Ваня Григорова: Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни

"Лукойл" е една затворена държава в държавата, казва тя
Обновена: 1 ное 2023 22:26 | 1 ное 2023 22:23, Нели Христова
496

Кандидатът за кмет на София - Ваня Григорова, подкрепена от БСП и "Левицата", стигна до балотаж в столицата с кандидата на коалицията ПП-ДБ-Спаси София - Васил Терзиев. В Деня на народните будители тя се присъедини към протеста на хората на културата и изкуството.

"В рамките на една година Столична община не е дала и един лев за нови книги в читалищата. Има редица читалища, чиито покриви текат. Не можем да очакваме нищо по-различно, когато ни управлява министър на финансите, за когото служителите в музеите са просто бърсачи на прах. Когато служителите в музеите и библиотеките протестират, те не блокират живота на столицата, те блокират културния живот. Такъв вече не се води масово, културата става елитарна", заяви Григорова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обърна внимание, че едва 55% от хората, които са я подкрепили на първия тур на 29 октомври, са подкрепили БСП на предходните парламентарни избори, а останалите 45% са подкрепили основно десни партии.

"Посланията, посоката и целите, които поставям аз, се припознават от немалко софиянци. Мога ли на цената на компромис да опитвам да разширявам ветрилото? Категорично не. Всеки, който подкрепя манифеста, с който тръгнахме, е добре дошъл. Избирателите не са крепостни селяни и всеки може да реши сам за кого да гласува в неделя. Призовавам хората наистина да гласуват. Мълчаливото мнозинство няма как да не бъде подвластно на решенията, които ще се взимат в Столична община. Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни. Не разговаряме с партийни централи", обясни Григорова в предаването "Денят ON AIR".

Кандидатът за кмет на София се надява от управляващата сглобка да не се чувстват стабилни в Столичната община. Според нея управляващите не зачитат Конституцията и законите.

"Как се управлява с 9 общински съветници? Може да се управлява и в малцинство, когато показваш какво трябва да се направи и убеждаваш гражданите защо трябва да се направи. Нека да не обезценяваме ролята на кмета. 9 общински съветници и един кмет е достатъчна сила да покаже коя е сглобката в СОС, която работи срещу интересите на софиянци. Тогава ще се наложи да дават обяснения на гражданите", подчерта Григорова.

Тя посочи, че се дават десетки милиони за почистване на София, но очевидно не се прилага ефективен контрол и столицата ни не става по-чиста. Григорова смята, че при определени обстоятелства може да бъдат развалени всички договори с частни фирми, които не си вършат работата - за почистване, озеленяване, осветление, водоснабдяване и канализация.

"Задлъжнялостта на "Топлофикация-София" е около 1,5 млрд. лв., огромната част от нея е заради увеличената част на природния газ. Дружеството не може да се оздрави без помощ от държавата. Концесионерът ще дойде, за да печели, което означава значително увеличение на цената на парно и топла вода", алармира гостът.

Столичният кмет не може да стои настрана, когато се решават ключови национални въпроси. В момента Столична община е най-голямата агенция за недвижими имоти, това е поведение на търгаш, настоя още Григорова.

Попитана дали вярва, че има политици на хранилка в "Лукойл", тя отговори, че най-вероятно има такива.

"Лукойл" е една затворена държава в държавата. Но когато като граждани ни е по-изгодно да ползваме този петрол, ние трябва да го ползваме", каза Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
8
 
6
 
! Отговори
K0rnELa преди 7 месеца
Управлението на града е в ръцете на ГЕРБ от 18 години. За това време София деградира активно, но тихо - да строят се нови лъскави сгради, строят се метростанции, които протичат при всеки по-сериозен дъжд, някои и без тях, но това е моделът - да се вижда от простолюдието - хляб и зрелище. В същата риторика влиза и Ванчето. За съжаление в следващите 4 години, градът ще деградира много активно и няма да е толкова тихо, ще се чудим, откъде ни е дошло, а то е дошло от изборът в неделя - Ванчето.
256
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
днес КОМУНИСТ = на собственик на БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ иззел земите на БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛЯНИ через закона за КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО и натикал да работят в ТКЗС, ни и в днешния ден и КОМУНИСТА СТАВА СОБСТВЕНИК НА ЗЕМИТЕ НА СЕЛЯНИТЕ В БЪЛГАРИЯ.... като ужким след 1989 г ги върнаха на селяните, но минаха под рента.... И понеже целият народ БЪЛГАРСКИ е под РЕНТА .... той си е чист ВЕЧЕН РОБ НА КОМУНИСТИТЕ!
255
23
 
14
 
! Отговори
Дъбока провинция преди 7 месеца
Ванче , цяла България стискаме пелци за теб !!!
254
5
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 7 месеца
Скъпа госпожо аз не съм крепостен селянин и знам за кого да гласувам.
253
10
 
5
 
! Отговори
Панелен павиан преди 7 месеца
До ВАНЯ КОПЕЙКИНАТе в БСП КО МУ НИ СТИ не останаха- всичките наследници на ДС са в новите партии, от ГЕРБ насам, на държавната софра!Как може да има толкова глу пави хора като теб!??
252
10
 
15
 
! Отговори
ВАНЯ КОПЕЙКИНА преди 7 месеца
НЯМА ДА Е КМЕТ. КО МУ НИ СТИ НЕ ИСКАМЕ
251
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен,к.306 Та какво ново да каже внукът на генералите от КДС, дошли на 10 септември в разрушената столица и хванали хляба с дебела среда в МВР? Yes, of course! Напълнили ли са тати и мама джобовете : Yes, of course; a техният син? и той стори същото.Може ли той да управлява столицата? Той ще говори, друг ще дава насоката, а простите софиянци ще работят! И наш Васко, на дядо унуката, вече капиталист, ще командва столичани, те ще работят кой каквото може, а вестникарите ще го боготворят!
250
7
 
12
 
! Отговори
кщт преди 7 месеца
Какво имаш пред вид крепостни селяни бе.....к......, знаеш ли, че селяните са по -достойни от такива като теб ***.....к....
249
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тя не е г-жа а другарка, какво е това капиталистическо, декадентско обръщение?!
248
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знаех че има селяни в София, при това крепостни. Ще ги превърне гуспужата в пролетарии за нула време.
247
8
 
11
 
! Отговори
Забелязахте ли, че преди 7 месеца
В последните дни преди гласуването Ваня Григорова много ловко вмъкна в предизборните си обещания две от онези три начинания, които инициира Вили Лилков, но всевластните милиардери не му разрешиха да направи? То добре, че не го и очистиха. Сега Ваня кудкудяка, че ще погне "Топлофикация" и концесионерите, които отговарят за почистването на София. Ще ги погне, ама друг път. Вили Лилков огласяваше цифри и факти и имаше план как да се справи, а тази само чурулика предизборно, за да печели симпатии.
246
15
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
НАГЛА РОМКА ПУТИНИСТКА! АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМ ВАРИАНТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ! МОЖЕ ДА Я НАПРАВИМ МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА , ЗАЩОТО Е ТОЧНО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА КУЛТУРАТА В БЪЛГАРИЯ !
245
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Масово биха гласували за Вили Лилков, ако знаеха какво е направил за София и какво още се е опитал да направи, но са му попречили онези, които разполагат с милиарди.
244
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Терзиев губиш чакат ви масови разводи в ПП много сте алчни.
243
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вили Лилков не разполагаш с почти никакви финансови средства, за да си организира предизборна кампания. Който живее в София, може да синаправи извод какви милиони са пръснати за предизборна реклама на двамата, които отиват на балотаж.
242
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом вкараха Путин в дебата-работата е ясна,безсилни са,май ги е страх,че ще изгубят.
241
1
 
4
 
! Отговори
Защо не го избраха? преди 7 месеца
До Анонимен 298 - Повечето от истинските софиянци просто не отидоха до урните. Защо не гласуваха? Защото си направиха извод въз основа на поръчковите резултати от уж-социологическите изследвания. Щом обявят за някого, че ще вземе само няколко процента, така и ще стане. Шашмалогии с бюлетините се правят, има отработени методи за това и няма значение с машини ли се гласува или по друг начин.
240
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки може да казва, но колко от това се прави. Най-големите популисти са БСП и цаионалистическите партии. Но колко от казаното се случва? Ако искате новоизлюпените деца на ченгетата и мутрите да бъдат следващите ликвидатори и грабители на вашите деца, гласувайте за БСП и ГЕРБ. После да не се сърдите.
239
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БСП са наистина простички и злобни лицемери. Винаги, ще си останат такива. Това им е природата. Могат само да обиждат на малки хора, крепостни селяни и да плашат с манипулации и да заплашват. Това си е техния популизъм. Такива са.
238
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ваня нямаш грижа пускам на подкрепям никого за теб а за балотажа за кмет на община за когото е нужно.