ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, заяви Кирил Петков
Обновена: 27 окт 2023 22:15 | 27 окт 2023 14:55, Александър Попов
432
ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ губят изборите в София и други големи градове и затова заедно с ДПС измислиха фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Всичко тръгва от някаква митична справка на ДАНС, която е подписана от заместник-председателя на ДАНС. Най-добре е ДАНС да не се занимава с изборите. Гражданите да не се поддават на тази нова костинбродска афера, заяви на извънреден брифинг съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Атанас Атанасов.

Атанасов напомни, че ЦИК е органът, който отговаря са провеждането на изборите по закон.

Още по темата

"Нека ЦИК да решава”, посочи Атанасов и призова хората да не се поддават на тази "нова Костинбродска афера".

Според Кирил Петков днешният цирк е създаден от ГЕРБ, защото те освен, че губят изборите в София, ще бъдат и трета политическа сила.

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, важно е да излезем и всички да гласуваме. Време е да си вземем градовете обратно, каза още Кирил Петков.

Христо Иванов добави колегите си като окачестви твърденията за манипулация на машинното гласуване като панически последен ден от кампанията.

Всички български граждани с елементарна техническа грамотност знаят, че машините отдавна не отчитат предизборния резултат. Всичко това, което се говори просто не може да доведе до фалшификация на изборите. Нека ЦИК да организира изборите, да си направи оценка, да си вземе решение. Какъвто и да е начинът на провеждане на изборите, нас ни вълнува единствено изборите да бъдат проведени честно, подчерта Иванов.

Той призова хората, който наблюдават тази “зле скалъпена инсценировка“, да излязат да гласуват.

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, който е и бивш министър на електронното управление, коментира, че не може да се твърди за каквито и да е било манипулации, защото хората броят това, което е излязло от машините.

Божанов уточни, че изходният код е половин милион реда. „За техническите хора цялата тази конспирация звучи абсурдни. Това е един предизборен цирк”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
1
 
6
 
! Отговори
Губят е друг път! преди 6 месеца
Ще коментираме на 30.10. сутринта! Гледайте да не си подготвите пак предварително веселбата, че може да стане не за смях, а за плач!
310
1
 
13
 
! Отговори
Бунгар преди 6 месеца
След като ги хванаха по бели гаши са готови и с тоалетна хартия да гласуват.Иска им се да замажат положението,ама не става. Подценяват народа. То,че балъци бол в България е ясно,ама не чак толкова големи балъци.
309
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не отрекоха, че зам. министърът е снимал и размножавал на флашка. Къв го е дирил той? поемат ли отговорност за него...
308
4
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До 313: според мен имат мръсотия един за друг и затова се държат един друг докато един от тях не намери начин да очисти другия. Нещо като брак по сметка, но без предбрачен договор и сега всеки се чуди как да убие другия и да избяга с парите.
307
0
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 6 месеца
Уф, ГЕРБ та ГЕРБ. Гномът май ляга и става с това име. А защо някакси пропускат, че и всички останали партии са срещу ПП и ДБ по този казус?
306
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Принтерите,каквито реално са машините за гласуване, не решават изборите и не могат нищо да фалшифицират.
305
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдателен преди 6 месеца
Въпросът е много елементарен, но не е за дънинг-крюгеровци. А именно, какво е правил зам. министърът и защо го е правил? Защо е снимал и защо е прехврълял на флашка? По чия воля го е правил? Има ли това право? Тук не говорим за никакви технически или други подробности.
304
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То е ясно, че тия вече са избрани от посолството. Мен вече трудно някой може да ме ПП-ДБ. Козяк, честито на печелившите..
303
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Кой ключ? Трябва да си изключително наивен, за да си мислиш, че "ще ти кажат истината". Тези лъжат както дишат. Канадското лееке още с влизането си в политиката излъга за гражданството си, после лъга как никога ама никога нямало да се коалира с ДПС и ГЕРБ и още лъга, лъга, лъга... И сега ти много наивно ще си щастлив те да ти "кажат", тоест - да излъжат пак?
302
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Алоо, цензурата, защо публикувате "светлите ликове" на тези "честни хора" "борещи се за демокрация" от тази организирана престъпна група (ОПГ) на снимката????
301
0
 
10
 
! Отговори
Кой ключ? преди 6 месеца
Много е важно да ни кажат какво точно е снимано. Дали хаш кодът, който се използва за сравняване версията на софтуера, което само по себе си не е тайна и е начин за гласуващия да провери дали машината е актуализирана до последната версия на софтуера. ИЛИ става въпрос за самите ключове за криптирането, което е съвсеееем друго нещо и ППДБ-тата ще има много да се обясняват.
300
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Смешници, значи хартиените бюлетини могат да се манипулират, като се печатат и слагат допълнителни, ама с кодовете и машини не може да си напечаташ няколко 10ки хиляди гласа за ПП-ДБ и да ги сложиш....То значи и хартията не може, ама разликата е, че тоя дето има кодовете и спфта може да печата гласове сега, а другите НЕ!Скапани шарлатани, мръсни крадци!
299
2
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 месеца
Точно така се прави ала-бала! Гнома генерал да не се прави на умряла лисица.
298
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кирчовците ги пуснаха по пързалката и в неделя ще плачат многоооо
297
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да накажем сглобката като гласуваме за Ванчето
296
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Радослав ... Аз смятам , че и киро и боко не стават. Затова взаимно се подкрепят.
295
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До смях_ама ти си убеден, че снимка на кода (който е хиляди редове) ще доведе до манипулация на вота?...
294
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На балотажа отиват Ванчето и Антончо. ДС наследника ще подсмърча
293
4
 
7
 
! Отговори
СПОКО! КВО СЕ КАРАТЕ преди 6 месеца
Гласуваш за ГЕРБ - получаваш Лукойл и Газпром. Гласуваш за ПП-ДБ пак получаваш Лукойл и Газпром. Е?!
292
5
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До 304: аз да съм твърдял, че е умен? Не, тогава какво пискаш? Просто констатирам,че вожда на онова ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ е виновен Киртака да е на власт и да го пита лично с какъв компромат го държат за билюрите! Ама едно е да четеш, друго е да разбираш!