Нейнски вижда само един ход - създаването на евроатлантическо мнозинство

Трудно обаче се говори за коалиция между тези партии
7 май 2023 10:47, Нели Христова
120
Нейнски вижда само един ход - създаването на евроатлантическо мнозинство
Снимка: БГНЕС

"Като човек, който дълги години се занимава с политика, и съм убеден европеец, за мен има само един избор - това е създаването на евроатлантическо мнозинство. Няма друго мнозинство, което да е в състояние да разреши проблемите на България", бившият външен министър Надежда Нейнски пред bTV.

България може да разреши проблемите си само като използва инструментариума на Европейския съюз и НАТО, смята още тя. Според нея, евроатлантическото мнозинство единственото, което ще разреши проблема с реформата в съдебната власт, което ще проблемите за усвояване на средствата по плана за възстановяване и развитие, което ще даде възможност България да влезе в Шенген и в Еврозоната.

"Евроатлантическо мнозинство са партиите, които гласуваха за подкрепата за Украйна, по даването на оръжие за Украйна, по Македония се очерта едно мнозинство", каза тя. Трудно обаче може да се говори за възможна коалиция между тези партии.

"Взрив, който и да го е поръчал в една държава членка на Европейския съюз и на НАТО, в който е замесено името на главния прокурор на държавата, във всички случаи буди огромно безпокойство", смята тя. Според нея, най-важно е да се стигне до истината. "Обществото трябва да е изключително бдително в това да се разбере каква точно е истината около този взрив".

Не може такъв случай да става в държава членка на Европейски съюз и НАТО, заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
35
 
! Отговори
suso преди 1 година
Ай стига вече ве! Алчни и безпардонни хорица!
3
3
 
41
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 1 година
Тази жена е в Алеята на Предателите на България .
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти ли,бе Наде?Какво разбираш под евроатлантическо мнозинство?ПП,които са израз на справедливите протести на младите хора срещу мафията,да се прегърнат със същата тази мафия?Я стига!Това от благодарност,че те държаха толкова години посланик ли е?
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надето не се променя: създаването на евроатлантическо мнозинство може да стане с нахранване /нахранете журналистите/ или с як кютек.