"Възраждане" ли е големият губещ на местните избори?

Те очакваха ръст, но имат спад, заяви Андрей Райчев
59
"Възраждане" ли е големият губещ на местните избори?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В страната битката беше кметска, в София политическа. Това са различни реалности, заяви пред Нова тв социлогът Андрей Райчев.

Според него в страната ГЕРБ е с огромен резултат от около 500 000 гласа. Това сочат данните  от гласуването за общински съветници.  „ДПС е втора с около 280 000, БСП е с близо 200 000 гласа в страната. Това е голям успех за партията. ПП са четвърти. Поведението на „Възраждане” се оказа ключово на тези избори. Те очакваха ръст, но имат спад. Реагираха на този спад срещу Григорова и не я подкрепиха. Това е политическа грешка. „Възраждане” не се адаптираха към новата ситуация и се разсърдиха на Григорова”, добави социологът.

Според Димитър Ганев това, което се е случило в София и победата на Васил Терзиев е показала радикална промяна по принцип.  

„ГЕРБ е лидерска партия, а Борисов си дава сметка, че в тази ситуация много ходове за напускане на управляващото мнозинство няма. Той ще продължи да чака ПП-ДБ , които носят основата отговорност от кабинета, до момента на ротацията. Тогава ще може да поиска различен баланс в рамките на мнозинството, но не и да го събори или да предизвика нови избори”, каза Ганев.

Според него Ваня Григорова е постигнала целта си, набрала е огромен политически капитал и има всички шансове да оглави нов ляв проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според данни на Възраждане, те са спечелили изборите във всички населени места.
28
2
 
14
 
! Отговори
Мисир к0? преди 6 месеца
Тоя Андрешко някой слуша ли му бръщолевенията още? То трудно му се и разбира какво казва, освен че никога не е вярно. Но само който го е доближавал наблизо знае какво клошарско вкиснато излъчване се носи около него... Иначе любимец на мисирките покрай изборите, явно каквото му напишат преди това казва за 5 лева!
27
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Който е против Възраждане е национален предател Костадин Костадинов е единственият човек който ще може да оправи България но в България има много нeщacтнuци
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато стане така, Тиквичка си го мести в другия крачол, Нинова си мести "подкрепата", Радев си мести изцепките от национално на международно нива, а Костя се мести в друга партия. Досега е сменил десетина.
25
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Възраждане е губещ, но Костадинов - не. Той е политически турист, бидейки подред в следните партии: БКП-ВМРО-НФСБ-Движение 21-Герб (за малко)-Атака-БСП (за малко)- Възраждане- ще поледват влизанки в ИТН и после бедещаъа партия на ГМЗЧ (на Големия МИРиzлив Зелен Чорап).
24
12
 
10
 
! Отговори
ъ преди 6 месеца
Възраждане взеха малко, но достатъчно като за начало. Местните избори са мажритарни и беше ясно, че нова партия, неучастваща във властта и издигнала непознати хора, няма да спечели кметски места. Който иска да види реалното положение на Възраждане, да гледа броя на общинските им съветници. Това впрочем важи и за ППДБ, както и за БСП. Така че не е необходимо да се превъзнасят, нито да злорадстват за Възраждане. Всичко тепърва предстои.
23
12
 
9
 
! Отговори
Дядката преди 6 месеца
Костадинов от "Възраждане" призовава да се гласува в София за ПП-ДБ , най антируската партия?Чакай бре аланкоолу , ти нали беше проруски настроен , кога се обърна?Явно с тия противоречиви дрънканици , Възраждане поема на долу !Чао тарикате!
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това с Григорова си е много добър замисъл срещу Възраждане. Абсолютно ясно е, че тя няма как да стане кмет на София. Но пасивността на Терзиев и даде поле за изява. Тя говори същите глупости като Възраждане и същите хора, които им се връзват на тях, се връзват и на нея. На нови избори съм сигурен, че ще им вземе поне половината от вота.
21
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Копейкин да си уволни статистика или да се научи сам как да тълкува резултатите. Вижте им инстаграма - той си мисли едва ли не, че са номер 1 хахаха Човекът има проблеми с главата и себепредставата.
20
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Естествено че Изхождане е големия губещ - копейките се заканваха че щели да спечелят почти навсякъде, даже и в София, а спечелиха точно в НУЛА областни града, като само в един (по-голяма случайност) стигнаха на балотаж, и там загубиха катастрофално! Какво Изхождане, като всички ги виждат че са въздух под налягане!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гуспужъта може да оглави голям ромски проект също.
18
16
 
22
 
! Отговори
ЗАГУБИХА... преди 6 месеца
ЗАЩОТО СА ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ, А НЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ.... ИМА НИША ЗА АВТЕНТИЧНА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ, ВОДЕНА ОТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ , КОИТО НЕ БРЪСНАТ НИТО РУСИЯ, НИТО САЩ....
17
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проблема е, че като им погледнеш инстаграма си вярват, че са най-големия печеливш едва ли не. Но вота показа - 2023 няма място за руски, фашистки, хомофобски и агресивни партии. Съдбата на Атака го зове - забвение
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А Тиквата знае какво говори. Но комунистите по гръб не падат. Добре, че им остави София да им гледа сеира. Още малко червенотиквеничковчета и - ще местим столицата. В някой нормален град без путинчета и мочавски паметници.
15
6
 
13
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
Трябва да има нов балотаж, нито един от кандидатите няма 50% +1 глас... ===)))от подадените гласове...
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този какъв лъжец е.
13
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Антисистемна партия не трябва да участва на местно ниво , ние се борим против окупатора САЩ и предателите в полза на САЩ..
12
13
 
19
 
! Отговори
@ @ @ преди 6 месеца
Българите не са чак толкова изперркали, че да се вържат на една руска подллога и продажното и нискоителигентно котило...
11
8
 
13
 
! Отговори
За преди 6 месеца
всеки който следи политическата обстановка в България е ясно, че Възраждане никога не са давали сериозна заявка за спечелване на местни избори. Това ще е след време. Тяхната цел е все по-добро представяне на парламентарни избори!
10
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как да подкрепят Григорова като електората им с нея е един и същ.