Лена Бориславова: Не играем политически покер и не се надцакваме

С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия, заяви тя
4 май 2023 18:50, Нели Христова
223
Лена Бориславова: Не играем политически покер и не се надцакваме
Снимка: БГНЕС

Намираме се в една много трудна ситуация. Много се радвам, че колегите от ПП-ДБ положихме огромни усилия, за да отпушим работата на 49-то Народно събрание. Проведохме един конструктивен разговор между първите две политически сили. Това заяви Лена Бориславова от Продължаваме промяната в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Вече са направени много ключови стъпки, за да заработи НС. Ние предлагаме комисиите да имат председатели, да се спази модела, който беше до сега,с изключение на правна комисия, където председателят се сменя на ротационен принцип. Не можем да допуснем да има повече забавяне на работния процес", подчерта тя.

Бившият говорител на кабинета „Петков“ отново потвърди позицията си да напусне парламента, като народен представител. Тя призна, че причината за нейното напускане е свързана с подготовката за местните избори, където има много важни решения, които трябва да се предвижат. По думите И преговорите със „Спаси София“ вървят добре. Тя подчерта, че освен да се спечелят изборите, трябва да има и готови решения за следващите дни.

"Не бягаме от управленска програма. Ако колегите от ГЕРБ имат някакви нови предложения по управленската програма, които да влязат вътре, ние сме готови да ги обсъдим, да се направят най-добрите неща, за да може България да върви напред. Трябва България да отлепи от това безвремие. Поканихме колегите от ГЕРБ, за да разпределим комисиите. До момента няма съгласие за комисиите. Нашето НС не работи, защото нямаме съгласие. Затова поканихме колегите на нови разговори, за да продължим работата си. Ако имат някакви проблеми, нека да дойдат и да ги обсъдим в професионален тон", призова Лена Бориславова.

"Нашата голяма грешка беше, че не получихме подписите на представителите на ГЕРБ за управленската програма. От самото начало не сме подвеждали колегите, ясно заявихме нашата позиция. Не играем политически покер и не се надцакваме. Формулата, която виждаме за работещо управление е кабинет на малцинството с подкрепата на другите политически сили и ГЕРБ.

"Искаха експерти в кабинета и ние ги предложихме. В него има хора от Демократична България. Кабинетът е пълен от хора, които са заставали с лицата си. Това е кабинетът, който ние считаме, че може да реализира приоритетите, които ние предлагаме", обясни тя.

Борисолавова коментира днешната позиция на лидера на ГЕРБ, който предупреди, че държавата лети към пропаст. „Виждам, че има доста голяма доза изнервенст в г-н Борисов. Каква точно формула предлага той? Кои ще са тези личности, които ще са толкова неопетнени, чисти и безспорни авторитети, които на фона на чужда програма, ще управляват с подкрепата на лица от списъка "Магнитски"? Сега е ред на първия да покаже“.

"Много ясно сме казали къде стоим. Не играем политически покер. Не сменяме позициите си. С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия. На може да се работи с хора, които постоянно си менят позициите. Не може първия ден да харесат програмата ни, на втория – не, а на третия да я дават на БСП. Много трудно се работи в такава среда“, призна Бориславова.

Лена Бориславова бе категорична, че коалицията им с ДБ е единна. "Много наши симпатизанти могат да ни упрекнат за това, че разкрихме програмата си преди да е връчен първия мандат. Но така показваме, че сме открити. В настоящата ситуация няма правилен ход. Много е трудно".

Тя коментира и съмненията си по повод опита за атентат срещу главния прокурор. "Призовавам да се разследват всички версии. Надявам се органите на реда да си свършат работата. Не мога да разбера как лице, което не е предприело никакви мерки за разследване срещу хора от престъпния свят, а ги е закриляло, сега е атакувано от тях. Та това е техният пазител", пита се Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ленче...ти нали щеше да си даваш оставката....кво стана?
167
2
 
5
 
! Отговори
Ленче, преди 11 месеца
ного си яка! Искам та! :P Цела вечер ша та ям!
166
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Божанков е истински Мъж! Стига да не е от същата червена мафия-буржоазия, която се опитва се впише в новия свят и да се спаси, както през 1989 с помощта на Европа. Беше истински, когато им го каза право в очите, че БСП са саботьори! Някои, които намериха пристан в президенството за добре свършената подривна дейност. Това са БСП-ГЕРБ-ДПС, хартиената коалиция Магнитски с техните по-малки партии-бушони от Атака през ВМРО до Възраждане. Ченгета-хотелиери обхванали в мъртва хватка цялата държава.
165
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тая космата ш аф рантия, мал оумни и я и любовник и ококорения *** с къща за 4 мил. който не си плаща никъде нищо докато не го осъдят дръпнаха 12млрд дълг и нищо. И още по слабо умните им избиратели пак гласуваха за тях. Няма разлика между тях и на Боци крадците освен в скоростта на крадене.
164
2
 
6
 
! Отговори
"Агенция" преди 11 месеца
Пуснете си коментарите под "статиите", защо сте ги спрели?
163
1
 
1
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 11 месеца
ЕВРОПОЛ ще помага в разследването на атентата срещу Гешев :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
162
16
 
6
 
! Отговори
Съд и Затвор преди 11 месеца
Съд и Затвор за ПИК, ГЕРБ и ИТН, които тероризират една бременна жена, която нищо не им е направила.
161
7
 
4
 
! Отговори
Чекмеджан Магнитски преди 11 месеца
Корумпиран съм до гроб. Цял живот ще ви e6ъ с 200, само ми дайте още един шанс. Мола ва! Умолявам ва!
160
12
 
1
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
*** ГЕРБЕРИ,НЕ СПИТЕ ОТ СТРАХ,...ДАНО ПОНЕ НЕ УМРЕТЕ И ОТ ГЛАД,ЧЕ ВЗЕХТЕ МНОГО ДА ФЪФЛИТЕ И НЕЗНАЕТЕ КОЙ ЩЕ ВИ ДАДЕ КОРИЧКА !!! ТОВА ВИ ЧАКА И ПАРТИЯТА ВИ ВЕЧЕ Е ЯЛОВА И ГРОЗНА КАТО МАЛКОТО ОСТАНАЛИ МЪЖЕ С РОКЛИ !!!
159
4
 
10
 
! Отговори
Неукраинка преди 11 месеца
Най-грозната украинка е по красива от тая. Сложете украинки в парламента да им се радваме и да лъскаме бacтуните, ухх бебчооооооооооо
158
3
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
Дразни ама и празни
157
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП не разполагат ли с някоя по-авторитетна дама, че тази хлапа*чка е дразнеща.
156
1
 
18
 
! Отговори
Ама естествено преди 11 месеца
То за покера се иска ум, бе момиче, не е за вас !
155
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ех ,вкус имат парапетаджиите! Тази нито е умна, нито е красива! Остава и само да се изруси! И от парапета на пилона!
154
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И очила да слагаш,по умна няма да станеш
153
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Цонка БориславоваЗначи поздравления за ПИК!
152
13
 
3
 
! Отговори
Цонка Бориславова преди 11 месеца
ПИК нападат и тормозят бременни жени. Гешев трябва да се самосезира и да им повдигне обвинения за тормоз над Лена Бориславова.
151
20
 
3
 
! Отговори
Боко Кавала преди 11 месеца
"Севде, измисли ми всички възможни сценарии, а аз ще ги изиграя за няколко дни" - Боко Шизофреник и Психопат.
150
3
 
4
 
! Отговори
Инсценировка Чекмедж преди 11 месеца
До Пенсионерът ЧекмеджиДобре ви насадих да повярвате във фейка наречен кюлчета, пачки и чекмеджета.Ама и цирк ви погодих, всички се вързахте!
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Помня как в началото на създаването си ПП постояно повтаряха, че ГЕРБ са мафия и с тях няма да преговарят,колко бързо се измениха нещата Та и на една маса седнаха вече. Явно им се услади държавната баница и решиха да я разделят