МВР: Без сериозни нарушения на реда започна изборният ден

Не са регистрирани тежки криминални прояви, които да пречат на вота
5 ное 2023 08:50, Елка Василева
1
МВР: Без сериозни нарушения на реда започна изборният ден
Снимка: архив, БГНЕС

Без сериозни нарушения на реда започна изборният ден, съобщиха от МВР. Не са регистрирани тежки криминални прояви, които да възпрепятстват гласуването.

До момента няма подадени сигнали за престъпления, свързани с изборите.

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване правото на вот на гражданите.

За периода от 31 октомври до 4 ноември са били издадени 346 удостоверения.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, припомнят от МВР.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
(БТА, Димитър Абрашев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Гласуването ... преди 6 месеца
...е законно право за всеки. Само че, правим ли равносметка каква са я свършили избраниците за изминалите 4 год. И преди тях, и по-преди...Аз мога да се върна 40 г. назад. Парка не е асфалтиран 50г., в него няма фонтани, тротоарите с кръпки и бабуни от периодични разкопки за прокарване на разни кабели, нищо не се прави за привличане на туристи, няма идея как да се пуснат 1-2 корабчета за разходки по Дунава, събориха уникална кръгла сладкарница кафе до хотел "Дунав" и т.н. Задръстено е с блокове