ГЕРБ-СДС с контра-ултиматум към ПП-ДБ

Не може с 15% от народните представители да държиш цялата изпълнителна власт, смята Дончев
24 юни 2023 20:43, Йоана Цонева
64

След поставения ултиматум от втората политическа сила към първата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с контра-условие към "Продължаваме промяната-Демократична България". От Велико Търново Борисов изрази готовност да подпише декларацията на партньорите си, но само ако е под формата на коалиционно споразумение.

Съвещанието откриха кметовете на Велико Търново и Бургас, които подчертаха, че липсата на държавен бюджет и забавянето на европейските проекти и на плащания по Плана за възстановяване и устойчивост, се отразяват много тежко на общините. Десислава Атанасова и Томислав Дончев коментираха и събитията от вчера и напрежението с "Продължаваме промяната - Демократична България", предаде Bulgaria ON AIR.

"Ултиматумите, условията, за нас са просто част от една игра. Ние в подобни неща не участваме", коментира Десислава Атанасова.

"Нормално ли е това което се случва последните дни - не е нормално. Не може с 15% от народните представители да държиш цялата изпълнителна власт. Нямам предвид само политическата гарнитура. Всякакви административни позиции се усвояват къде законно, къде не. И с 15 % искаш целият парламент да се съобразява с теб", каза заместник-председателят на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Лидерът на партията Бойко Борисов подчерта, че в управлението ГЕРБ нямат министри и заместник-министри.

"Върнахме мандата, приемаме Денков, не нашaта Мария, в един момент те решиха, че могат да командват и партията, че могат да командват и парламента. Изчегъртан е всеки, който е бил близък до ГЕРБ, а в парламента те са в пълна изолация. Ама не сме съюзници в истинския смисъл на думата, ние никъде нямаме подписано това нещо", заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Според Мария Габриел трябва да продължи в управлението да се набляга на думите диалог и разум.

"Когато искаш да имаш национално отговорен дневен ред и в страната да вземаш решения в следствие на обсъждане, прозрачност, ясни правила и принципи, няма причина това правителство да бъде нестабилно- както го правим с премиера акад. Денков! ГЕРБ ще продължи да участва в това правителство само след подписване на официално коалиционно споразумение между партиите", каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

"Да се напише коалиционно споразумение и да се реши всичко! Така че, като си дойдат откъдето са, ще се срещнем и ще продължим. Ние им предложихме коалиционно споразумение, те трябваше да минат месец и половина за да се сетят че само така работи истинската коалиция", допълни Борисов.

По време на форума стана ясно, че от ГЕРБ ще предложат да бъде променен крайния срок на 2025 година във въпроса за отлагане за приемане на еврото в България, по който да се проведе референдума, иницииран от "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Д.Тръмп преди 9 месеца
Щом Байдън каже; Бойко лижи и духай. Войко искам още сега. Машала Войко ,Машала
46
0
 
2
 
! Отговори
аььаьаьа преди 9 месеца
Eбeте го Бoйко, Eбete его. Той обича от зад , то обича от зад
45
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
г-жата казва на Българите...***.н.та ми,ще останете без Бюджет,ще загубите едни милиарди от ПВР,разбирай без пенсии,армия,полиция и всички руски роби без плащания...анархия!те са мултимилионери с ограбеното от Българите и ще избягат,поднасят Българите на поднос на...путин!това прави дпс-герб!еС ги финансира,корумпиран и зависим!!!колко ви струваха СП 1 и 2?САЩ и Свободният...толерантноста си има граници,другото е съучастие,импотентност!минахте я и Нардите ни не ви вярват!спрете бАрисов!!!
44
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Правителството си е ок,зависимостите на бАрисов са с руснаците,сее хаос и бедност,грабежи,беззаконие от десетилетия,корумпира и еС,забравящ,че живеем в Глобален Свят,че има сили който ще го спрат за часове!Самозабравилият се ,да дойде на себе си!Света ни може без..държавата на мафията дпс-гроб!г-н вЕбер да не се забрлуждава като хитлер,че е недосегаем!Война е и децата на САЩ и Свободният плащат цената на мафиоти работещи за путин..по делата е казано в Библията!САЩ и Света не са строили руски!
43
3
 
5
 
! Отговори
АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛС преди 10 месеца
ГЕРБ ВНИМАВАИТЕ ЩЕ ОПЪВАМЕ УШИ И ЗАДНИ ЧАСТИ
42
1
 
2
 
! Отговори
европеец преди 10 месеца
От утре - редовни консултации на килимчето в Лозенец.....
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
взаимно да се унищожат пп дб и герб сдс за радост на Българите :)))
40
6
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
При герб беше много зле но сега обединени и с - пп е страшноНе познавам вече човек който да не е затънал в дьлговеПод турско не е било такова нещо
39
4
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Това изсмукано от пръсти правителство да си ходи. Хората не го искат. Ставаме свидетели на кинокомедия, сякаш я разиграват Лаурел и Харди или пък Чарли Чаплин. Проблемът е, че животът не е кинокомедия! Нямаме приет бюджет, цените си растат, хората живеят все по-лошо, а тези, които сме избрали да ни служат и отстояват интересите ни, си разиграват циркове! Затова трябва мажоритарни избори, с тях такива като Кирил и Асен ще гледат парламента през крив макарон!
38
9
 
14
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Алчни ГЕРБЕРИ !!!- НЕ СЕ НАЯДАХА !! ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ОСВЕН ДА РУШАТ !! СТИГА 12г КРАЖБИ !!!
37
7
 
15
 
! Отговори
Съд на Линч преди 10 месеца
За гербавите айдуци! Сега!
36
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
САЩ,Кралството присъидинете се към Народите им виждате престъпления,доказано служат на путин герб,създадено от дпс...дпс се опитва да стой в сянка...но в същност е основният играч със кгб...борисов е използван от доган...камикадзе сър
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали след 9 месеца пък вие ще командите! За какво споразумение приказва този олиг*уфрен, аман от него бе!!
34
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Анонименабе без тепане няма да стане,убиващите жени и деца в украина когато ги предупредим,че ще отстояваме Свободата си със "винкели",нямат аргументи вменяват пороци пиещите спирт и убиващите жени и деца решетниковци,борисовци,копейкиновци и татко им доган!САЩ и Свободният задължително трябва да ударят смъртоносно р.бите на путин ограбващиНародите си с ограбеното финансират путин срещу тлъсти комисионни,насаждащи страхове и не справедливости...ЕС доказано финансира тези процеси през опг!
33
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато гербавите престъпници не бъдат догонвани по кръстовища и полета и довършвани с колове и винкели, тая държава няма да има бъдеще!
32
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До АнонименПредставляват образованите и да заявяващи как да живеят българи...процентите си ги заврете с решетников..негрласувалите очакват 50-ци от пеевски,само,че раздаващите започнаха да не ги дават на р.бите и явно не гласуват!,ако службите погнат...или САЩ и Свободният...копейкин,решетников,борисов,доган къде ще избягат?...както е тръгнало скоро може да няма руско за които гАспадари работят от десетилетия!просто не сте на дневен ред...но и вашият идва!!!Бог да пази САЩ и Свободният!
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Деса много я боли и *** на умряло, но докато Бойко трябва да избяга от магнита, а Мария Габриел е съпруга на Франсоа Габриел, дуловската принцеса ще е безгласна буква.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Контра-офанзива?
29
4
 
16
 
! Отговори
Десислива Дуловска преди 10 месеца
Ами като герб и дъпъсъ върнаха хартиените бюлетини и външните тоалетни, така се получава. Всеки говори от името на народа, а представлява единствено себе си.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Реконтраултиматум - ___ - ако, според твоята логика, погледнем процентите на 3,4,5,6 политически парламентарнио сили, те от кого се представляват!