Баче Цено се обади след скандала в Малорад, трима са арестувани

Имам си достатъчно преференции, заяви той
143
Баче Цено се обади след скандала в Малорад, трима са арестувани
Кадър: Нова тв

Скадалът в Малорад набира скорост, вече има и арестувани членове на секционната комисия във врачанското село Малорад.

Както е известно, вчера бяха разпространени кадри от видеонаблюдението  в изборната секция. На тях се вижда как жена дописва нещо по бюлетините, чува се и глас зад кадър да казва: "Тук сме си наши хора, да помогнем на Мартин и на Баче Цено…".

Членовете на комисията не са знаели, че камерата на масата излъчва.

Още по темата

"Имам си достатъчно преференции, не се нуждая от дописвания. 127 са преференциите", заяви Цено Цоловски пред Нова тв.

"Получихме сигнал, че се преправят преференции, преди да дойдат да ги предадат. Други хора са гледали видеото и са видели, че хващат химикалката и започнали да коментират за кого да пишат”, обясни Силия Иванова, говорител на общинската комисия в Борован, където е подаден сигнала малко след 23:00 часа в изборния ден.

Председателят на комисията Моника Йорданова, която е заснета да подправя бюлетини, е част от квотата на ПП-ДБ. ПП-ДБ сезира прокуратурата и предприе незабавни мерки по отстраняването й като част от комисията в с. Малорад, където коалицията няма издигнат кандидат.

Районната прокуратура образува досъдебно производство, а Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

Задържани са две жени, включително председателят на комисията Моника Йорданова, и един мъж, чийто глас се чува зад кадър и също е член на комисията, съобщиха от прокуратурата. Обвиненията съм им, че в качеството им на длъжностни лица са подправили резултатите от избори. Те са задържани за 72 часа, ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
14
 
! Отговори
до 51 преди 6 месеца
Нали затова има комисия с членове от всички партии. Ако някой прави нещо другите да го контролират. Другите защо подписаха и си мълчаха?
78
4
 
8
 
! Отговори
Бойко каза: преди 6 месеца
По-добре Ваня, отколкото Държавна сигурност! Той си знае защо!
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Истината лъсна - ето това е гласуването с хартия.Пишат си каквото искат, драскат си.Затова ГЕРБДПС, Славчовците и Копейкин толкова драпаха да махнат машините и да върнат само на хартия!
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да спрат да говорят и тези, които даваха за пример всички европейски държави, гласуващи с хартия. В коя точно нормална държава на изборна комисия ще и хрумне такова грубо подправяве на изборни резултати? Виеха срещу машините. Включиха и ДАНС, ЦИК и т.н. .. е, разбра се защо. Ако има все пак някаква идея за законност, то изборния процес трябва да се провери от броенето на бюлетини. Камерите по секциите да се проверят изключвани ли са и кога и ако се окаже, масова практика при броенето и попълвано на протоколи да няма камери - касиране на изборите. Щото много народ жаден за власт и пари в тази Б
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама за "ала-бала та" с машините нищо, за замминистърчето също нищо, понеже е част от уйдурмата..
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че ппдб са измамници, това е ясно. Но къде са спали представителите на другите партии, докато са преправяли протоколите?
73
1
 
2
 
! Отговори
D преди 6 месеца
Те министрите ни така са сложени, вие за един кмет тука на някво диво село го правите на проблем.
72
1
 
7
 
! Отговори
до 70 преди 6 месеца
Ти си доста зле, в това ромско село въобще не е имало кандидат от ПП-ДБ. Само от ГЕРБ, ДПС и Възраждане.
71
1
 
7
 
! Отговори
На това му викат преди 6 месеца
прима ти! Всички вкупом в затвора, иначе никога тази територия няма да стане държава! За сега най-гнусната новина от изборния цирк!
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отдавна го знам, но сега е очеизвадно, че българина не само, че не е за Шенген, а дори не е и за Евросъюза. Ние сме си едни проЗти балканци бай Га нь овци и Хитър Петъровци. Това морал , вяра и нормалност са все чувства, които ние не владеем. Изборите са ни като в Северна Корея,а сме тръгнали Шенген и Еврозона до покоряваме.
69
0
 
7
 
! Отговори
до 79 преди 6 месеца
Става и с хартия, всяка бюлетина да има код, след като гласоподавателя гласува с бюлетината да я пуска в машина, която да прави снимка на бюлетината да взима първоначалния код на бюлетината и да прави допълнителен код(чексума) на кода и снимката. Да щампира генерирания код. Айде да видим как ще изфалшифицират нещо, след като при проверката, ако се направи фалшификация няма да съвпада чексумата. Следващата бюлетина да е с генериран код от генерирания код от предишната бюлетина. Ето ти хартиен вариант на Blockchain ... аре да видим как ще се фалшифицира!!!
68
0
 
6
 
! Отговори
Blockchain преди 6 месеца
Електронно гласуване и машините да бъдат направени по модела на криптовалутите с "Блок веригата" (Blockchain) и няма шанс някой да изманипулира или лъже. Не може едно детенце в тубата да направи блок верига за 5 минути с обяснението как работи, а страшните компютърни специалисти да не могат да направят системата. Просто не искат това да се случва за да могат да продължават да лъжат и манипулират!!!!
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това не е журналистическо разследване. Просто някой е оставил камерата включена и после е качил клипчето в интернет. Журналистическите разследвания са толкова разследвания, колкото и хората с микрофоните са журналисти!
66
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Хахааа, той Баче Цено се учил от Баче Кико Пpocтoтo да прави ала-бала :))))))))))))))))
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че те по тая схема вече 34 години слагат удобни кметове, да не би журналята сега да се събудихте?
64
0
 
9
 
! Отговори
Уточнение преди 6 месеца
На записа от видеонаблюдението от вота се вижда, че в секцията в с. Малорад се надписват преференции за трима кандидати - Цено Ценов Цоловски от "Възраждане", Боби Младенов Боянов от ГЕРБ-СДС и Мартин Иванов Диловски от БСП.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези си мислят,че е шега работа. Отишли да изкарат някой лев за ден като броячи на гласове и съм сигурен,че даже не осъзнсват,че са направили нещо нередно и подсъдно. Даже не са взели пари,че подправят изборите. Просто са наивини и са решили,че правят нещо добро,защото са познавали въпросните хора. Проблемът е в ЦИК ,че взима *** и пульо да брои.И масово са неграмотни и даже един протокол не могат да попълнят правилно. Кой знае когато е нямало камери какви са ги вършели
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това добре,ама няма ли да има арестувани за 400-те хиляди невалидни бюлетини,голяма част от които са нарочно надраскани?Гласът на 400 000 души е отишъл в коша и виновни няма,така ли?
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Минавам само да попитам .Статия за цените на имотите няма ли да има днес ?
60
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако имаше МАШИННО ГЛАСУВАНЕ - такива бачоценовци, бойкоборисовци и прасисляновци щяха да измрат от глад. Затова толкова натискат за ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА. Техни са и ЦИК и ДАНС, които спретнаха миналия петък постановката.