Баче Цено се обади след скандала в Малорад, трима са арестувани

Имам си достатъчно преференции, заяви той
143
Баче Цено се обади след скандала в Малорад, трима са арестувани
Кадър: Нова тв

Скадалът в Малорад набира скорост, вече има и арестувани членове на секционната комисия във врачанското село Малорад.

Както е известно, вчера бяха разпространени кадри от видеонаблюдението  в изборната секция. На тях се вижда как жена дописва нещо по бюлетините, чува се и глас зад кадър да казва: "Тук сме си наши хора, да помогнем на Мартин и на Баче Цено…".

Членовете на комисията не са знаели, че камерата на масата излъчва.

Още по темата

"Имам си достатъчно преференции, не се нуждая от дописвания. 127 са преференциите", заяви Цено Цоловски пред Нова тв.

"Получихме сигнал, че се преправят преференции, преди да дойдат да ги предадат. Други хора са гледали видеото и са видели, че хващат химикалката и започнали да коментират за кого да пишат”, обясни Силия Иванова, говорител на общинската комисия в Борован, където е подаден сигнала малко след 23:00 часа в изборния ден.

Председателят на комисията Моника Йорданова, която е заснета да подправя бюлетини, е част от квотата на ПП-ДБ. ПП-ДБ сезира прокуратурата и предприе незабавни мерки по отстраняването й като част от комисията в с. Малорад, където коалицията няма издигнат кандидат.

Районната прокуратура образува досъдебно производство, а Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

Задържани са две жени, включително председателят на комисията Моника Йорданова, и един мъж, чийто глас се чува зад кадър и също е член на комисията, съобщиха от прокуратурата. Обвиненията съм им, че в качеството им на длъжностни лица са подправили резултатите от избори. Те са задържани за 72 часа, ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
13
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 6 месеца
Ха ха ! Ама защо всички се правим че не знаем, за какво става въпрос? Ами това е масово в цялата страна ! За това искат да махнат хартиятае и измислят лъжливи извинения! Ето така герп и дпс печелят ,знам го от първа ръка.Масово манипулират хартията и купуват избиртатели!
98
1
 
18
 
! Отговори
северозапад преди 6 месеца
С хартия лъжем, с машините ни лъжат,най добре е да гласуваме с боб и кокуруз и да търсим хора които могат да броят .
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
М.Диловски е кандидат за общински съветник от БСП, а Ц.Цоловски е кандидат за общински съветник от Възраждане. На тези двамата са дописвани преференциите от комисията. Благодарение на дописаните преференции Ц.Цоловски от Възраждане е избран за общински съветник.
96
0
 
16
 
! Отговори
Риба на крив кюнец преди 6 месеца
Резерват Северозапад.
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отнето бе право, което не устройства конкретен някого. Всеки актьор по веригата беше на точното място в точното време и изпълни заданието. От заместникът в ДАНС свързан с Пеевски, през мегафоните Тошко Йорданов, Костадинов, Росен Желязков свикал председателски съвет, до партийните назначения в ЦИК, които активираха една най-крайна мярка срещу избирателя и демокрацията.
94
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ония с кодовете никои няма да ги види как фалшифицирват краините резултати а офцете за две хартиики искат да ги убият с камъни още малко.мръсен народ ръководен от още по долни управляващи .Пускаите тия обикновени хорица и стига сте ги тормозрли за два листа .
93
0
 
38
 
! Отговори
anonimen преди 6 месеца
В една трета от секциите видеокамерите не са се включили, в другите са прекъсвали. Нали се сещате за "Наш'та система Баче Цено и Мартин" повсеместно? Ужас е просто, ужас....отчайващо е
92
9
 
10
 
! Отговори
няма такъв народ преди 6 месеца
... Членовете на изборната комисия дето правят шашмите са от ПП и пускат бюлетини за Възраждане, *** пак точва "Бойко е виновен", "Изборните измами на ГЕРБ".
91
7
 
9
 
! Отговори
няма такъв народ преди 6 месеца
Значи, идват едни шоумени - ИТН и Славун, крещят как БОйко е най-лошият, тръгват да го свалят, ама не стават за тая работа. Сега същите тези създават скандал за изборните машини. *** вика "Бойко е виновен, това му беше целта". Абе вие нормални ли сте, какви сте?
90
7
 
2
 
! Отговори
Слафчу Учен долски преди 6 месеца
ЦИК, освен в България има само в Русия и Северна Корея.
89
4
 
8
 
! Отговори
до 104 преди 6 месеца
Това ли ви е новата опорка на Боко-Севдовците ?
88
8
 
20
 
! Отговори
асега де преди 6 месеца
жената Била от ППДБЛГБТ . Нормално там освен отпадаъци други няма
87
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахахахха.С машините било ВЪЗМОЖНО да се правят изборни измами, да ги махнем и да гласуваме с хартия.Ето ви хартиения вот колко е сигурен!падам от смях.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
вие не разбрахте ли глуупаци, че няма партии а хората са искали да дат гласове на всички хора от тяхното село т.е мой твой човек като филма Дони Браско самите хора сте си гооооведа и си заслужавате съдбата киро брейка ви го каза това е най-точната констатация
85
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бачо Цено е кандидат от Възраждане.
84
4
 
24
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 6 месеца
Няма такъв карък. При хиляди измамници, които са фалшифицирали хартиените бюлетини да хванат точно него. Да живее хартията! В гетата неслучайно правеха банкети, като разбраха че забраняват машините.
83
5
 
14
 
! Отговори
До 85 преди 6 месеца
Ти къде спа? Цялото подправяне е било в полза на Възраждане. Вече доказано
82
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хората от Малорад си казаха. Цялата 5-та секция е била купена от Възраждане. От две места са цоцали наште. Трима българи вече са чета с предател. В случая - цялата чета.
81
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хм, затова ли баце искаше толкова много да може и с хартия?
80
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трудно е да постигнеш нещо с народ от хитри селски тарикати като бачоценовците и бойкоборисовците.