"Възраждане" ли е големият губещ на местните избори?

Те очакваха ръст, но имат спад, заяви Андрей Райчев
59
"Възраждане" ли е големият губещ на местните избори?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В страната битката беше кметска, в София политическа. Това са различни реалности, заяви пред Нова тв социлогът Андрей Райчев.

Според него в страната ГЕРБ е с огромен резултат от около 500 000 гласа. Това сочат данните  от гласуването за общински съветници.  „ДПС е втора с около 280 000, БСП е с близо 200 000 гласа в страната. Това е голям успех за партията. ПП са четвърти. Поведението на „Възраждане” се оказа ключово на тези избори. Те очакваха ръст, но имат спад. Реагираха на този спад срещу Григорова и не я подкрепиха. Това е политическа грешка. „Възраждане” не се адаптираха към новата ситуация и се разсърдиха на Григорова”, добави социологът.

Според Димитър Ганев това, което се е случило в София и победата на Васил Терзиев е показала радикална промяна по принцип.  

„ГЕРБ е лидерска партия, а Борисов си дава сметка, че в тази ситуация много ходове за напускане на управляващото мнозинство няма. Той ще продължи да чака ПП-ДБ , които носят основата отговорност от кабинета, до момента на ротацията. Тогава ще може да поиска различен баланс в рамките на мнозинството, но не и да го събори или да предизвика нови избори”, каза Ганев.

Според него Ваня Григорова е постигнала целта си, набрала е огромен политически капитал и има всички шансове да оглави нов ляв проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радев е прероденият Тодор Живков, а Коце - прероденият Чикатило.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Костя не вдяна, че българите може да са русофили в известна степен, но не са путинисти, нито пронацисти.
47
0
 
2
 
! Отговори
До ь преди 5 месеца
Да, голямото ви сгромолясване тепърва предстои. Стигнахте си максимума. Оттук пътят е само надолу, с *** начело.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ами получи шамар , като е самонадеян и тщестлавен . Те като влязоха в НС си помислиха, че трибуната им е плацдарм за разгромяване на всички останали . Трибуната не е България и насоките за народа от видеото , докато се връща от Варна в София не са сериозни. Те падат надолу и просто трябва излязат от видеоиграта на Супер Марио
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е то това, че 1000 копейки крякат из интернет постоянно щото за това им се плаща не значи, че са много. Та се видя, че освен тях никой ич баш не му е зор ни за Мордор, ни за бункерното джудженце , еле па за Мутрофеева.
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Днес Коце излезе разреван от руското посолство.С издрано лице и празни джобове.
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българският народ каза ДА на ЕС и НАТО !Не на московските сатрапи!
42
6
 
2
 
! Отговори
Край преди 5 месеца
Тоя некадърен мързеливец Райчев пак се .... Меша кметските избори с парламентарните. Естествено че третата партия няма много шанс при мажоритарен избор. На парлементарните обаче ще са вече втори.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Истината е, че да цапаш интернет нон стоп и реално да имаш голям електорат са две различни неща. И хиляда коментара да си написал преди това, пред урната имаш само един глас. Това са Възраждане.
40
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не бих казал "губещ".. Възраждане не е създадена за да спечели нещо за да е губеща.. Тя е създадена (според мен) от създателите на ГЕРБ, а създателите на ГЕРБ са онази част от партийната номенклатура на социалистическа България, която изпадна от софрата, по време на ограбването на националното богатство след преврата срещу Тодор Живков.. Съжалявам за заблудените
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
сбогом копейки!
38
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Смехотворно. Възраждане си правят структури. Тепърва си отглеждат кадри. Няма ново Ляво нито друго Ляво. Герб се свиват бавно. ПП са забогатели , но изолирани.
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде сте възраждане, нали бяхте много? Хахахахаха! Форумни тигри!
36
7
 
14
 
! Отговори
Много ясно преди 5 месеца
Изборът им на кадри е безобразен. В много градове хората се отдръпнаха, защото дълбоко неуважавани хора от общността стават техни активисти. А подкрепата им за разни червени кореноплоди на балотажа ги довърши.
35
7
 
20
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 5 месеца
"възраждане"върви уверено по пътя на "атака". Не може,която и да е партия, прокламираща излизане на България от ЕС и НАТО и премълчавайки умишлено всички злини включително огромни финансови загуби,връщане на визите и други подобни под лозунга за "независима"държава,може да трупа позитиви.Такава партия е ретроградна и няма бъдеще и последните избори показаха точно това.
34
13
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
Възраждане загубиха много от това, че заложиха на хартиената бюлетина. Никой не обича хартиената бюлетина освен хората от гетата и моошениците. Възраждане реално се въздигна благодарение на машинния вот. Но това явно са го пропуснали като факт и се настроиха срещу машините. А с хартията се видя. Половин милион невалидни бюлетини.
33
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И аз това ги питам копейките от вгзразждане от няколко дни, нъл бехте много ве, кво стана? Или като няма сандвичи няма копейки? Мутрофанова да не свърши денгите? Нищо чудно при тоя курс на долара дето щяха да го махат хахах. Вардете си сега МОЧАТА, че и там всичко приключва както и оня варненски брус - главната Копейка
32
9
 
13
 
! Отговори
до 38 преди 5 месеца
То пък ПП някой ще ги помни.
31
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Възраждане е опортюнистка партия обираща протестния вот. Едно към едно с Атака преди години. След 5-10 години никой няма да си спомня за тази партия
30
18
 
17
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 5 месеца
Путин губи на всички фронтове..ха ха ха ха.. копейките в шах..ха.ха