Трифонов: Предложението на ПП за кабинет е жалко и неразбираемо

Лидерът на ИТН не може да разбере "каква игра играят те"
2 май 2023 13:51, Нели Христова
200
Трифонов: Предложението на ПП за кабинет е жалко и неразбираемо
Снимка: БГНЕС

Днес от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" представиха своя вариант за правителство, а лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се възмути на действията им, отбелязвайки, че има конституционен ред.

Ето какво написа той във Facebook:

Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Защо ПП-ДБ предлагат днес правителство, при положение, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ и СДС. Нали има конституция и според най-важния закон на държавата, първи правителство трябва да предложат спечелилата коалиция: ГЕРБ и СДС. Това е някакъв водевил, който някакви присъдружни медии обясняват като голяма политическа игра. А всъщност е нещо жалко и неразбираемо.

Да не говорим, че предложението на втората политическа сила е за правителство на малцинството. А когато ИТН спечели изборите и предложи правителство на малцинството с абсолютно същите мотиви, всички тогавашни партии в тогавашния парламент дадоха пресконференции, че няма да го подкрепят. А същият Христо Иванов, когото гледах днес как в новините обясняваше, че това е единственият правилен ход за България, тогава обясняваше, че правителство на малцинството е котка в чувал и за нищо на света няма да го подкрепи.

Значи, когато е Христо Иванов - може, но когато е някой друг - абсурд. Нека ви припомня и малкия детайл, че когато ние предложихме правителство на малцинството, бяхме първа политическа сила, а ПП-ДБ в момента не са. Освен това, в проектокабинета на ИТН имаше само доказани професионалисти, а не политически шарлатани. Да не говорим също, че в предложеното правителство на малцинството от ПП-ДБ предложение за министър на финансите и еврофондовете е Асен Василев, човекът, заради когото в момента дефицитът в държавата е 13 млрд.

Човек с абсурдни разбирания за финансовата политика на държавата и в крайна сметка - човекът, заради когото правителството на Кирил Петков падна от власт. Няма да коментирам и смешните кандидатури на Рибарски и Табутов. Общо взето, този ход на ПП и ДБ, освен че е смешен, е и абсолютно неприемлив. ИТН ще подкрепя само това, което е полезно за държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко е, много жалко и много разбираемо!
97
3
 
4
 
! Отговори
Елинор преди 1 година
КАСТАДИНАААААААВ!!!!
96
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съгласен съм трифонов, жалко е почти толкова, колкото твойте предложения.
95
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директор на училище се оплака : Според Кирил и Асеновото бивше правителство , в училищата ще се изучават ---30 /тридесет/ ПОла !?!?!? До кога ще ни джендеросват ???
94
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти Юда си много ''разбираем''!
93
5
 
8
 
! Отговори
Елинор преди 1 година
Костяяяяяяя!!!!
92
18
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Добре, че беше ти Слави, да надушиш първи шарлатанията и с твоя помощ да се свали едно пълно недоразумение под формата на правителство. Народът вечно ще помни добрината която направи да спасиш България.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре дошли в страната на палачинките
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тва е некъв абсолютен водевил
89
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много вярно е това което казва Славчо.Откъде накъде втората политическа сила преди още да е даден мандат на първата ще обявява състав на правителство и защо правителство на малцинството на ППДБ-ЛГБТ може и то дори не са първа политическа сила в парламента,а правителство на малцинството на ИТН не може след като са станали първи на изборите.Защо така?! ...А сетих се защото така са поискали да бъде едни кравешки ф***шкии от едно кравешко посолство дето се помещава на ул.Козяк.
88
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ ДОЛУ, ВЪН И ЧАО! Проекти на КОЗЯК не ни трябват!!!
87
4
 
11
 
! Отговори
но преди 1 година
Айде баце, направи коалиция Магнитски , ако си мъж. А не да се криеш зад полата на Лена Бориславова и зад стройния ръст и широкия гръб на ген.Атанас Атанасов.
86
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той самият е пример за това как изглежда жалкото и неразбираемото!
85
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 1 година
В момента в който прочета "...от профилът си във Facebook" и сменям статията. Подигравка с хората е, да имаш претенции за управление, изказвайки мнение в социални мрежи, като някой пубер. Има конферентни зали, пресконференции и т.н. за тази цел. Славчо, ти за недорасло стадо пубери ли имаш тоя народ. Къв Facebook, кви 5 лв. бре, моето момче, а?!
84
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
за Баце съм, но защо плямпа само тъпотии, да иска правителство с тези които го арестуваха. Да си направи коалиция Магнитски и да се пробва да управлява. Така по-бързо ще накара американците да извадят Магнитски 3 , с него , Гешев и Цацаров начело и да им изчезнат паричките по банките, и веднага България ще влезе в Шенген и Еврозоната. Нека направи това добро за държавата.
83
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славчо, прав си, ама защо не подкрепиш ББ-то не ми е ясно. Нали видя тези дето мятаха яйца и тоалетна хартия по институциите? Сега взривиха Гешев, утре може и теб и после казват - това е инсинуация, постановка. И забележете кой го казва- този от държавна сигурност дето пак иска да ни управлява. А и още една дето и диреха нещо под полата. А, бе вече се чудя дали сме в 2023 или сме в 1980 година? Уж махнахме ДС и БКП/БСП/, а те пак са на власт?
82
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото, което харесвам У Славуца, е че НЯМА да остави поколение. Ще си умрре сам с парите си като Лили Ивановва. Такива алчни гени не трябва да се множат!!!
81
11
 
7
 
! Отговори
но преди 1 година
По принцип съм за Слави,но сега говори пълни глупости
80
3
 
16
 
! Отговори
Бойко съм преди 1 година
Кой беше този старец?
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще са изборите ?