Надежда Нейнски: Трябва да правим разлика между партийни лица и между политически лица

Тя даде съвет да няма ярки политически фигури в новото правителство
4 юни 2023 22:30, Йоана Цонева
76

В понеделник на президента Румен Радев ще бъде върната папката с изпълнен мандат за редовно правителство. Това стана възможно, след като номинираният за премиер Николай Денков и Мария Габриел договориха състава на кабинета с втория мандат.

"Това е единственият възможен път, по който може да бъдат защитени интересите на България, в рамките на общностите и на съюзите, в които ние се намираме, защото аз и преди съм имала повод да кажа, че нашето членство в ЕС И НАТО е инструмент, през който могат да бъдат решавани все още съществуващите дълбоки проблеми в икономика, политика и общество. Така че това е по-скоро гласът на разума, който намери начин да преброди през изкопаните ровове и да създаде една формула. На първо място за създаване на евроатлантическо мнозинство, което излъчва правителство", каза бившият външен министър Надежда Нейнски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя се надява правителството да бъде успешно, за да оправдае трудния път, който измина.

"За да могат да бъдат извършени дълбоките реформи, от които се нуждае България, е нужно доверие. Това доверие тепърва ще видим дали ще бъде изградено между партньорите. И от собствения си политически опит, бих казала че това, което предстои на двете формации, реално на двете коалиции, е да проведат много сериозен разговор със своите симпатизанти, със своите членове, защото бяха изкопани много дълбоки ровове, обаче реалната политика и това, което предстои в България, наложи един дневен ред, който вероятно е разочаровал част от техните привърженици", допълни Нейнски.

И подчерта, че трябва да правим разлика между партийни лица и между политически лица.

"Сливането на изпълнителната власт с партията отваря възможност партията да бъде атакувана или изпълнителната власт да не бъде на отстояние. Понякога се налага да се взимат решения, които могат да противоречат на интересите на определени партийни членове. Как ще сработи, сега тепърва ще видим. Но тука също има много заиграване с темата политици и експерти. Ще кажете, че политиците са винаги експерти, но невинаги експертите имат политически опит. Така че предстои да видим как ще заработи правителството", коментира бившият външен министър.

"Ние очакваме от това правителство да се справи, очакваме партньорите в това правителство да намерят път един към друг и да извършат изключително сериозните реформи. И бих ги посъветвала да не тръгнат по принципа - кой ще носи по-голямата, по-малката вина, на кого ще се разписва едно или друго нещо. Когато аз говоря, че по-добрият вариант е да няма ярки политически фигури, това е за да не се влиза точно в този дебат- кой е виновен, кой е по-представен", поясни Нейнски.


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
правете разлика и между независими и гаражни лица...
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И защо ни налагат все такива.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много е зле женицата.
40
0
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Абсолютно нищо не налага да бъде изпиран ББ, съюзът се прави само, за да се краде по-ефективно. Това, което наистина има знамение е, че трябва да се приключи вече с московската пропаганда и там Боко ще иска да го играе палач.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Говореща *** в това се е превърнала !
38
2
 
7
 
! Отговори
Болшевик преди 3 месеца
Тази вещица заедно с сладкарката на Петков ще бъдат изнасилени от цял приют бездомни кучета - пред семействата им!!!!След което ше увиснат на въжето в деня на НАРОДНИЯТ СЪД!!!Скоро !!!!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази подскачаща крадлива преводачка:))) Но на нашите ЕС и НАТО приятели им трябват точно такива продажни същества! Род и родина да нямат за тях никакво значение, а само вярност към господаря, няма значение дали е комунист, фашист и прочие, този който е по-силния и е на власт.
36
0
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 3 месеца
"Като беше млада беше прахосмукачка,сега е увиснала и сбръчкана... Сложете я в отделна килия!"
35
0
 
17
 
! Отговори
Край преди 3 месеца
Надето и мъжа и от омраза към комунистите откраднаха само гаража на УБО. Тоя до театър София - сега правят жилищен комплакс там. Не щото са меркантилни. Не. Само за да им е гадно на комунистите го откраднаха. Така се бореха с тоталитаризма.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е май рая забрави кой на набута в тая каша.
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как па всичката политическа изметт се е впуснала да ни обяснява колко е хубаво да ни управляват доказани лъжци.
32
1
 
17
 
! Отговори
до 43 преди 3 месеца
Надето носи обувки номер-44. Правилни сте забелязали физиологичните й особености като дебели глезени и големи стъпала. Това предполага и голяма тава.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
туй сорогюв-ендийче пак е на барикадата
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ако има пагон, каскет или фуражка, значи е ненормален!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ала бала, без посолството в бг нищо не става!
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такива ,,лица" на прехода като Немски, с години , упорито ни налагат мнението , че демокрацията в България съществува.Българина пък , като още по упорито същество отрича да е видял таквоз чудо по нашите земи.Но все се намират политици като Надежда , да сочат в празното .Ето го демокрацията.Там е .Как пък не я виждаме.Тук била.Ама ние виждаме едни свръх забогатели.По мистичен начин.От нищото.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И НАТО как ще ни реши проблем с Таки и Петьо Еврото.Със самолетоносачи и Ф32 ли?.Аз когато изляза по улиците на София , първото нещо което виждам са мутри ,навсякъде.С джипове.В заведения.В клубовете по хазарт.В Луксозните возила пред Парламента.Къде е НАТО.Не виждам някого да ни спасява
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наизвадиха всякакви лица да доказват, че черното е бяло.
25
0
 
18
 
! Отговори
Ненчо кмета преди 3 месеца
Партийни лица или политически лица . Не врат а шия. Ама аз лица не виждам там. Гледам само зaдни части и те си се колаборират някак си . Като черен влак как си се композират. Ленче ле , нейнче ле .
24
2
 
31
 
! Отговори
Гюро преди 3 месеца
И тая скумрия си живя живота на държавна хранилка без да прави нищо.