Три машини не са стартирали, една е спряла малко след началото

ЦИК: Изборният ден е започнал нормално, няма неотворени секции
Обновена: 5 ное 2023 09:13 | 5 ное 2023 09:09, Елка Василева
11
Три машини не са стартирали, една е спряла малко след началото
Снимка: архив, БГНЕС

Три машини не са стартирали на втория тур днес – в секции в Добрич, в община Варна и във  Велико Търново. Друго устройство в секция във Варна е спряло работа малко след началото на изборния ден – в 7:08 часа. Това стана ясно на днешното заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Проблемът с първото устройството във Варна е, че неговият принтер за разпечатване на бюлетини не работи. В Добрич проблемът е с флашпаметите на машината. В секцията във Велико Търново не е стартирала машината заради софтуерен проблем. Гласуването в тези секции продължава с хартиени бюлетини.

Проблем има и с машина в село Владимирово, са сигнализирали от Общинската избирателна комисия в Бойчиновци. Председателят на секционната избирателна комисия казва, че избирателят бил гласувал за определен кандидат, а в разписката бил излязъл друг. От ЦИК смятат, че няма предпоставки за преустановяване на машинното гласуване там.

Изборният ден е започнал нормално, като няма неотворени секции. На някои места в страната има проблеми с електрозахранването, но машините са включени, тъй като са на батерии, посочи членът на ЦИК Севинч Солакова.
(БТА, Елена Николова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
По същество преди 5 месеца
Навсякъде където са ПП има филми с машините. Явно тези машини вече имат "правилния" резултат. Неееее... .... Само с тоягите ще ги смъкнем тия. Това не е демократично избрана пасмина. 7-10% от посолството...
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Надлежните институции да прослушат отново изказването на председателка на ЦИК, която бе на гости вчера в предаването на Георги Любенов по БНТ. Там тя обясни много добре изборния процес и спомена за едни машини, които никой не знае, откъдефса се взели.
5
1
 
2
 
! Отговори
Хеш код преди 5 месеца
Няма как избирателят да гласува за един кандидат, а машината да отпечата разписка за друг. Някой просто се е объркал при натискането на бутоните и после не е обърнал внимание на информацията, изписана на екрана.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Избори по венесуелски.. ала бала
3
0
 
7
 
! Отговори
Весо преди 5 месеца
С изборна активност от 30%,над 10%невалидни бюлетини и куп драстични злоупотреби в избирателните секции,за какви машини говорите,за какви хартиени бюлетини,за какви избори , за какво управление и за какво бъдеще на България, мислете!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дъждът ги е намокрил и са дали накъсо.
1
3
 
6
 
! Отговори
ПАК преди 5 месеца
НОМЕРА