Лена Бориславова: ГЕРБ нямат управленска, а предизборна програма

Работеща формула за кабинет също не предлагат, пише тя
7 май 2023 12:52, Нели Христова
224
Лена Бориславова: ГЕРБ нямат управленска, а предизборна програма
Снимка: БГНЕС

Бившата депутатка от ПП-ДБ и екс говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова даде заявка във фейсбук, че партията й няма да се откаже с лека ръка от управленската си програма. А заради критиките, които ГЕРБ отправиха към коалицията, че е избрала документът да бъде в екселска таблица, тя се ангажира лично да го прехвърли в друг формат - на Word. Аз лично поемам ангажимент да прехвърлим информацията от ексел в таблица в word, за да намалим драмата, заяви тя.

"Не се караме на медиите, не свикваме истерични прес конференции, защото ни е трудно да работим в ексел, не хулим и не се сърдим, не играем на покер. Тук сме, за да говорим как да се състави работещо правителство, което да свърши работа, а не просто да управлява вместо Радев", заяви тя след като в сряда ГЕРБ дадоха пресконференция в парламента, на която разбиха на пух и прах част програмата на ПП-ДБ. След това хората на Бойко Борисов започнаха преговори за реализация на първия мандат с останалите партии. А лидерът на ГЕРБ заговори за кабинет от личности, но с ограничен срок от действие.

"ГЕРБ управленска програма нямат - ито за 1 месец, нито за 3 месеца, нито за 6. Имат предизборна програма (!), в която се срещат същите обещания като преди 10 години.

Работеща формула за кабинет също не предлагат.

Лицата или “личностите” не се знае кои са", смята обаче Бориславова.

"ГЕРБ имат 3 избора: 1. Да ни хвърлят към избори; 2. Да си стиснат официално ръцете под мотото кабинет “Магнитски” или 3. Да говорят конструктивно и професионално за работещ кабинет с втория мандат", коментира още тя.

"ПП-ДБ имаме конкретно предложение за излизане от политическата криза и за липсата на доверие между първите политически сили. Имаме конкретна управленска програма за конкретен срок, разграфена по приоритети и по тримесечия. Имаме и състав на кабинет, готов да застане зад тази програмата и пред отговорността да решават текущи проблеми при липса на стабилна парламентарна подкрепа", категорична е Бориславова, която напусна парламента с оправданието, че ще е ангажирана с изборите за местна власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
До 78. Първо: Обидите са лепса на аргументи и са вербална агресия! И Второ: ГЕРБ имат само Предизборна програма, а не Управланска! Кое не разбра?!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дайте да видим какво имате
68
3
 
8
 
! Отговори
Продробна програма преди 1 година
Ква програма в тая динамична среда? Само купените правителства на каишка на външен господар спазват програма.По програмата на ПП трябва да затворим АЕЦ и ТЕЦ и да се топлим на слъчеви панели и батерии ,които зимата могат да усигорят само един час енергия за България...Трябва да дадем всичкото оръжие,да ядем бубулечки и да закрием животновъдството и млекопроизводството и да пием соево млеко и да ходим пеша или с тротинетка...
67
2
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
От 105 коментара оставихте 73. Явно изтривате де що годе нормални коментари, без вулгаризми и такива, които не .рачат по Бориславова.
66
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така Лена Бориславова беше 15 000 лв заплата като говорител в правителството на Петков? Тя с нещо повече ли беше от останалите българи?
65
4
 
18
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Абе куха леико вашата програма и промяна. Ни докараха, за 6 месеца до финансов колапс на държавата съсипахте и малкото което бе постигнато не моите да управлявате държава може само да я съсипе те от некъдърност е ти добре осребри креватните си умения но държавата и се разказа играта затова харчи си за работеното и не се обаждай за неща за които не си подготвена същото важи и за 80 процента от ПП та та нещасни некадърници учащи се на наш гръб.
64
7
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 година
герб са в перманентна предизборна кампания, особено когато се изказва банкянския.
63
4
 
18
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Прокоба дебне върху тая. Отвори ли си устата или краката само проблеми докарва. И сега като е трудна тази парясницца не си седи мирно и да си мълчи, ами ще търпи всичкаата тази народна любов по форумите.
62
4
 
24
 
! Отговори
О, майко преди 1 година
Гуглено, Вашата програма за шест месеца щеше да фалира държава. Знаем я. Заеми, заеми и пак заеми. Докато вие с Киро се клатихте по апартаментите. Та, Бойко го остави. Не е хапка за твоята уста.
61
1
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 1 година
това е Официално Обявената Цена - иначе, запознай се - става въпрос за Къща на 2 Етажа с 545м2 двор, а самата къща всеки етаж е по 127m2, така че ти си го оценявай колко струва реално - но това като параметри си е Палат за Софийски стандарти, дето останалите сме в панелки по 80м2...
60
3
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Борисов и...програма,къде го...търсиш този...юнак. Нали ако има програма,трябва да я...спазва,а той е свикнал да се...усуква и променя постояно,като мокра връв на припек.
59
2
 
3
 
! Отговори
Бре Бре Бре Уелдън преди 1 година
До Друга Новиназа 330 хилки не мое си купиш гарсониера в Гео Милев в Софето ве нашия къв палат ,ти от кое село на видинско си ве мой...
58
2
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
До евроатлантик и 67 (един и същ си, нали?). Това и хиляда пъти да го напишеш, дори и с още по-едър шрифт, няма да промени ФАКТА, че ГЕРБ има подробна програма от 140 страници. Ако си някой жалък оххлюв, който няма интернет, пусни си. А, иначе, само с омраза доникъде няма да стигнеш.
57
4
 
12
 
! Отговори
програмата на ПП преди 1 година
Яжте бубулечки и стойте на студено оти е модерно
56
2
 
6
 
! Отговори
Друга Новина преди 1 година
"Стефан Янев си купи палат за 330 бона" - Р0ботете Р0бе!
55
5
 
1
 
! Отговори
Пл.В.Бак. преди 1 година
Огромната част от коментарите, всъщност отразяват програмата на ГЕРБ.
54
2
 
8
 
! Отговори
Късописков преди 1 година
При теа клоуни в парламента дето се чудят мъж да поличава ли майчинство и на кого "буквите" са по-къси е чудно как още не сме фалирали тотално. Опитите продължават...
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една песничка и дотам бяха тези. Силата на музиката:))
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в дните когато се отказваш от евтина газ и купуваш по скъпа през прекупвачи да си орежеш тецовете от които печелиш милиарди и без които цената на тока ще скочи до небесата а от там и всички стоки и услуги е това е национално еурохатлантическо предателство
51
8
 
4
 
! Отговори
6/9 ти преди 1 година
Фактически Слави с песента я върна на политическата сцена-нема лоша реклама....