всичкия си. Техния Министър на културата беше наркоман, представете си.