Ваня Григорова: Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни

"Лукойл" е една затворена държава в държавата, казва тя
Обновена: 1 ное 2023 22:26 | 1 ное 2023 22:23, Нели Христова
496

Кандидатът за кмет на София - Ваня Григорова, подкрепена от БСП и "Левицата", стигна до балотаж в столицата с кандидата на коалицията ПП-ДБ-Спаси София - Васил Терзиев. В Деня на народните будители тя се присъедини към протеста на хората на културата и изкуството.

"В рамките на една година Столична община не е дала и един лев за нови книги в читалищата. Има редица читалища, чиито покриви текат. Не можем да очакваме нищо по-различно, когато ни управлява министър на финансите, за когото служителите в музеите са просто бърсачи на прах. Когато служителите в музеите и библиотеките протестират, те не блокират живота на столицата, те блокират културния живот. Такъв вече не се води масово, културата става елитарна", заяви Григорова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обърна внимание, че едва 55% от хората, които са я подкрепили на първия тур на 29 октомври, са подкрепили БСП на предходните парламентарни избори, а останалите 45% са подкрепили основно десни партии.

"Посланията, посоката и целите, които поставям аз, се припознават от немалко софиянци. Мога ли на цената на компромис да опитвам да разширявам ветрилото? Категорично не. Всеки, който подкрепя манифеста, с който тръгнахме, е добре дошъл. Избирателите не са крепостни селяни и всеки може да реши сам за кого да гласува в неделя. Призовавам хората наистина да гласуват. Мълчаливото мнозинство няма как да не бъде подвластно на решенията, които ще се взимат в Столична община. Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни. Не разговаряме с партийни централи", обясни Григорова в предаването "Денят ON AIR".

Кандидатът за кмет на София се надява от управляващата сглобка да не се чувстват стабилни в Столичната община. Според нея управляващите не зачитат Конституцията и законите.

"Как се управлява с 9 общински съветници? Може да се управлява и в малцинство, когато показваш какво трябва да се направи и убеждаваш гражданите защо трябва да се направи. Нека да не обезценяваме ролята на кмета. 9 общински съветници и един кмет е достатъчна сила да покаже коя е сглобката в СОС, която работи срещу интересите на софиянци. Тогава ще се наложи да дават обяснения на гражданите", подчерта Григорова.

Тя посочи, че се дават десетки милиони за почистване на София, но очевидно не се прилага ефективен контрол и столицата ни не става по-чиста. Григорова смята, че при определени обстоятелства може да бъдат развалени всички договори с частни фирми, които не си вършат работата - за почистване, озеленяване, осветление, водоснабдяване и канализация.

"Задлъжнялостта на "Топлофикация-София" е около 1,5 млрд. лв., огромната част от нея е заради увеличената част на природния газ. Дружеството не може да се оздрави без помощ от държавата. Концесионерът ще дойде, за да печели, което означава значително увеличение на цената на парно и топла вода", алармира гостът.

Столичният кмет не може да стои настрана, когато се решават ключови национални въпроси. В момента Столична община е най-голямата агенция за недвижими имоти, това е поведение на търгаш, настоя още Григорова.

Попитана дали вярва, че има политици на хранилка в "Лукойл", тя отговори, че най-вероятно има такива.

"Лукойл" е една затворена държава в държавата. Но когато като граждани ни е по-изгодно да ползваме този петрол, ние трябва да го ползваме", каза Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
7
 
22
 
! Отговори
Румен преди 7 месеца
Няма да гласувам за нея. Каза , "че щом е изгодно от Лукойл може да се взима гориво". Значи да сме наведени на КОРУПЦИЯТА . Тя чували се къде ни кара!!! Как да се живее в корупция . Всеки пие кафе и бележката му отива в регистър на НАП . В Лукойл няма уреди няма отчети . Така е от тридесет години . Държавно руско на територия в България
276
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз-Българина съм потомък на Зевс, Орфей, Дядо Коледа и синовете му Болг и Брем. Потомък съм на Александър Велики. Потомък съм на Исус и Диана, на всики Римски Императори, Спартак, на рода Дуло по цялата Земя, на Паисий Хилендарски, Раковски, Ботев, Левски, Петър Дънов. Потомък на Цялото Бяло Братство на планетата Земя!.. и не си спомням някой от тях да е пиел хапчета и ходил на Лекар! Пиели сме Ракия и вдигната високо за Здраве - чаша с Червено Вино!
275
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички Арийски държави - България, Швайцария, Бавария, Унгария и Иран са потомци на рода Дуло - потомци на Исус и Диана. В Иран до покоряването му от исляма народа е вярвал в Зороастризма - Звездите. Ние Българите сме ХОРА, играеме Хоро и пееме заедно в Хор - Загрея(Слънцето) като се появи на ХорИзОнта на Връх ХорБел на Рилските езера (преименуван от исляма на МусаАллах-Мусала и затова Ние Хората - Християните докато не си възвърнем името на върха да е ХОРБЕЛ няма да прокопсаме и да бъдеме ХОРА!
274
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така е! Истина казваш "Шестопръстова ръка ходи по клавиатурата и с шестия пръст пише: Имахме 1 родилка - млада, хубава наглед и под бялата престилка всичко беше и наред. Тя напъна и тогава м/у нейните б.е.д.р.а, аз видях да се подава ШЕСТОПРЪСТНАТА РЪКА! С шестопръстната ръка тя му сряза киркилето и то сега КОМУНЕТО пише по КОМПУТЕРЕТО: "Щом изям един домат, аз готов съм за дебат. Щом изям един картоф аз за битка съм готов!" Комуниста кръв дава, майка си продаваз, ала ПАРИ и ВЛАСТ НИКОГА НЕ ДАВА
273
1
 
6
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 месеца
Гледайте скандален клип. За Разград, как ГЕРБ, ще подкрепят Добрин Добрев за БСП...
272
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Крепостни селяни? Тая съвсем си е изтървала езика.
271
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Терзиев толкова го интересува София, че ако не стане кмет не е и в листата на общинските съветници! Или кмет или нищо! Що за его и наглост! Ами ако не станеш кмет *** в Общинския съвет да помогнеш там! Но това е безполезен човек, нарцис и наистина е най- добре да забравим за него в неделя!
270
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Георгиев губиш и Кокорчо остава ерген. Честита загуба, Лена ще ви се разсърди.
269
0
 
7
 
! Отговори
Чесън ойл преди 7 месеца
А разкрепостените селяци от Младост, Иван Вазов, Подуене, Банишора и Лъвов мост могат ли да гласуват?
268
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 285 "Пак сте ми изтрили коментара, че Ваня агитираше за ваксини. Защо?" Отговор на въпроса. "Отговорът е логичен - понеже Ваксините управляват Изборите за Кмет на София. За Кмет на София трябва да бъде избрана Шестопръстна Ръка с Ковидова Инжекция в Ръка!"
267
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Терзиевите крепостни селяни на ПП и Държавна Сигурност да се незабавно освободят от другарката!
266
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Знаеш ли каква е разликата между Християнските "духовници" и Юдо-мюзюлманските "духовници"? Че при вторите и третите педофилията е позволена.
265
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак сте ми изтрили коментара, че Ваня агитираше за ваксините. Защо?
264
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Ооо, фривилна грухталност... твоите микторации за мен са като плърдлени геблеточици по лъргедна пчела. Моля те, ооо група - 0оо, мое фунтиуще търлиндроме. И хупшожно ме подрангли с къдравите си биндълуърдли, че инак ти раздирам гоберизрастъците със собствените си блърдлекрунчеони, шъ видиш ти!"
263
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая си е дикректиния избор на Путин.
262
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 месеца
Не са крепостни селяни щото тук няма крепост -обикновени селяни са си.
261
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бате ше фъргам за наща шукарка.
260
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние, Българите сме по-стари от библията, по - мъдри от корана и помним времето когато динозаврите пълзяха по плаца и викаха уволнение.
259
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Джерузалим е Сердика - средата на Света. Храмът е разтурен от римските навлеци, а с квадрите са си направили стадион за гладиаторски борби. Стадионът сега може да се види в основите на хотел "Арена ди Сердика" а Момента фундаменталите на Храмът се избушват от метрото, догодина строителството на метрото ще бъде спряно и ще започне възстановяване на Храма. Като се построи Храмът наново, ще дойде отново Сина +Ако е за Изисъ Хоръ Исти и Йерус+Алемъ, йеро+глифите, де е Овтша Купелъ ами Кръсто?
258
7
 
11
 
! Отговори
teo преди 7 месеца
ЕХ ВАНЯ, ВАНЯ, крепостните селяни заминават за Кремъл при Путин, така, че не се надявай на тях.