Не Григорова загуби битката за София, а Терзиев не би убедително

Градската десница била пред сериозно изпитание с трима кандидати
128
Не Григорова загуби битката за София, а Терзиев не би убедително
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" не толкова Ваня Григорова е загубила в София, колкото Васил Терзиев не е спечелил убедително.

Още по темата

„Имаше сериозни препятствия за хората, които трябваше да направят този избор“, коментира тя пред БНТ.

"Анализаторите имахме мнение, че по-напрегнатият балотаж ще е между Васил Терзиев и Ваня Григорова. Анализите още тогава показваха много малка разлика", каза още Димитрова.

"Градската десница беше изправена пред сериозно изпитание да има три кандидата - Хекимян, Терзиев и Вили Лилков. Всеки от тези кандидати беше силно оспорван от другите кандидати на десницата", коментира Димитрова.

"Син ли е господин Терзиев, това е питането. Кандидатурата му според мен е свидетелство, че част от тези етикети вече не работят", коментира Първан Симеонов от социологическата агенция "Галъп интернешънъл".
"Имаме едно по-скоро мажоритарно гласуване за Григорова, а това за Терзиев е по-скоро партийно. Струва ми се, че ГЕРБ са гласували с известно злорадство срещу ПП-ДБ. При Григорова имаме едно нишово послание и тя беше предпочетена, за мен това е едно наказателно гласуване", каза още Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това все ведно са и го диктували вкупом копейките и Нинова. А само Тиквата знае какво говори. Но комунистите по гръб не падат. Добре, че им остави София да им гледа сеира. Още малко червенотиквеничковчета и - ще местим столицата. В някой нормален град без путинчета и мочавски паметници.
12
12
 
14
 
! Отговори
Лоеста Свинчуга преди 6 месеца
Ами да, след 17.00 с извозването на хиляди хиляди ромчета с коли под строй да гласуват... Нормално. За мен победата беше свръх убедителна, защото ППДБ се изправиха срещу Герб, БСП, Дпс, ИТН, Възраждане и срещу масиран купен вот... Така че си беше много силна и важна победата. Освен това... Вземат и общинския съвет със 17 места. Докато ГерПаджиите имат само 3.
11
16
 
13
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 6 месеца
Изборите са компроментиране и нечестни! Сглобката е престъпление!
10
9
 
9
 
! Отговори
ДС преди 6 месеца
Ние е сме на всеки километър от посолоствоТО.
9
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така сте свикнали комунистите.Стигнахме до балотаж, заради хартиените бюлетиниВ цяла секция откраднахте гласовете на Васил Терзиев.Партията назначава.Ако балотажът беше между Терзиев и Хекимян, щеше да е интересен.Изправят се двама образовани и интелигентни хора.Но с Ванчето( жената от гетото) случаят е геополитика.Товса е втората Мая Манолова.Минавам през едно село с мотора и спирам за кафе.Старците си разказват как са взели по 120 лева и са им казали за кого и на хартия. Така Ванчето печели.
8
2
 
5
 
! Отговори
АЛО АЛО преди 6 месеца
МИШЕЛ ОТ СЪПРОТИВАТА-СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО НЯМА ДА ПОВТАРЯМ!!!
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Се е разбутал Васко маслото мафията хахахахха, колко ппдблгбт разбутаха на буци и на шиши мафията... това цветните чорапко сте по *** и от лидера ви озпечения шарлатанин и гепач пpocто кирчо... Цяла дясна София на балотажа гласува за Григорова между другото като контрапункт на мафията гроб-ппдб-дпс!!! А вие сeляцитe си мислете, че като гласувате за цветния чорап, преди това за зеления чорап не сте тежки текeзecари!!!
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Софиянци са жени.
5
19
 
12
 
! Отговори
на на копейките преди 6 месеца
Не може синя София да се управлява от червената Ваня!
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Репетиция за предсрочни избори!
3
3
 
14
 
! Отговори
Хах преди 6 месеца
Цял ден дават 7,8 % преднина на Терзиев, и 5 човека да са отказали да гласуват с тия корупционни данни пак е престъпление. Докога тия платени агенции ще се опитват да манипулират вота.
2
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голям праз. И двамата са copoсoидни кyчeта.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иванка да става районна кметица на Факултето :)))